Skip to main content

IK ben er zo klaar mee. Al jaren worden mensen lastig gevallen door ongewenste telefoontjes. Engels onverstaanbare lui die iets mompelen over je computer. Het houdt maar niet op.  Ik heb geprobeerd op mijn huistelefoon het nr. te blokkeren, maar dat lukte me niet. Ik begrijp dat KPN daar niets aan kan doen. Om bepaalde redenen heb ik mijn huistelefoon nodig anders zou ik die eruit gooien. 

Vandaag was het weer raak. Achter elkaar worden wij lastig gevallen door nr. 0033998586385. Is daar nou niets aan te doen?

Je nummer veranderen en niet overal bekend maken zodat zulke figuren het niet te weten komen.


Ik had er gisteren ook last van, op een vast nummer, dat was al een tijd geleden. Maar ik begrijp werkelijk niet wat de werkwijze is of zou moeten zijn. De eerste 2 oproepen hadden geen geluid, bij de 3e keer kreeg ik een redelijk engels sprekend persoon die me een proces wou laten starten op mijn computer, windows wel te verstaan en dat heb ik niet meer. Toen dat niet snel genoeg ging naar z’n zin begon hij mij uit te schelden ! Daarna probeerden ze het vandaag weer maar toen had ik de nummers al omgeleid cq het bos in gestuurd.

Dwz, het waren 0033 nummers met van alles er achter, ik kon niet anders doen dan 0033 helemaal blokkeren, maar dat moet ik wel weer weghalen als het rustig blijft want ik ken wel mensen in frankrijk.

Na ja, vreemde wereld.

O ja, ik gebruik dus een fritzbox, daar mee kan dat.


(Vanuit een eerdere reactie). Er zijn wel “analoge” telefoon-nummer blockers.
Die plaats je dan tussen de analoge uitgang van een Experia Box en een telefoon in.
(Of de analoge uitgang van een ATA-adapter en een telefoon).
Bijv. zoiets als hier getoond:
https://www.youtube.com/watch?v=wgrzIEgDlmE
https://www.youtube.com/watch?v=8oTGQd8FsgA


Uit een eerder onderwerp :

https://forum.kpn.com/vast-bellen-13/fritzbox-inkomend-telefoonnummer-blokkeren-509261?postid=1080316#post1080316

 

Over de mogelijkheid tot nummers blokkeren, het hang er van af hoeveel prioriteit, moeite, geld en zo je er in wil steken.

De fritzbox van KPN moet je huren en dan ook nog instellen qua telefonie.

Je kan evt ook een (oudere) fritzbox kopen en die achter de experiabox zetten :

https://forum.kpn.com/vast-bellen-13/nummers-blokkeren-met-oud-modem-442436

 


@Wilsophiee Welkom op het forum. Ik zie dat diverse medegebruikers je al van advies hebben voorzien. Helaas is het inderdaad een wapenwedloop waarbij er ook vaak gewisseld wordt van nummers. Blokkeren is dan inderdaad de beste optie en Voor reguliere ongewenste telefoontjes kun je ook terecht bij het Bel-me-niet-Register  . Het blijft helaas lastig, zeker als je nummer eenmaal rondzwerft 😞 .


Lief hoor dat ik welkom wordt geheten, maar kom al heel lang op dit forum. Enfin op dat bel me niet register sta ik ingeschreven, maar ik vrees dat dat weinig effectief is.  Mijn nummer zwerft zeker rond maar de telefoon van mijn man gebruikt hij eigenlijk allang niet meer , ik heb nog wat prepaid geld erop staan dat loopt binnenkort af geloof ik. Maar ook hij krijgt frauduleuze telefoontjes en dat nr, zwerft zeker niet rond. Een aantal nrs worden op voorhand gemeld als frauduleus die heb ik dan blijkbaar al eens geblokkeerd. Enfin ik vind het lastig maar die nepmails van banken vind ik nog erger.  Je vraagt je weleens af of je geld wel veilig is ( op de bank). Maar het gebeurt dus wereldwijd begrijp ik nu. Het topic kan gesloten worden wat mij betreft.


@Wilsophie Sorry ik was vanochtend blijkbaar nog niet helemaal wakker :sweat_smile: . Ik zie dat je inderdaad al langer actief bent.


Reageer