Skip to main content

20 mei is, in ons nieuwe huis, een kon monteur geweest voor WiFi aansluiting en versterking. Allemaal prima en vlot vertlopen. Echter, de vaste telefonie is toen niet getest. We dachten enkele dagen later kwestie van aansluiting op wandcontactdoos. Maar geen verbinding. Ahv suggesties op kpn en forum reset gedaan etc, maar geen resultaat. Kan iemnand helpen met de oplossing? 

De telefoon zal op een manier aangesloten moeten worden op het modem.  Dat lijkt nu niet het geval.


Er zijn 2 kabels, een 'm et zwart en 1 met oranje, die in phone 1 en 2 zitten en aangesloten zijn op de box. Hoe weet ik welke op welke poort moet en of daar überhaupt het probleem zit? 


Kunt u de telefoon rechtstreeks op 1 van die 2 poorten aansluiten? Om te testen.


Dan krijg ik wel kiestoon, maar na bellen van een nummer gelijk in gesprek


Dat is vreemd. Heeft u het modem al gereset?


Welkom bij ons op het forum @Edpear, vervelend dat de telefonie het niet doet na de installatie! Dat je nu een kiestoon hoort na het aansluiten (op poort 1?) zoals Joep het benoemde is goed nieuws, het toestel krijgt nu contact met de Experia Box. Als je een ingesprektoon hoort nadat je een nummer hebt gekozen kan betekenen dat de telefoniegegevens niet goed staan in het modem. Als je die een reset geeft zoals hij noemt worden die gegevens opnieuw ingeladen. Lukt het daarna wel weer om te bellen?


ik had al een reset uitgevoerd, en daarna de telefoon rechtstreeks op modem aangesloten. Toen kwam de kies- en ingesprekstoon.

 

Moet ik dat nog een keer doen, en de stroom eraf?

 

Edpear


Voor de reset maakt het niet uit of het toestel aangesloten is. Hoe had je de reset precies gedaan, was dat door het opnieuw opstarten of had je dat met een paperclip gedaan?

Zou je daarnaast je forumprofiel ook volledig kunnen invullen zodat ik mee kan kijken?


Met de paperclip

 

Edpear


Dat is de goede reset in deze situatie inderdaad @Edpear. Met het adres op jouw profiel heb ik gezocht, daarmee heb ik de aansluiting nog niet gevonden. Je had het over een nieuw huis, dus ik vermoed dat het een verhuizing is? Het kan zijn dat die verhuizing nog niet helemaal is afgerond, als dat zo is staat het abonnement administratief nog op het oude adres. Zou je dat adres ook kunnen toevoegen aan je profiel, bij het vakje "Persoonlijke opmerkingen”? Het kan trouwens ook helpen om te bellen met 0800-0402, de collega's daar kunnen sneller met je meekijken dan dat ik kan. 


Hallo Jasper, sorry voor de late reactie, erg druk met andere, ook belangrijke, zaken. Ik heb oude adres toegevoegd 


Dank je voor de gegevens @Edpear, ik heb het abonnement daarmee gevonden. Daarbij zie ik het nieuwe adres wel staan, maar de telefonie lijkt bij de verhuizing niet afgerond te zijn. Wat er precies aan de hand is weet ik niet, daarom heb ik nu een melding aangemaakt voor de specialisten. Daarbij is ook een afspraak met een monteur gemaakt, die staat voor komende maandag tussen 12.00 en 14.00. Mocht dat tijdstip niet gelegen zijn kan je het beste even bellen met de collega's op 0800-0402. Dat is de snelste manier om de afspraak te verplaatsen.


Jasper, bedankt alvast! 


Jasper, ik breng je even op de hoogte. Maandag is een monteur langs geweest. Eerder het weekend al gechat, wat tot mijn ergernis 3 keer opnieuw moest omdat de eerste 2 medewerkers niet reageerden. De derde kon uiteindelijk ook niet veel doen. De allervriendelijkste monteur kon ook niets doen. Het was een administratieve fout, nummer vaste lijn was niet op nieuywe adres geregistreerd. De monteur heeft zelf met kpn gebeld, een collega constateerde dat er iets fout was gegaan met het ticket van de verhuizing. Hij ging het met spoed doorzetten. Binnen 24 uur zou het opgelost zijn. Om 17.00 uur zelfde dag mail van kpn dat verhuizing compleet was afgerond. Niet dus. 48 uur later nog geen telefoon. 35 min gebeld met kpn. Blijkt dat het wel door is naar backoffice, naar spoed kennen ze niet. Jan wel een week duren, hoezo??? Dat betekent dus 6 wekjen geen telefoon, veel tijd kwijt om het eerst zelf te proberen op te lossen, dan de chat, forum, thuis blijven voor de monteur, 35 min bellen zonder resultaat. En als ik dan vraag wat er aan tegemoetkoming voor dat alles komt, krijg ik als antwoord dat ik dan maar even terug moet bellen als de telefoon werkt. Dit schiet echt in het verkeerde keelgat bij mij. Heb gezegd dat dat volgende telefoontje dan een opzegging inhoudt. Dit is echt te gek voor woorden. Om met de woorden van de medewerker af te sluiten, tig keer gehoord: heel begrijpelijk. 


