Skip to main content

Zie titel. Titel is een beetje te dik. Maar er gaat geen half uur voorbij of het hapert wel even.

Antenne V5.

Gek genoeg doen de betaalde zenders het gewoon prima via de zxv7200.

Lijkt wel of de ontvanger moeite heeft met juist de fta zenders.

De zxv7200 blijft een miskoop van het jaar, waar ook al geen enkele ondersteuning wbt. software op gegeven wordt. Helaas zit je via KPN hier aan vast door het stomme huur beleid. In het merengebied van Friesland maar ook kop Noordholland is de ontvangst beneden de normale kwaliteitseisen en naar er zijn nog meer gebieden in Nederland waar de ontvangst beneden alle peil is.


Inderdaad, KPN heeft een groot probleem met de ZXV7200 ontvangers. Tijd om snel wat meer alternatieven te gaan leveren. Zoals een insteek kaart en meer Rebox ontvangers.


Zolang er nog steeds niet massaal geklaagd word gebeurt er weinig dan pappen en nathouden, die paar kunnen we wel handelen en soms sturen we een andere box op en heel soms een Rebox als het echt niet anders kan.

Het gaat gewoon nog bij teveel mensen goed, en aangezien het aandeel Digitenne afneemt is het vernieuwen van de apparatuur nog niet aan de orde, zo lang geleden is dat nog niet gebeurt voor deze drama dingen.


Er zit nu de antenne uit 2006 op. Zelfde plek, 8 meter kabel, zxv7200 geeft ietsje meer signaalsterkte aan 62 % i.p.v. de 51 % met de V5. Tot nu minder haperingen. Signaalkwaliteit altijd 100 %.
Hij wordt stabieler na 3 kwartier à een uur aan.

Beide antenne's op de TV (met DVB-T2 FTA NPO) geeft 100 % signaalsterkte….


Zou de slechte ontvangst van de ZXV7200 kastjes 1 van de redenen zijn dat Digitenne steed minder populair wordt?

Ik ben blij dat ik 2 Reboxen gekregen heb anders had ik mijn abbonnement uiteindelijk opgezegd en een streaming dienst ala NLZiet gepakt.


Zou de slechte ontvangst van de ZXV7200 kastjes 1 van de redenen zijn dat Digitenne steed minder populair wordt?

Ik was tot voor kort heel blij met het kastje. Vooral ook door de tulp aansluitingen. Audio gaat naar links naar de versterker; video (geel) naar uiterst rechts de kleine tv. En hdmi naar de grote tv. Maar de laatste ca 4 weken dus zeker niet zo blij. Het blijft met de NPO (tv en radio) e.e.a. gehaper.

Maar ja, het is voor de extra tv (naast de grote) en om overdag radio te luisteren via de audioset. Maar mijn favoriet, npo radio soul & jazz, is door al het gehaper niet erg te doen.

Dan toch maar weer via de ITV ontvanger. Maar dan ben ik weer zeer afhankelijk van dat internet.


Hoi @PeterG ,

Heb je al geprobeerd om de Funke V5 antenne optimaal uit te richten op de frequentie van de NPO-zenders? Misschien de antenne iets verplaatsen of iets draaien? 
 

Zorg er ook voor dat er geen storingsbron in de buurt staat. 
 

Wil dat allemaal niet helpen? 
 

Dan zou je een omruil van de ontvanger kunnen proberen. Er zijn ontvangers die beter werken en er zijn ook ontvangers in omloop met kuren. 


Je moest eens weten wat ik allemaal al geprobeerd heb. Het is van de laatste 2 à 3 maanden ofzo. Daarvoor deed ie het prima. Overigens is ie wel stabieler na ca. een uur aanstaan. Dan is ie ook ‘lekker warm'.

Gek genoeg geeft de oude V1 antenne een paar procenten meer ontvangststerkte dan de V5. Beide antenne's werken volgens de veel betere ontvanger in m'n televisie uitstekend. Beiden met waarden tussen 96 % en 100 % voor zowel sterkte als kwaliteit. De antenne's en positie is het dus niet. 

Die ZXV7200 is gewoon wat brak geworden. Gelukkig doet ie het nog wel goed met de betaalzenders. Die hebben ook iets meer signaalsterkte….

En helaas. Dat NPO het wel goed doet op de tv met DVB-T2 HEVC heb ik niets aan. Het is nml voor de kleine tv uit 2006.


Ik adviseer jou en een moderator (die hier nog gaat komen)om de ontvanger om te wisselen voor een ander exemplaar. 

De kans is groot dat je dan een beter werkende ontvanger ervoor terugkrijgt. 

 


Die moderator is hier al geweest. Dat was @Hanna_ . 

Maar……...


hallo @Noordzee ,

Bestaat bij kpn de rebox nog dan?Ik probeerde mijn zxv7200 om te ruilen voor een rebox maar de medewerker gaf aan dat die niet meer geleverd werden.Na veel moeite werkt de zxv wel redelijk maar nog steeds is het echt zeker geen top apparaat.


Hallo @martijn197108 ,

De Rebox RBX2800 bestaat wel degelijk, maar in een veel kleiner aantal uitgegeven ontvangers. 

De gemiddelde Rebox werkt bewezen beter dan de gemiddelde ZTE ZXV7200. 
 

Bij klanten met langdurige grote ontvangstproblemen wordt tegenwoordig actief  gezocht naar een Rebox ontvanger. Vaak duurt dat proces wel enige weken vanwege de schaarste aan Rebox-ontvangers. 


Ik adviseer jou en een moderator (die hier nog gaat komen)om de ontvanger om te wisselen voor een ander exemplaar. 

De kans is groot dat je dan een beter werkende ontvanger ervoor terugkrijgt. 

