Skip to main content

hallo, Ik heb een houten vakantiehuisje in postcode **** in NW Drenthe, met sinds enkele jaren Digitenne. De Digitenne ontvangst is soms goed, maar vaak wiebelig. De indicator geeft 100% ontvangst, dan bevriest het beeld zo nu en dan, wordt schokkerig (nog steeds 100%), en soms valt het beeld helemaal weg (wordt zwart, 0%). Bij slecht weer, maar soms ook bij rustig weer.  Irritant, ook voor huurders. Aanwezig alles van KPN: ZXV7200 ontvanger (software 34), Funke V5, bevestiging buiten met de bijbehorende beugel (zie foto) 

Ik heb alle tips van expert Noordzee (https://forum.kpn.com/members/noordzee-328964) opgevolgd: stekker eruit, fabrieksinstellingen, uitgebreid zoeken, geen verstorende apparaten in de buurt (de buitenlamp op de foto is uitgeschakeld). Niets werkt (lang). 

Het zou een sof zijn als KPN van te voren goede ontvangst beloofd, en ik toch zelf een dure ontvanger elders moet kopen (zag de tips elders op het forum). Ik heb nog een kleine hoop dat ik via de ontvanger iets kan verbeteren:

  • De ontvanger zit onder de dakrand. Zou dat de ontvangst kunnen belemmeren?
  • Zo ja, als ik de ontvanger boven op het huisje zet, is dat midden in de elementen, kan de ontvanger daartegen? Ik las iets over spatwaterdicht, maar dat is toch wat anders dan volop in de regen. 
  • De ontvanger is geplaatst aan de NW zijde van het huisje. De voorzijde van de ontvanger (tegenover de ingang van de kabel) wijst in de richting van het zuiden. Is dat een goede richting gegeven de lokatie van de zender (ik kan nergens vinden welke dat voor ons is).?

Alvast zeer bedankt voor tips!

 

Admin: gegevens verwijderd i.v.m. privacy

Hallo @michiel8 ,

Wat in ieder geval gaat helpen is dat je de ontvanger boven de dakrand laat uitsteken. De antenne kan daar zeker tegen. Bij mij staat dezelfde Funke V5 antenne ook al een paar jaar bovenop mijn dak. 

Verder is het zaak dat je de antenne nauwkeurig uitricht. Want de richting van de antenne is ook belangrijk.

De meest logische zendmast voor jou staat in Hoogersmilde. Die hoge mast hebt je vast wel eens gezien.  Er staat ook een zendmast in Groningen, maar die is minder sterk. 


Als het verplaatsen van de antenne geen verbetering oplevert, dan ligt het aan de ontvanger. Er zitten wel eens minder goede ontvangers tussen. Een omwisseling van de ontvanger heeft al vaak voor een verbetering gezorgd. Nog beter is het als je dan een Rebox RBX 2800 ontvangt van KPN. Deze ontvangers blijken minder gevoelig voor de storingen die jij beschrijft dan de ZTE-ZXV7200-ontvanger. 

Ik stel voor dat je eerst nog wat gaat proberen met het verplaatsen van jouw antenne. Geeft dat niet de oplossing, dan kan een moderator van KPN voor jou een omwisseling van de ontvanger regelen. En hopelijk gaan ze dan een Rebox 2800 voor jou aanvragen. 


dag Noordzee, zeer bedankt voor het meedenken! Wat betreft de richting van de antenne op het dak: is er iets te zeggen over de goede richting, dus waar de zender staat? Het probleem met het uitrichten is dat ik steeds 100% ontvangst te zien krijg. Dus het zou me misschien helpen als ik een gevoel krijg van wat de goede richting is. Als het bijvoorbeeld Smilde is, weet ik dat de ontvanger aan de verkeerde kant van het huisje zit. Als het meer richting Groningen of Friesland is, zit hij wat dat betreft goed.

Als dit niet werkt, vraag ik KPN om een Rebox…..


Jazeker @michiel8 ,

Als je op dit moment de regionale zenders RTV Noord en Omroep Friesland ontvangt, dan ontvang je nu signaal uit Groningen. 

Heb je de regionale zenders RTV Drenthe en RTV Oost, dan ontvang je nu signaal uit Hoogersmilde.


Dank!Dan zit de ontvanger aan de goede kant van het huis, want ik ontvang RTV Noord en Omroep Friesland...


@michiel8

Heb je nog kans gezien om de antenne op een andere plek te plaatsen? 
Als dat geen verschil uitmaakt met de storingen, dan adviseer ik de moderator die hier nog gaat komen om de ontvanger om te wisselen. Als het even kan, graag een Rebox. 
 

Heb je het forumprofiel al volledig gevuld? 


Dank@Noordzee Nu ik weet dat ik onder de zender in Groningen val, heb ik de antenne richting het NO gedraaid. So far so good, maar dat is wel vaker zo. Ik kijk het even aan, en als het probleem terugkomt verplaats ik de antenne. Kan even duren, omdat ik lang niet altijd in de buurt van het vakantiehuis ben. Ik zal alvast het profiel invullen. 


