Skip to main content

Goedemorgen,

Wij zijn verhuisd naar een appartement waar in de meterkast het witte glasvezelkastje van KPN geïnstalleerd is. Wanneer we de zwarte eroverheen schuiven en aansluiten op de stroom, blijft de groene led bij connection knipperen en geeft dus geen internet verbinding (de groene led bij power brandt wel en die bij alarm niet). Ook bij aansluitig van de modem (KPN box 12) veranderd er niks. Gisteren contact gehad met KPN en een monteur zou mij bellen voor een afspraak maar heeft nog niet gebeld.

 

Alle te vinden opties in de app en online al geprobeerd (10 min van stroom af, resetten, KPN bellen) maat tevergeefs. Het abbobement zou 1 december in gaan dus betaal nu al 5 dagen voor niks.... De medewerkster gister aan de telefoon was ook niet echt behulpzaam. Iemand een idee of ervaring hiermee? Zou graag toch kunnen thuiswerken na 5 dagen wachten!

 

Hoi @LotteIP 
Laat de KPN even weten wie je bent, zet dus je klantnummer(s) en Postcode en huisnummer en telefoonnummer in je forumprofiel, wat alleen zichtbaar is voor KPN en voor jou, dan kun je sneller geholpen worden.

Dus niet hier plaatsen maar in de link die je kunt aanklikken.


@huistijger bedankt voor de tip! Heb de gegevens aangevuld.


Hoi @LotteIP 
Bij nader inzien kun je vanwege de drukte op het forum waarvan de wachttijd hoog oploopt toch beter nog een keer kunt bellen, anders blijf je nog langer zonder diensten zitten.
Spreek in dat je geen diensten hebt of storing.

0800 0402


Welkom op het forum @LotteIP, als je helemaal geen verbinding krijgt is het inderdaad het snelste om ons te bellen. Via die weg kan er direct met je meegekeken worden en een vervolgactie gepland worden. Je had ook al gebeld zei je in je eerste bericht, en er zou een monteur komen? Als er al een monteur voor moet komen zijn mijn opties ook beperkt, dat er een monteur moet komen betekent over het algemeen dat het iets is wat we niet op afstand kunnen doen.