Skip to main content

Hallo, 

Na 2x de klantenservice te hebben gebeld, waarvoor er nu al 87euro aan de eerst volgende factuur is toegevoegd, heb ik vandaag het noodpakket mogen ontvangen van jullie. Het wifipunt werkt prima maar helaas werkt digitenne niet. Alleen npo 1, 2 en 3 is te ontvangen. Bij de overige zenders krijgen wij helaas via een foutmelding te lezen dat wij hier geen abonnement voor hebben. Hopelijk kunnen jullie dit via deze weg oplossen en hoef ik niet weer de peperdure klantenservice te bellen. De reden van het noodpakket is nodig i.v.m. een kabelbreuk in de bekabeling buitenshuis waar wij niets aan kunnen doen.

 

Het nummer van de klantenservice is gratis.  0800-0402 


 


@Marcel85 Dan heb je een duur doorverbind nummer gebeld die op google adverteert en je tegen hoge kosten doorverbind met de gratis klantenservice. Niet heel handig en die kosten ben je helaas kwijt.  Het gratis nummer is 0800-0402.


Hallo @Marcel85 ,

Dit is nu niet direct op te lossen omdat de afdeling die dit regelt pas maandag vanaf 8.00 weer open is. 
 

Je kunt dus vanaf maandag bellen naar het gratis nummer 0800-0402. (Bel nooit meer naar zo’n “doorschakelservice”, die belkosten ben je definitief kwijt!)

Heeft het geen haast? 
 

Een moderator kan het ook voor jou doorzetten naar de juiste afdeling. Dat kan enkele dagen duren. Zou je het Forum profiel  willen aanvullen met naam, postcode + huisnummer, klantnummer en CAS-ID nummer? Het CAS-ID nummer kun je kwijt bij persoonlijke opmerkingen en deze gegevens zijn alleen zichtbaar voor jou en KPN moderators. En geef hier even een seintje wanneer dit gedaan is. 

  • Het CAS-ID nummer kun je terugvinden in het menu-scherm abonnement, onderop je ontvanger en op de doos.

Zet jouw ontvanger vanaf maandag 8.00 aan op NPO 1. (De TV kan eventueel uitblijven.) Dan kan jouw ontvanger het activatiesignaal ontvangen.