Skip to main content

Hallo,

ik heb al een maand dezelfde problemen Zandvoort. Dus vlakbij Haarlem’s ‘sterke’ mast.

signaal gaat van 100 naar 48 procent en soms 18 procent.

helaas geeft kpn hier niets aan te kunnen doen, maar ik moet wel betalen…

vele malen gebeld…

 

*Admin: eigen topic aangemaakt naar aanleiding van de reactie in dit topic. 
 

Hallo @CovB Welkom hier op het KPN Forum! In het originele topic, waaronder jij je reactie postte, geeft @Noordzee enkele hele goede tips en stelt een aantal vragen: 

 

“1/ Doe de ontvanger even minimaal 5 seconden helemaal uit. 

2/ Zet de stroom weer aan op de ontvanger. (en de TV ook aanzetten….)

3/ Ga in het menu van Digitenne eens terug naar de fabrieksinstellingen.

4/ Geef een opdracht uitgebreid zenders zoeken.

5/ Draai de antenne bij aan de hand van de signaalmeter uit het menu. 

 

En dan een paar vragen : 

Wat is de locatie ? 

Gebruikt ze al de nieuwste antenne (Funke V5) 

Staat de antenne buiten of is daar een mogelijkheid toe?”

 

Zou je dit eens willen proberen en zou je de vragen ook willen beantwoorden?  


Hallo,

 

Zoals ik eerder al zei, dat heb ik allemaal geprobeerd. Meerdere keren.


(...)

Antenne Funke V 5 (meerdere geprobeerd, meerdere kabels ook)

antenne hangt buiten, zo hoog mogelijk


Ik lees in dit forum dat in gevallen met gelijke storing de Rebox tuner wordt ingezet met gele goede resultaten. Zou ik dat kunnen proberen? Zou geweldig zijn als dat wel goed werkt!


@Bart_ 


@Bart_  @Kpn 

 

zojuist heb ik van één van mijn buren het Rebox kastje geleend. Perfect beeld. Ik wisselde het daarna om voor mijn kastje, de ZXV7200 en het beeld gaf steeds weer haperingen. Graag ontvang ik ook de Rebox zodat ik van deze ellende af kan komen.


Dag @CovB Ik kan je ontvanger niet ter plekke gaan omruilen. Ik kan je probleem en verzoek wel voorleggen aan een specialist, die hier naar zal gaan kijken en contact met je zal opnemen. Is dat ok voor je? Ik heb wel enkele gegevens nodig. Zou je jouw KPN Forum profiel willen voorzien van de naam van de contractant, je postcode / huisnummer, je mobiele nummer en je klantnummer? En zou je ook het CAS ID van de ontvanger willen vermelden? Dit nummer vind je op de sticker die op de ontvanger zit. (Uiteraard zijn je gegevens alleen zichtbaar voor jou en de Moderators.) Laat je het weten als je dit gedaan hebt?


Ik heb het profiel aangevukd


Yes, @CovB Dank daarvoor. Ik heb je verhaal doorgezet en de specialist gevraagd om hier naar te kijken! We houden je op de hoogte!


Hallo @Bart_ Hoe staat het hiermee?

ik werd erop gewezen dat ik (per ongeluk) tweemaal de vraag had gesteld hierover, maar ik heb nog steeds niets gehoord. Ik heb inmiddels de hele EK voetbal niet kunnen kijken op mijn eigen tv. Ongelofelijk slecht.

mag ik een reactie?


Ha @CovB Ik heb zojuist de betreffende afdeling een reminder gestuurd om naar je situatie te kijken! Sorry dat het zo lang duurt! 


Geeft niet hoor. Ik heb er nog steeds niks van gehoord. Wat een puinhoop.


Vreemd


@Bart_  Hoe zit het nu?


@Bart_  Hoe zit het nu?

Hallo @Frits_Wester ,

Ben jij @CovB ?

Je bericht is niet erg duidelijk...


