Skip to main content

Goedeavond. 
 

wij hebben van 18 september tot 18 oktober geen internet gehad. Hierdoor hebben wij 1 keer de betaling van eind september betaald en hebben we die van oktober terug geboekt. Aangezien we niet gingen betalen voor internet die het niet eens deed.. 

 

Staat dit nu goed in jullie administratie? Niet dat wij aanmaningen en of achterstallige betalingen gaan krijgen? 
 

met vriendelijke groet,

Inga Steggink

Welkom op het forum van KPN @Inga Steggink 

 

Het is geen slimme set van jullie geweest, om de factuur van oktober 2023 terug te laten boeken door je bank, aangezien het teruggeboekte bedrag gewoon open komt te staan als niet betaald zijnde.
Het KPN betaalsysteem zal je dan automatisch herinneringen gaan toesturen, om het openstaande bedrag alsnog en zo snel mogelijk te gaan voldoen.
Doe je dan niet, dan kom je verder in het incassotraject terecht en krijg ook een aanmaning.
Als ook daar geen gehoor aan geeft, worden je KPN diensten geblokkeerd, en krijg je ook te maken met extra incassokosten en een incassobureau.

Als je door een storing of andere factoren geen internetverbinding hebt, zal KPN er alles aan doen om dit probleem zo snel mogelijk voor je te gaan oplossen, zodat je weer volledig gebruik kunt maken van je abonnement (en het internet).

Voor de periode dat je geen of onvolledig gebruik hebt kunnen maken van je abonnement en het internet, kun je achteraf (zodra het probleem is opgelost) restitutie aanvragen bij KPN.
Dit wordt dan vervolgens gecrediteerd op de eerstvolgende factuur.

Maar het is niet handig en slim om de factuur van KPN terug te laten boeken, aangezien je dan het incassotraject in gang gaat zetten, te beginnen met herinneringen om het openstaand bedrag zo snel mogelijk te voldoen.

Het is dus niet zo, dat je nu oktober 2023 niet méér hoeft te betalen, die blijft gewoon open staan en dien je alsnog te betalen.

Dus ja, je gaat dus herinneringen ontvangen.                                                                                                                            

 

10.4 Als u niet op tijd betaalt (uit de Algemene voorwaarden Januari 2023)

Als de betalingstermijn voorbij is en u niet hebt betaald, krijgt u een betalingsherinnering. Hebt u niet betaald als de termijn in die betalingsherinnering voorbij is? Dan kunnen we de dienst uitzetten. We kunnen u dan ook de wettelijke rente en incassokosten in rekening brengen. Lukt het meerdere keren niet om automatisch te incasseren? Dan kunnen we u overzetten naar een andere manier van betalen. Daaraan kunnen kosten verbonden zijn, die u moet betalen.

 


Beste @Inga Steggink 

Als aanvulling, ben je het niet eens met de factuur van oktober 2023, dan kun je bezwaar aantekenen bij KPN.

Zie volgende artikel uit de algemene voorwaarden van Januari 2023.

 

10.5 Als u het niet eens bent met de factuur

Bent u het niet eens met de bedragen die we u in
rekening brengen? Dan moet u dat binnen 30 dagen na de factuurdatum aan ons laten weten. Als die 30 dagen voorbij zijn, gaan we ervan uit dat u het eens bent met de factuur. Bent u consument? En kon u niet eerder ontdekken dat de factuur niet klopte? Dan houden we u niet aan die
30 dagen.

Als u bezwaar maakt tegen de factuur mag u alleen het gedeelte waar u het niet mee eens was tijdelijk niet betalen. De rest van de factuur moet u op tijd betalen.

 


Hallo @Inga Steggink en welkom op het forum! 

Zoals hierboven ook uitgelegd, wordt met het storneren van een factuur tijdens een storing dit niet automatisch met elkaar gecorrigeerd. Je kan na de storing een vergoeding aanvragen via de website. De factuur zelf moet op tijd worden voldaan, ook om herinneringskosten te voorkomen en een eventuele afsluiting. Een uitgekomen factuur moet altijd voldaan worden, eventuele correcties welke zijn afgesproken volgen op de factuur daarna.