Is die antenne wel de V5 (ofwel Funke DSC 550)? Die is beter dan de V4 (waar het op de foto op lijkt).


ik heb de doos niet meer, maar hij ziet er precies hetzelfde uit als deze V5. En anders dan deze V4. Dus ik denk dat het wel klopt. Mijn foto is ook wel tikkie onduidelijk…..


Overigens bedenk ik me dat de storingsgevoeligheid toegenomen is sinds het nieuwe modem vorig jaar. Dus kans is groot dat het aan het modem ligt, zoals @Noordzee al opperde


Ik zat er ook al aan te twijfelen @PeterG , maar het is niet goed zichtbaar. 
 

Voor de volledigheid hieronder een foto van de Funke V5. @michiel8 : Die antenne is beter bestand tegen storingen dan de oudere antennes. 

edit: Ik zie net dat @michiel8 gelijktijdig al duidelijk aangaf dat hij de Funke V5 toch al in gebruik heeft. 

 


sinds het nieuwe modem

Zo'n kastje wat op je tv is aangesloten heet een tv-ontvanger, decoder of STB (Settopbox).

Het modem is het kastje waarmee je internet “uit de muur” haalt. En je computer, smartphone e.d. mee is verbonden.

Als de ontvangst af en toe ineens naar 0 gaat en dan weer goed is heb je een instabiele ontvanger en moet die gewoon omgeruild via kpn.

Ik heb geluk gehad met m'n zxv7200, die werkt perfect en stabiel. Maar bij dit type zijn er helaas ook maandagmorgenproducten.


@PeterG dank voor je reactie. Ik weet het ontvanger, geen modem (deed even wat dingen teveel tegelijkertijd). Dat de ontvanger instabiel is klopt met mijn indruk dat de problemen gestart zijn bij levering van de nieuwe ontvanger vorig jaar. Ik wacht even de reactie van de moderator af, waarbij de suggestie van @Noordzee was om een Rebox te vragen. (maar ik begrijp van jou dat je ook geluk met een zxv7200 kunt hebben….)


Hi Michiel, welkom hier. 

Aangezien je hier flink op weg bent geholpen en alles al hebt geprobeerd heb ik een nieuwe ontvanger voor je besteld. Deze wordt omgeruild morgen na 15 uur on onderstaand adres. Neem je oude ontvanger mee in een doosje samen met een geldig ID-bewijs. De antenne en HDMI kabel hoeven niet terug. 

Laat je ons even weten of dit de oplossing is?

Naam Servicepunt:

Poiesz Supermarkt (166)

Straat en huisnr:

Brinkhofweide 6

Postcode en plaats:

9331AD Norg


De antenne en HDMI kabel hoeven niet terug. 

Euh, @Alex_P . Volgens mij moet ie toch ook de afstandsbediening houden. (?)


@Alex_P Hoi Alex, ik heb je een privebericht gestuurd, heb je dat gezien?


Afstandsbediening zit er nieuw bij. Waarschijnlijk krijg je weer een zxv7200 ontvanger. Hopelijk werkt deze beter. Als het nog steeds hetzelfde is dan moet je je hier weer melden, dan kan een moderator je probleem neerleggen bij een Digitenne specialist om te zien of een Rebox 2800 uitkomst kan bieden. Tot nu toe is dat altijd het geval geweest.

 


Privébericht gelezen, geef me een seintje hier wanneer je weer in de buurt bent. Afstandsbediening mag je uiteraard ook houden, die hoeven ivm hygiëneregels nooit terug te hebben. 


@Alex_P Hoi Alex, ik probeer via diverse priveberichten contact te leggen met je over nieuwe modem. Ik krijg geen reactie, daarom probeer ik het even zo.


Hi Michiel, goed dat je me hier aanspreekt. Ik word bedolven onder (ongewenste) privéberichten, heb die van jou gemist. Ik zie je vragen nu, probeerde je zojuist te bereiken maar helaas niet gelukt. Zou het anders zaterdag goed uitkomen? 


dag alex, bedoel je zaterdag even bellen? of dat je zaterdag een bericht stuurt? allebei is prima  

Sorry dat ik net niet opnam, ik zie nu pas dat je gebeld hebt.


Ik zie dat ik je niet getagged heb, dus even opnieuw: 

dag @Alex_P , bedoel je zaterdag even bellen? of dat je zaterdag een bericht stuurt? allebei is prima  

(Sorry dat ik gisteren niet opnam, ik zie nu pas dat je gebeld hebt.)


@Alex_P bel jij mij vandaag? De eerste huurders komen snel, dus ik heb snel een werkende ontvanger nodig!


Zeker, elkaar net gesproken. Laat het me hier weten hoe het afloopt zaterdag.


@Alex_P het is gelukt. Is weer een ZXV. Ben heel benieuwd. Dank voor je support!