Dag @Frits_Wester Het was mij ook niet helemaal duidelijk. Als ik het goed begrijp postte je eerder met CovB?Ik zie dat we een half jaar geleden hier hebben uitgewisseld over Digitenne en dat er naar aanleiding daarvan contact met je zou worden opgenomen? Maar dat is dus niet gebeurd? 


Ik denk dat ik twee accounts had of zo. Maar dat ik Frits Wester had bedacht kan ik me niet herinneren.

Mijn naam probeerde ik weer te veranderen naar CovB maar dat lukte niet.

In iedere geval: Het is niet opgelost. Op dit moment ben ik niet meer in mijn zomerhuisje. Maar dat ik er niets meer van heb gehoord betekent niet veel goeds voor als ik er in april weer heen ga. Of wel?

 


@Frits_Wester @CovB 

Hopelijk weet @Bart_ nu alsnog een Rebox voor jou te fixen. In de afgelopen twee jaar heb ik hier enkele tientallen probleemsituaties met de ontvangst opgelost zien worden door de omwisseling van de ZTE-ontvanger naar de Rebox-ontvanger.

 

@Bart_  @Kpn 

 

zojuist heb ik van één van mijn buren het Rebox kastje geleend. Perfect beeld. Ik wisselde het daarna om voor mijn kastje, de ZXV7200 en het beeld gaf steeds weer haperingen. Graag ontvang ik ook de Rebox zodat ik van deze ellende af kan komen.

Dit zegt dus al genoeg! 

 


Nou, dat zou heel mooi zijn @Noordzee Noordzee> Dank voor je toelichting.

Ik weet niet of er in de afgelopen maanden nog iets is veranderd in de regio Zandvoort waardoor er nue een beter signaal is of moet aankomen? @Bart_ 

 

Groet,


Nee, er is niet veranderd aan de zendmast van Haarlem. (Daar komt jouw signaal vandaan.) 


Dan hebben nog honderden abonnee's nog steeds last in april.

Slecht beeld, valt steeds weg. 


Zo te lezen is de zxv 7200 gewoon defect. Ik had namelijk dezelfde klacht. Ontvanger gewisseld door klantenservice, overigens wel weer voor een 7200, maar heb nu prima ontvangst. Niet ver van Zandvoort overigens :wink:

Zendmast Haarlem dus.


Zo te lezen is de zxv 7200 gewoon defect. Ik had namelijk dezelfde klacht. Ontvanger gewisseld door klantenservice, overigens wel weer voor een 7200, maar heb nu prima ontvangst. Niet ver van Zandvoort overigens :wink:

Zendmast Haarlem dus.

Jij woont toch in haarlem?Dan zit je dus dicht bij de zendmast.

Dat is ongeveer hetzelfde verhaal als hier,In arnhem(waar de mast staat) goede ontvangst maar in een dorp ernaast(velp) is de ontvangst zeer slecht.

In Zandvoort zou wel ongeveer hetzelfde spelen.


Ja dat klopt. Het jaar ervoor was de ontvangst perfect. Een jaar erna was het erg slecht. Maar volgens KPN is er niets gebeurt en dan gaat niemand er wat aan doen. Als ik vraag of er nader onderzoek bij de mast gedaan kan worden hoor ik daar niets meer van. Als je daarna belt om te vragen hoe het zit zeggen ze: “Meneer daar kan ik niets aan doen hoor”. Dat is natuurlijk onzin en frustrerend. Zeker als je weet dat om mij heen veel mensen zijn met hetzelfde probleem.


Hallo @Frits_Wester Je bent nu dus niet in Zandvoort, om te checken hoe het nu werkt? Want het is wel fijn om te weten hoe je het één en ander nu ervaart. 
Daarbij is het ook handig om eerst uit te sluiten of je huidige ontvanger niet gewoon defect is. Ik wil het via deze weg met alle plezier voor je langslopen, maar je kunt ook zelf even contact opnemen met de klantenservice (daar kun je het één en ander direct met iemand bespreken). Via deze weg mag ook: zet je dan nog even je adresgegevens en klantnummer van je Digitenne-abonnement in je profiel? (het staat niet op het adres dat je nu hebt ingevuld)