Ik zie dat de monteur maandag is geweest @Edpear, hij had daarbij zo te zien een melding doorgezet naar een specialistische afdeling. Als ik nu de gegevens van de telefonie opvraag krijg ik nog niet alles te zien, dus ik weet niet zeker of het nu werkt. Wel zie ik nu de melding dat de verhuizing afgerond is en is het abonnement helemaal te vinden op het juiste adres. Dat zijn ook belangrijke dingen, maar de telefonie is waar we het over hebben. Werkt die inmiddels wel, of had de monteur of het specialistische team daar nog iets over gezegd?


Oh, we waren toevallig tegelijkertijd aan het typen zo te zien! Het werkt dus nog niet begrijp ik, ik duik er meteen weer in.

Edit: ik zie een melding bij het nummer staan die nog niet klopt, ik doe hier navraag over en kom er bij je op terug zodra ik meer weet. 

En wat betreft de tegemoetkoming waar je naar gevraagd hebt, daar zullen we naar kijken zodra het probleem is opgelost. Op dat moment kunnen we er een totaalplaatje van maken, dat komt goed.


Hallo Jasper, is er al wat meer bekend? We zijn weer 8bdagrn verder zonder resultaat.…

 


Hoi @Edpear, ik had ook nog geen terugkoppeling gekregen inderdaad. Ik ben er nogmaals achteraan gegaan en ik krijg wisselende resultaten. Zou je het telefoontoestel eens op beide groene poorten achterop het modem kunnen proberen en kijken wat er gebeurt als je probeert te bellen?


Bij beide poorten in gesprekstoon na kiezen van het nummer


Dank je voor het testen, ik hoopte dat het daarmee zou werken. Ik laat de specialisten er weer naar kijken en kom er op terug als ik meer weet!


Ik zie dat de monteur maandag is geweest @Edpear, hij had daarbij zo te zien een melding doorgezet naar een specialistische afdeling. Als ik nu de gegevens van de telefonie opvraag krijg ik nog niet alles te zien, dus ik weet niet zeker of het nu werkt. Wel zie ik nu de melding dat de verhuizing afgerond is en is het abonnement helemaal te vinden op het juiste adres. Dat zijn ook belangrijke dingen, maar de telefonie is waar we het over hebben. Werkt die inmiddels wel, of had de monteur of het specialistische team daar nog iets over gezegd?

Ik heb een terugkoppeling gekregen van de specialisten @Edpear. Zij hebben de status van het nummer nagekeken en deze opnieuw in het modem gezet. Als het vaste nummer nu wordt gebeld, horen we dat de lijn overgaat. Ging de lijn bij jou ook over, als je thuis was? Als dat niet zo was, of als het niet lukt als je probeert te bellen, zou je kunnen kijken of het werkt als je een ander toestel aansluit?


Bij de 4e combi van draad en poort is het gelukt, eindelijk! Het heeft bijna 7 weken geduurd, helaas, maar we zijn aangesloten. Bedankt voor je hulp Jasper, het was helaas hard nodig.

Ik zie het totaalplaatje graag tegemoet :)


Ik ben ook heel blij dat alle stappen die we genomen hebben nu gezorgd hebben voor de oplossing! Dit was een uitzonderlijke situatie waarbij meerdere dingen niet goed gingen. Daardoor had de oplossing meer tijd nodig dan we willen maar het is gelukt. 

Ik stuur je ook nog even een privébericht voor het plaatje :slight_smile:


Ik heb de vergoeding die we in het privébericht zijn overeengekomen ingevoerd, op de volgende factuur zal je dit in mindering gebracht zien worden!
Als er nog iets voor je kunnen doen weet je ons te vinden.