Skip to main content

Werd 2 weken gebeld door kleinzakelijk (bleek later) met de introductie dat KPN miljoenen in het netwerk had geinvesteerd en dat nu de tijd was gekomen om de klanten daarvan mee te laten profiteren. Vertelde hem van mijn avonturen met KPN en dat er door mijn koperen lijn maar 100mbit mogelijk was. Dat we dat 2 jaar geleden al eens hadden geprobeerd maar dat uiteindelijk 11 monteurs en een grondploeg had gekost om tot dat inzicht te komen. Maar hij garandeerde dat het nu wel mogelijk was. Volgende dag bleek het e.e.a. niet door te kunnen gaan ivm einddatum huidige contract. Maar was wel getriggerd door de voorgespiegelde snelheidsverhoging naar 200mbit. 

Dus in mijn KPN dat aangevraagd en werd afgelopen maandagochtend ‘omgezet’. Vanaf dat moment geen internet meer. 

Oplossing ligt voor de hand, zet het weer terug naar 100mbit en opgelost zoals 2 jaar geleden. Maar nee hoor, we kunnen bij KPN niet 2 jaar terug in de historie kijken en zo zien wat er allemaal bij de klant is gebeurd.  En we moeten weer gaan meten en ook ff in de kast meten. En daar gaat het fout want het automatische slot wat de monteur middels een app kan openen is kapot. ZIt nu al 5 dagen te wachten op een bedrijf wat de kast weer kan openen maar weigert te komen. Zijn al 3 monteurs kansloos langsgeweest om naar een kast te kijken waar KPN apparatuur inzit maar die niet door KPN wordt beheerd! Moet niet gekker worden toch. En dan vertelt 1 van die monteurs ook nog ff tussen neus en lippen door dat ik in een ZIggo wijk woon en daardoor de kans op glasvezel minimaal is. Verder maar niet op ingegaan maar hoezo dan? Glasvezel ligt al in de wijkkast en die staat hier 90 meter verderop. 

En hoezo heeft een monteur niet standaard een noodoplossing in de auto liggen? Heb nu 2 dagen zitten wachten op een 4G-dongle die weliswaar Wifi biedt maar geen interactieve tv. En te traag is om te kunnen casten. 

Het is allemaal geen raketwetenschap toch?

wou ik ff kwijt…...

 

En dan vertelt 1 van die monteurs ook nog ff tussen neus en lippen door dat ik in een ZIggo wijk woon en daardoor de kans op glasvezel minimaal is.

Wat is dat nou weer voor onzin...? Alsof KPN overal wegblijft waar Ziggo een kabel heeft liggen?


En dan vertelt 1 van die monteurs ook nog ff tussen neus en lippen door dat ik in een ZIggo wijk woon en daardoor de kans op glasvezel minimaal is.

Wat is dat nou weer voor onzin...? Alsof KPN overal wegblijft waar Ziggo een kabel heeft liggen?

Inderdaad.... Eerder het tegendeel. Juist daar waar Ziggo sterk is kan KPN vooral met glasvezel de concurrentie aangaan. Dus daar wordt zeker wel een keer aangelegd.

En los daarvan.. KPN wil na 2026 aan 80 procent van Nederlands huishoudens glasvezeldiensten kunnen leveren. Dat zijn vrijwel alle steden, dorpen en kernen. Die andere 20 procent is buiten bebouwde kom en bedrijventerreinen.


Die overzetting ging zo te zien niet heel soepel @Baserolokus! Met de gegevens in je profiel zie ik staan dat er gisteren een monteur is geweest en dat deze de verbinding heeft kunnen herstellen. Volgens die melding heb je ook een nummer van de specialisten, waarmee je direct contact met hen kunt opnemen. De melding staat daarvoor nog open op dit moment.