Skip to main content

Als iemand bij de voordeur aanbelt, stopt de wi-fi tijdelijk. Er is meermaals een monteur bij ons thuis geweest. Maar tot nu toe geen oplossing. 

Wat heb je voor een deurbel?


Momenteel een ring, maar dit was al voor deze bel. Toen gewoon een ouderwetse bedrade


Ik loop hier al een tijdje mee maar ben zoiets nog nooit tegen gekomen. Maar valt het hele modem uit of alleen wifi?


Jij bent niet de enige hoor, de laatste monteur die hier thuis kwam schoot gewoon in de lach. Ik dacht eerst dat het aan de tv lag want bij een opname tond het beeld opeens stil en dan moesten we hem helemaal stopzetten en weer opnieuw de opname opzoeken om verder te kunnen kijken. Maar laatst bij een online vergadering merk ik dat gewoon de wi-fi even uitvalt/ hapert. Eigenlijk geen idee of het de modem is of alleen de wi-fi. Ik weet wel dat de draad vanaf de deurbel is aangelegd langs het kastje waar het internetsignaal binnen komt. Maar toen ik dat aan de monteur opperde zei hij dat dat het niet kon zijn. Dus wie ben ik om dat te bekritiseren....


Toen gewoon een ouderwetse bedrade

Als toen de wifi ook al uitviel als er aangebeld werd is dat wel héél vreemd…

In 23 jaar internet ben je hiermee de eerste 🙄. En in mijn 8 jaar op het forum ook.


Hoi @Mark Meijer 71 
Heel vreemd...
Misschien de bel-en de utp-kabel samen vastgespijkert en dwars door de kabel heen gespijkert?
Je kan het beste de bedrading van de bel even opnieuw aanleggen, anders blijf je zoeken...


Misschien zit er teveel op 1 groep wat stoort. Al eens een elektriciën de boel laten nakijken in de meterkast? 


Wat zie je als je een Speedtest uitvoert vanaf een bekabelde PC en dan tijdens de speedtest even aanbellen.

En hetzelfde van een pc via Wifi en weer aanbellen.

Hoe is de ring aangesloten? via de kabel of via wifi?

 


Stoort een bekabelde verbinding ook? Heeft u tv van KPN? Wat doet die?

Hoe word die ring van stroom voorzien? 


Valt de hele internetverbinding uit of alleen de wifi ? ( dat wordt nog al eens op een hoop gegooid ).

Gaat het om een glasvezel of DSL(koper/ telefoonlijn) verbinding ?


Hoi @Mark Meijer 71, welkom bij ons op het forum. Dit is wel een heel bijzonder en specifiek probleem zeg, dit heb ik ook nog nooit eerder gezien. Er zijn al een hoop dingen gevraagd door de anderen, heb je die dingen allemaal kunnen nakijken? Ik verwacht dat de monteurs daar ook een deel van hebben gecontroleerd, maar mogelijk zijn er andere suggesties gegeven door de anderen.

 

Misschien zit er teveel op 1 groep wat stoort. Al eens een elektriciën de boel laten nakijken in de meterkast? 

Dit was ook een van mijn eerste gedachten inderdaad, dat daar iets mis gaat. Is dat ook nagekeken Mark?


Momenteel een ring, maar dit was al voor deze bel. Toen gewoon een ouderwetse bedrade

Dit verbaasd mij nog het meeste, 2 totaal andere apparaten.

( de naam ring is wel erg slecht gekozen cq vindbaar maar ik neem aan dat het iets is met veel elektronica en de “gewone” bel niet ).


Ik hoop nu even te kunnen antwoorden op bijna alle berichten tegelijk. Nee er is niet door de draad heen gespijkerd. En zowel wifi als bedraad heeft een probleem aangezien onze tv bedraad is en de computer op wi-fi werkt en beide stoppen er even mee als de deurbel gaat. Teveel op een groep heb ik eerlijk gezegd nog niet uitgeprobeerd, Maar dan had een van de monteurs dat toch ook op moeten merken toen ze bij mij thuis waren? Sowieso vind ik het vreemd dat KPN mee adviseert om zelf naar een oplossing te zoeken terwijl alles door hen is aangelegd.


 En zowel wifi als bedraad heeft een probleem aangezien onze tv bedraad is en de computer op wi-fi werkt en beide stoppen er even mee als de deurbel gaat.

De hele verbinding valt weg dus.

Dan nog deze vraag :

Gaat het om een glasvezel of DSL(koper/ telefoonlijn) verbinding ?

Een medewerker van kpn kan op afstand zie wat er met de verbinding gebeurd.


Glasvezel


Hoe branden de lampjes op het NT(glasvezelkastje) als er aangebeld word?Misschien gaat die heel kort uit, dan blijft het modem vaak nog een paar seconden groen branden(maar je internetverbinding heel kort verbreekt).


Teveel op een groep heb ik eerlijk gezegd nog niet uitgeprobeerd, Maar dan had een van de monteurs dat toch ook op moeten merken toen ze bij mij thuis waren?

Wij zijn telecommonteurs, geen elektriciens. Wij hebben over het algemeen geen idee wat er allemaal qua elektra in een huis zit aangesloten en dat is ook niet het werk van de monteur.

De Ring die je nu hebt, is die ook bekabeld aangesloten via de beltrafo? Zoja, wat voor een is dat? Is dat al een wat oudere? Zit de bel op dezelfde groep aangesloten als de Experiabox/Box12 en/of NT?


Sorry als u zich persoonlijk aangevallen voelt, zo is het niet bedoeld. De bel zit inderdaad op dezelfde groep aangesloten. En wat ik bedoelde is dat deze stekkers bijvoorbeeld naast elkaar in hetzelfde stopcontact zitten dus dat de monteur dat ook had kunnen zien. Ik zou er zelf nooit bij stilstaan dat dit zou kunnen uitmaken. Maar wel een goede suggestie van u. Ik kan met een verlengsnoer proberen of het helpt als hij op een andere groep zit. Dankuwel.


volgens mij gaat de groep niet uitmaken, maar probeer gerust. Ik zou de kabel van de deurbel even loshalen en ver van de KPN apparatuur houden. Wifi zelf is dus niet het probleem, de internet verbinding valt weg en dan moet je kijken naar dat deel van KPN icm de ring kabels.


En wat ik bedoelde is dat deze stekkers bijvoorbeeld naast elkaar in hetzelfde stopcontact zitten dus dat de monteur dat ook had kunnen zien. Ik zou er zelf nooit bij stilstaan dat dit zou kunnen uitmaken. 

Dat zou normaal gesproken ook niks uitmaken. Een monteur van KPN weet niks over stekkers van deurbellen, dat is zijn specialisme niet 😄

Ik weet niet hoe het er uit ziet. Een trafo ofzo? Maar misschien is dat ding gewoon oud en gammel en help het als u gewoon investeert in een nieuwe 😉


Sorry als u zich persoonlijk aangevallen voelt, zo is het niet bedoeld. 

Zo vatte ik het ook niet op hoor, was meer een verklaring waarom een monteur daar niet mee bezig is. Vaak is zo'n stopcontactje in de meterkast een aftakking van een volledige groep, tenminste zo leggen wij ze wel aan indien de situatie dit toelaat en vereist. Derhalve weten wij niet wat er nog meer achter zit.

Ik verwacht ook niet dat het de groep zelf is, die zou bij een eventuele overspanning namelijk uit moeten vallen, tenzij deze defect is. Aansluiten met een verlengkabel vanaf een andere groep kan in ieder geval nooit kwaad, puur om dingen uit te sluiten.