Skip to main content

Onze experiabox is al zo oud. Er kan geen backup op aangesloten worden, de wachtwoorden kunnen niet worden gewijzigd, etc. etc. Kortom, er kan zoveel niet aangepast worden op dit oude exemplaar! Als goede en trouwe klant van KPN (92,85 per maand!) zou ik graag een nieuw model Experiabox willen ontvangen. 

*admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt

Welk type modem heeft u nu?


Experia Box V9.Degene die ons helpt bij installatie/problemen met de pc verfoeit de werking van deze gedateerde box


De v9 word nog niet zomaar omgeruild. Alleen als die kapot is. Met "backup" zult u wel een externe harde schijf bedoelen? Juist de v9 is de enige router waarop dat nog kan. Op de nieuwere routers kan geen externe harde schijf meer aan gesloten worden. Ze hebben wel USB poorten, maar deze kun je niet gebruiken. Qua werking zijn ze in grote lijnen ook zo ongeveer hetzelfde. Wat zijn precies de klachten wat betreft werking?


Ik wil de gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen, niet mogelijk. USB poort niet beschikbaar, geen Wifi5


Heb je al een harde reset gedaan? Dat lost het inlogprobleem wel op. Sowieso is er weinig in te stellen op de experiaboxen(gelukkig).


Harde reset gedaan. Geen mogelijkheid voor backup met behulp van USB-aansluiting. Voor dit abonnement mag je toch wel wat moderners verwachten. In ruil voor nieuwe experiabox wil ik wel een nieuw contract van 1 jaar aangaan


Er is geen modem van kpn die een backup mogelijkheid heeft. De modems van kpn doen wat ze doen moeten maar zijn basic. Iets wat bijna iedereen wil behalve degene die graag aan modems prutsen.


Je kunt een backup aansluiten op de USB poort volgens onze kundige ICT-hulp. Sinds verruilen vaste pc voor laptop is backup

niet meer mogelijk


Je kunt een backup aansluiten op de USB poort volgens onze kundige ICT-hulp. Sinds verruilen vaste pc voor laptop is backup

niet meer mogelijk

Dit principe wordt in nieuwere KPN bruikleenrouters niet meer ondersteunt. Een probleem ermee is dat veiligheid van verbinden/inloggen op die backup tegenwoording niet meer goed genoeg is. In detail, het is doorgaans SMB1, terwijl voor b.v. tussen Windows10 appraten SMB3 de norm is. Je laptop accepteert die minder veilige SMB1 methode niet meer, je PC waarschijnlijk nog wel.

Je moet dus niet bij je internetprovider zijn voor backup en/of dataopslag in huis, maar op zoek gaan naar een ander apparaat dat daarvoor bedoeld is. Zoek maar in webwinkels op NAS.

Alternatief kun je die USB-stick gewoon in je laptop stoppen, dan backuppen en dan de stick er weer uit halen en in de kluis leggen.

Of onder de motorkap van je laptop met de instellingen gaan sleutelen zodat die ook SMB1 shares accepteert.

Een combinatie van de eerste 2 kan natuurlijk ook, dan heb je 2 backups. Een USB-stick in de kluis kan een crimineel ook niet via internet gijzelen. Met een NAS heb je 24/7 zonder in en uitpluggen wel veel meer gemak en overzicht.


Een externe harde schijf aan de Experiabox koppelen kan gewoon niet meer bij de nieuwere boxen. KPN heeft die mogelijkheid bewust weggelaten. Wat die ICT-hulp verkondigd is gewoon onzin. 


geen Wifi5

Dat is voor KPN ook geen reden om de box om te ruilen. Je kunt de WiFi manager doen. Dan krijgt u wellicht versterkers. Deze ondersteunen wel WiFi 5 GHz. 


Die ICT-hulp probeert zo te lezen de boodschappen: ‘Er zijn prima WiFi5 routers te koop voor 50 euro’ en ‘Schaf een echt backup systeem aan’ te ontlopen en schuift het allemaal op de KPN(-medeklanten). Dit forum staat er vol mee.


De woorden: “kundige ICT hulp” zijn vaak oorzaak van kippenvel.


Die ICT-hulp probeert zo te lezen de boodschappen: ‘Er zijn prima WiFi5 routers te koop voor 50 euro’ en ‘Schaf een echt backup systeem aan’ te ontlopen en schuift het allemaal op de KPN(-medeklanten). Dit forum staat er vol mee.

Het is altijd het makkelijkste om te zeggen wat de klant graag horen wil. Tegen de klant zeggen dat die voor een paar 100 euro nieuwe apparatuur aan moet schaffen valt vaak niet in goede aarde. Zeggen dat het allemaal aan KPN ligt is veel makkelijker. Dan kan zo'n “kundige ICT hulp” gewoon zn werkbonnetje invullen, afrekenen en vertrekken.