Skip to main content

Hoi, mijn vaste lijn op mijn experiabox V10 doet het opeens niet meer; steeds in gesprek. Ik heb de box al gereset en van de spanning afgehaald maar het werkt nog steeds niet. Er brand ook een rood lampje op de box bij service. Wat kan er aan de hand zijn, kunnen jullie dit even nazien van een afstandje? Dank, groet, Hans

 

@HansVerdellen Rood lampje betekent probleem met de verbinding. Heeft u een glasvezelaansluiting of nog via koper ?


ik heb alles in een van KPN via de telefoonlijn

 


Hoi @HansVerdellen! Gek dat de diensten er zo ineens mee opgehouden zijn. Er is niets op onze storingspagina te vinden? Zo niet, dan raad ik je allereerst aan om met ons te bellen via 0800-0402. Als je inspreekt dat je een storing hebt krijg je vanzelf een collega aan de lijn. Die kan dan alles met je doorlopen. Hopelijk is het dan snel opgelost! Zo niet, laat het hier gerust weten. 


ik krijg geen collega aan de lijn, alleen een computer die mij mijn postcode laat intoetsen om te constateren dat er geen storing is. Maar dat heb ik gisteren ook al gedaan, net als resetten. En toch is mijn telefoonlijn steeds in gesprek. Graag verdere actie, dank je wel!


@HansVerdellen Heeft u de V10 gereset met de herstelknop aan de voorkant of echt een reset naar fabrieksinstellingen gegeven als volgt :

  • Met de resetknop
    Deze zit aan de achterkant in het gaatje tussen de WAN poort en het aansluitpunt voor de stroomkabel. Druk met een dun voorwerp (satéprikker, paperclip) 5-7 seconden in het gaatje tot het powerlampje rood gaat branden. Laat los en wacht af. De Box gaat zich resetten en herstart. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Experia Box V10: van specificaties tot instellingen | KPN Community

Dat heb ik gedaan en hij is helemaal gereset. Maar helaas nog steeds een continue ingesprekstoon.


En de rode "service" lamp brand ook nog steeds ? In dat geval kunt u toch het beste de klantenservice bellen. Laat hierbij het gehele menu uitlopen waarbij u helemaal aan het einde iemand aan de lijn krijgt. Doorgeven dat u een storing heeft met uitval Experiabox.


@HansVerdellen Is het nog gelukt om de verbinding te herstellen ?


Nee, ik zou worden teruggebeld. Het is een administratief dingetje blijkbaar. Maar ik wacht dus helaas nog steeds…


@HansVerdellen Dan ga ik kijken of ik een update kan vinden. Zou je in je forumprofiel ook het telefoonnummer willen zetten waar het om gaat? Als je hier een seintje geeft wanneer je dit gedaan hebt kan ik op onderzoek uit. 🙂


Dag Sanne, ik heb het nummer ingevuld op mijn profiel. Hoop dat het nu spoedig verholpen is. Vriendelijke groet, Hans


Dankje! Dit nummer staat op de tweede poort geregistreerd volgens mijn systeem, maar ik zie dat mijn collega dit eergisteren ook allemaal met je doorlopen heeft dus ik neem aan dat dit al getest is. Om verder te kunnen moest ik het modem helaas (weer) resetten. Excuses als dit ongelegen kwam. Mijn collega heeft het doorgezet naar de specialisten, die pakken dit verder op, en ik heb ze nu nogmaals een signaal gegeven. Ze werken maandag weer, en ik hoop dat ze dit dan op kunnen pakken. Je hoort in elk geval een SMS binnen te hebben die bevestigt dat het door is gezet. Daarna is het wachten tot je terugkoppeling krijgt, ik verwacht dat dit uiterlijk dinsdag zal zijn. Mocht je dinsdagmiddag nog niks gehoord hebben, wil je hier dan weer aan de bel trekken? 


Ik heb helaas nog steeds niets gehoord, het wordt vervelend zo. Het zou louter een simpele administratieve handeling vragen van KPN zo werd vrijdag aangegeven. Mag dit nu svp met aandacht worden opgepakt en verholpen? Wij hebben nl een bedrijf aan huis….. Zeer bedankt!


De dinsdag is inderdaad al ruim voorbij, dus goed dat je weer aan de bel trekt. Ik heb gekeken, maar de tickets die aan zijn gemaakt lijken spoorloos verdwenen te zijn. 😕 Ze komen niet goed door bij degenen die dit met je op moeten pakken lijkt het. Ik ben nu aan het uitzoeken bij wie ik dit persoonlijk neer kan leggen, maar het kan even duren voor ik de juiste te pakken heb. Excuses dat dit allemaal zo lang duurt. 😔 Ik heb ook gekeken of ik het telefoonnummer naar een andere poort op je modem kan zetten, maar geen van die wijzigingen komt goed door. 