 

@Hanna_
 

Wil jij voor @PeterG  een omruil van de Digitenne-ontvanger regelen? 


Hallo @Noordzee ,

Oke, misschien dat die medewerker daar niet van op de hoogte was.Maar rebox lijkt me wel veel duurder in tegenstelling tot ZTE.Dat zal dan ook de voornaamste reden zijn waarom die rebox ontvanger aanvragen zo lastig is.

 


Zou de slechte ontvangst van de ZXV7200 kastjes 1 van de redenen zijn dat Digitenne steed minder populair wordt?

Ik ben blij dat ik 2 Reboxen gekregen heb anders had ik mijn abbonnement uiteindelijk opgezegd en een streaming dienst ala NLZiet gepakt.


Wat ik niet netjes vind dat de KPN dit zo op zijn beloop laat gaan. Digitenne het is een mooi systeem en jij zal ook ervaren dat je met de rebox een prachtig en stabield beeld hebt. Tenminste, zo is het bij mij. Geen kwaad woord over de KPN medewerkers die hier reageren en behulpzaam zijn. Maar in wezen kan je dit niet maken als groot bedrijf, willens en wetens kastjes uitleveren die half of niet functioneren.  Ik heb een jaar lang geploeterd met een hele slecht ontvangst. Je zegt het goed, ik stond ook op het punt om er mee te stoppen totdat er toch nog een redding was.


Hallo @wimdebok12 ,

Hoe ben jij aan een rebox gekomen?

Bij wat hogere zenders heeft de zte veel moeite,en als ik op 1 meter van de antenne sta stopt hij helemaal.


Hallo @wimdebok12 ,

Hoe ben jij aan een rebox gekomen?

Bij wat hogere zenders heeft de zte veel moeite,en als ik op 1 meter van de antenne sta stopt hij helemaal.


Na vele klachten over de zxv7200 is er nu een procedure afgesproken hier op het forum met de moderators:

Bij duidelijke klachten na ontvanger reset en uitgebreid zoeken eerst de ontvanger en antenne vervangen (laatste versie antenne en zxv7200). Soms lost dit de problemen al op.

Als de problemen dan niet opgelost zijn dan kan een moderator een afspraak maken met een KPN Digitenne specialist die persoonlijk contact met de klager opneemt om de situatie nog een keer te beoordelen (kijkt oa naar signaal sterkte, niet signaal kwaliteit). Meestal wordt dan de afspraak gemaakt om de zxv7200 om te ruilen naar een Rebox indien beschikbaar. Er is een tekort aan Rebox ontvangers ...


Hallo @waltervl,

Duidelijk,

Ik heb alle recente apparaten,want ik ben net een week klant.Dan wacht ik wel op een moderator.


Hallo @waltervl,

Duidelijk,

Ik heb alle recente apparaten,want ik ben net een week klant.Dan wacht ik wel op een moderator.

Dan kan je al beginnen met het volgende: 

1/ Haal de ontvanger even volledig van de stroom af. 

2/ Zet de ontvanger en jouw TV dan weer aan. 

3/ Zet de antenne op een zo hoog mogelijke plek.

4/ Ga in het menu eens terug naar de fabrieksinstellingen. 

5/ Geef een nieuwe opdracht zenders zoeken, maar dan via de optie uitgebreid zenders zoeken (niet regio zoeken!). 

6/ Draai dan de richting van jouw antenne bij aan de hand van de signaalmeter uit het menu van jouw ontvanger.

 

Wat is je locatie  (woonplaats) ongeveer? Zit je niet in een gebied op de rand van binnenontvangst?


Hallo @waltervl ,

Ik heb alle stappen doorlopen maar helaas,ik woon in Velp Gelderland.Zoals zender loopt continue vast maar 1 werkt prima.Maar hij is wel erg onstabiel ik moet ook 1.5 meter afstand van de antenne staan om tv te kijken.Het lijkt me dat het aan het type ontvanger ligt want bij mij moeder die ook een zte ontvanger heeft werken de hogere zenders ook slecht.

 


Antenne staat wel bij het raam met zicht op de zendmast? Deze staat ten westen van Arnhem dus vanuit Velp richting Arnhem richten.  Bij de andere zendmasten in de buurt (Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn) zit je buiten binnenbereik (

)

Wat is je signaal sterkte bij de verschillende zenders? Druk op ANT knop afstandsbediening en daarna op de rode knop onder de aan/uit knop. dan krijg je 2 waardes: Signaal kwaliteit (meestal 100%) en signaal sterkte.


Oke,hij staat wel op 1.5 meter van het raam op de schoorsteenmantel,maar bij het raam naar Arnhem staat het modem en dan heb ik nog slechter ontvangst

Ned 1: kwaliteit:64 sterkte 43

Ned 2:64/44

Ned3:64/45

RTL4:100/40

Rtl5:96/38

Net5:96/36

Xite:18/42 en soms 0/0 deze zender is dus niet haalbaar maar gelukkig kijk ik die niet;)

 

 

 


Dat is inderdaad niet goed. Kwaliteit zou altijd 100% moeten zijn. Sterkte is ook erg laag. Schommelt het veel? staat de antenne richting Arnhem bij een raam? Anders een verlengkabel kopen.

Indien antenne wel bij het raam richting Arnhem misschien maar eens beginnen met een nieuwe antenne aan te vragen want dit is wel erg slecht en niet het gedrag wat normaal wordt gezien. Je hebt gewoon hele slechte ontvangst.


Hallo @waltervl ,

Ze hebben al een andere antenne opgestuurd zowel voor mij als voor mijn moeder maar geen enkel verschil.bij mij is het erger dan bij mijn moeder,het dvb-t signaal was hier vroeger beter.Maar wel bedankt!


@martijn197108 De antenne staat wel richting Arnhem?