Skip to main content

de emailsessie wordt steeds onderbroken, terwijl ik bij beveiliging heb aangegevn, dat de onderbreking NOOIT moet plaats vinden. Hoe kan dit vervelende verschijnsel toch steeds weer opduiken?

Hoi @Gesson, welkom bij ons op het forum. Ik weet niet of ik weet wat je bedoelt. Welke e-mailsessie bedoel je, waar is dat precies? Is dat in een browser, in een mailprogramma of elders?

Kan je er meer over vertellen zodat we met je mee kunnen denken? Hou er rekening mee dat wij niet zien wat jij ziet, wij weten enkel wat jij ons vertelt.


Goededag Jasper, terwijl ik aan het emailen ben wordt  geregeld gevraagd om opnieuw in te loggen, de sessie is verlopen wordt dan gemeld. Ik had al begrepen dat AVG Track een rol zou kunnen spelen, daarom heb ik dit uitgeschakeld en toch komt het verschijnsel weer voor. Hoop, dat e.e.a. duidelijker is?


@Gesson 

Een session op een server is de tijd dat via net zo iets als cookies op jouw computer een sessie actief wordt gehouden. 

Vanuit een ander bericht heb ik begrepen dat ze bij KPN (althans nu) gebruik maken van zogenaamde Async webcontact. (Iemand anders had hier vandaag last van). 

Het kan zijn dat de sessietijd te kort is, Misschien kan @Jasper dat met de betreffende afdeling overleggen. Men houdt het normaliter zo kort mogelijk. 


@Gesson gebruikt u webmail van KPN? 


Beste Nick83, jazeker !


Is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van een e-mailprogramma op je apparaat met IMAP instellingen?


Beste Nick83, jazeker !

Juist. Dan is dat alvast duidelijk 😄

En u wilt webmail gewoon de hele dag open hebben staan zonder steeds opnieuw inloggen? 

Ik hoop dat @Jasper hier wat zinnigs over kan zeggen. Hij zal het nu wel begrijpen. 


Het globale beeld is nu wat duidelijk inderdaad. Ik wil dit navragen bij de specialisten, daarvoor heb ik nog wel wat meer informatie nodig. Zou je deze vragen ook kunnen beantwoorden @Gesson?

  • Welke browser (Chrome, Edge, Firefox etc) en welke versie daarvan gebruik je?
  • Na hoeveel tijd krijg je de melding dat de sessie is onderbroken (ongeveer)?
  • Is er een bepaalde handeling die je doet waarbij de melding komt, zoals bijvoorbeeld alleen bij het typen van een nieuwe mail?
  • Kan je jouw forumprofiel volledig invullen, met bij "Persoonlijke opmerkingen” het bewuste e-mailadres waarbij dit gebeurt?

Als je alle 4 hebt beantwoord kan ik het voor je doorzetten.


Ik heb de webmail ook altijd open staan en bij de instellingen aangegeven dat deze nooit afgesloten mag worden, maar dat gebeurt toch van tijd tot tijd op volkomen willekeurige tijdstippen, zowel in Chrome als in Edge. Maar dat speelt al zolang ik klant ben bij KPN/Telfort, sinds 2018 dus, alweer bijna 5 jaar.

 

 


Beste Jasper, bijgaand de antwoorden op de 4 vragen:

vraag 1 :Chrome (nieuwste versie) /  vraag 2: is niet aan te geven, soms na  2 min. al soms na 15 min./

vraag 3: komt vaker voor als ik een email beantwoord/  Vraag 4 :emailadres ***@***.nl


Dank je voor de toevoeging @Gesson, ik heb de specialisten gevraagd om mee te kijken. Als ik een antwoord van ze heb kom ik er hier bij je op terug.


Hier ben ik weer @Gesson, de specialisten hebben er een blik op geworpen en hebben nog een paar vragen extra. 

  • Ze zien dat er veel mislukte inlogpogingen zijn. Als je opnieuw inlogt, gaat dat altijd goed of krijg je de melding dat het wachtwoord niet klopt vaker?
  • Kan je ook een andere browser dan Chrome proberen, om het te vergelijken?

Als je de vragen beantwoord kan ik het doorgeven en kunnen we verder kijken.


Beste Jasper, het inloggen gaat meteen goed, heel soms wordt direct daarna gevraagd om opnieuw in te loggen. Ik kan het proberen met een andere browser, maar dat lijkt me niet de bedoeling, nogmaals ik heb bij de instellingen aangegeven, dat de sessies NOOIT afgebroken moeten worden en waarom gebeurt dat dan niet?


Gelukkig gaat het inloggen voor jou goed dus, wel is het gek dat de specialisten meerdere mislukte inlogpogingen terugzien. Die zouden een rol kunnen spelen hierbij.

Om het verder na te kunnen kijken hebben de specialisten de informatie of het in een andere browser optreedt wel nodig. Zou je dat toch kunnen testen?