Wat in de tussentijd hopelijk een oplossing is, is het telefoonnummer doorschakelen naar je eigen 06-nummer bijvoorbeeld. Zo ben je wel bereikbaar als er op dit nummer gebeld wordt. In de tussentijd wil ik je ook vragen om je modem te resetten, nogmaals, als je dit al eerder hebt gedaan. Geen van mijn verzoeken op afstand komen namelijk goed aan op het modem, en ik ben benieuwd of een reset vanuit jou dit wel oplost. Onder stap 2 op pagina voor het resetten van je Experia Box vind je hoe je dit doet. Zou je dit nog willen doen, en hier een seintje willen geven wanneer je dit gedaan hebt? Dan kijk ik of het daarna wel lukt om het telefoonnummer aan de praat te krijgen. 


Ik heb hem al een paar keer gereset de afgelopen week Sanne….


Dan zal nog een keer er geen verbetering in brengen. 😕 Erg apart dat er niks doorkomt, dus ik wacht reactie van mijn collega's af. Mocht ik morgen nog niks vernomen hebben dan ga ik in de tussentijd op zoek naar andere oplossingen. Is het doorschakelen wel gelukt? 


Nog niet gelukt, hoop dat het snel wordt opgelost dan is dat niet nodig. Kun je wellicht zien waarom dit zo lang moet duren?


Ik hoop het ook, ik zit er in elk geval bovenop. De meldingen naar de technische dienst lijken niet aan te komen, vandaar dat het zo lang duurt, dus ik ga nu voor de persoonlijke aanpak. 

Wat het doorschakelen betreft, waar gaat het precies mis als je dit in wilt stellen? Het is een tijdelijke oplossing, dus mocht je dit liever niet willen dan hoeft het natuurlijk niet, maar als je bedrijf op die manier weer bereikbaar is zou dat mooi zijn. 


Beste mensen, het is nog steeds niet opgelost. Kan dit svp alsnog worden gedaan? Ik heb al bijna 2 weken een dode lijn, ben prive en met mijn bedrijf niet bereikbaar op ons vaste nummer 077 4674041. Mij is aangegeven dat dit een administratieve kwestie is die met een paar muisklikken zou worden opgelost, 10 dagen geleden al. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Het is nog steeds niet opgelost en inmiddels hoor ik ook al 4 dagen niets meer van jullie. Graag aandacht & actie, zeer bedankt!!!


Excuses voor de lange stilte, ik was nog aan het wachten op verdere updates. Mijn collega heeft het doorgegeven aan ons backoffice, zij pakken dit verder op, maar ik zie nog geen update vanuit hen. Ik heb er al achteraan gemaild, ook met de vraag wat de doorlooptijd is. Zo weet je in elk geval waar je aan toe bent. Ik hoop snel reactie te hebben, en nogmaals sorry dat dit zo lang duurt. Het lijkt helaas niet zo makkelijk als een paar muisklikken, maar ik heb in elk geval contact gekregen dus hopelijk is de oplossing nu snel in zicht. 


Hoi @HansVerdellen! Ik heb in de tussentijd nog wat mailcontact gehad met mijn collega, die gaf aan dat ons backoffice afgelopen vrijdag had aangegeven contact met je op te nemen om te kijken naar een oplossing. Is het gelukt om contact te krijgen? Ik ben erg benieuwd hoe het er nu voor staat. 


Dag Sanne, nee helaas niets meer gehoord. Heb wel al een paar keer de experia box moeten resetten omdat nu ook de tv af en toe uitvalt en aangeeft dat modem en ontvanger elkaar niet meer vinden. De box springt dan op storing. Zou het toch ook niet in die experia box kunnen zitten? 


Hmm, als de TV ook kuren begint te krijgen snap ik dat vermoeden. Valt het internet ook weg op de momenten dat de TV hapert? Zou je daarnaast je forumprofiel nog aan willen vullen met het 06-nummer waar je bereikbaar op bent voor de zekerheid? Dan weet ik zeker dat het backoffice je op het juiste nummer belt. 


Dag Sanne ik heb mijn 06 nummer toegevoegd. Zou je je collega willen informeren en aansporen tot actie? Dank, groet, Hans


Dank, en doe ik! Mag inderdaad wel wat snelheid in komen, dus ik ga bezig. Hoop dat ik binnen 2 werkdagen een terugkoppeling heb.Â