Skip to main content

Wij hebben al maanden last dat het internet hier uitvalt wat steeds erger wordt. Het begon met een paar seconden en dat het internet alleen was omdat de tv een buffer heeft maar het wordt steeds erger. Tegenwoordig valt alles uit waarna de modem gereset moet worden. Nu moeten we wachten tot een specialist van vakantie terug is zodat die extern mee kan kijken wat er aan de hand is. Aangezien hier op meerdere computers online gespeeld wordt heb ik het duurste internetpakket genomen en boekt kpn steeds netjes af.

 

Aangezien ik er al maanden last van heb en het probleem ondanks dat intern hier al alles vervangen is het probleem blijft vraag ik mij af of ik het abonnement van al die maanden dan terug ga krijgen omdat het 1/30 per dag is en het (bijna) elke dag wel 1 of meerdere keren uitvalt. En de snelheid bij lange na niet is wat het moet zijn het was 890 mbps en nu mag ik blij zijn met 600 mbps download

 

m.v.g. J. Visser

 

Admin: afgesplitst

@Wayasti Hi J. Visser en welkom op ons forum!

Het is druk door de vakantieperiode, waardoor we minder snel bij je topic zijn dan anders. Wat rot dat je verbinding niet lekker werkt. Ik lees dat je al wel contact met de klantenservice had gehad, klopt dat? Hoe staat het er intussen voor, en heb je al iets gehoord van de specialist die je noemde? 


We kregen een aantal weken geleden een email ivm een monteur die langs zou komen maar er kwam geen monteur, wij de volgende dag gebeld naar de klantenservice en toen kregen we te horen dat dit een standaard mail was en dat de specialist na de vakantie (de 18e) zelf contact zou opnemen en we van de mail niets moesten aantrekken. De 16e kregen we wederom dezelfde standaard mail met het bericht dat er een monteur langs zou komen. Omdat wij er van uit gingen dat we zoals ons gezegd was hier niets van aan moesten trekken hielden we geen rekening er mee dat er een monteur langs zou komen. Tot onze grote verbazing was dit echter wel het geval. Dus klantenservice wederom gebeld en ik kreeg te horen dat de specialist nogmaals contact zou opnemen. Het is nu een week later en we wachten nog steeds op bericht van die specialist. Aangezien dit probleem nu al maanden speelt wordt ik er niet goed van want ik zit met het duurste internetabonnement wat sinds een aantal maanden niet eens naar behoren werkt omdat geregeld de verbinding wordt verbroken.


@Wayasti Dat is niet fijn en zeker niet de bedoeling. Als je wilt kijk ik even voor je na hoe het er nu voor staat. Vul je daarvoor je forumprofiel zo volledig mogelijk in, en geef je me hier een seintje zo gauw je dat hebt gedaan?


Gedaan voor zover ik het nu kon, specialist komt Donderdag als het doorgaat want vorige week belde die af


En de specialist kwam niet opdagen toen maar weer de klantenservice gebeld bleek de afspraak ineens op as maandag om 1300 uur te staan. Ik wordt zo langzamerhand niet goed van hoe kpn hier mee omgaat dit is nu al zeker een half jaar bezig en nog steeds geen oplossing in zicht


En de specialist kwam niet opdagen toen maar weer de klantenservice gebeld bleek de afspraak ineens op as maandag om 1300 uur te staan. Ik wordt zo langzamerhand niet goed van hoe kpn hier mee omgaat dit is nu al zeker een half jaar bezig en nog steeds geen oplossing in zicht

@Wayasti Hier kan ik me inmiddels heel goed iets bij voorstellen.. Ik zie dat je ook je gegevens ingevuld hebt, ik heb ze erbij gepakt. De afspraak stond vandaag ingepland, ik zie ook de bevestiging ervan. Heb je de monteur vandaag daadwerkelijk gezien en hoe is de afspraak afgelopen?


De monteur is idd langs geweest en wederom een andere modem gekregen nu de V10 als dit niet werkt zou ik zou ik over moeten gaan op een fritz!box. Persoonlijk zie ik dit niet zo zitten omdat het abonnement dan weer duurder wordt aangezien dit modem weer extra kost. Als er vandaag een oplossing was geweest dan had ik mijn abonnement verlengd maar nu zit ik eerder te denken aan het overstappen naar een andere provider omdat er maar steeds geen oplossing komt en het probleem blijft


@Alexandra Heb inmiddels wat reacties van mensen gelezen die exact hetzelfde probleem hadden als ik en waar ook niets te vinden was. Bij hen was het opgelost dmv de fritzbox na de V10 en V12 gehad te hebben, ik neem aan dat het hier dezelfde kant op gaat. Maar aangezien ik al 72,50 euro per maand betaal zie ik het niet zitten hier nog eens 7,50 per maand aan toe te voegen voor iets waarvoor de verantwoordelijkheid bij kpn ligt daar zij niet kunnen leveren waarvoor ik betaal.


@Alexandra Als KPN nu schappelijk deed hadden ze gezegd hier heb je de fritzbox (zonder extra kosten) en een tegemoetkoming voor de tijd van de storing dan was ik al blij geweest. Maar dat zie ik niet gebeuren dus zal me maar eens gaan orienteren wat hier in mijn woonplaats verder nog zit aan providers, want ondertussen is hier al alles 2 á 3 x minimaal vervangen en het werkt nog steeds niet zoals het hoort


@Wayasti Je verbinding hoort gewoon stabiel te zijn, dat staat los van of je een FRITZ!Box hebt of niet. 

Mocht je dat zelf graag willen of als je specifieke wensen hebt, dan kun je ervoor kiezen om een FRITZ!Box via KPN te nemen. Het voordeel is dat je daar extra ondersteuning bij krijgt. Daarnaast heb je vrije modemkeuze bij ons, dus je bent niet verplicht om het modem dat je van ons in bruikleen krijgt te gebruiken. Dat betekent dat je ook zelf een ander modem kunt uitzoeken en gaan gebruiken, zonder voor een FRITZ!Box via KPN te betalen.


@Alexandra Het leek een tijdje goed te gaan maar helaas nog steeds last van het uitvallen van de verbinding. Ik moest de monteur (specialist) appen als het weer gebeurde dit telkens gedaan maar geen terug koppeling gehad dus is onbekend of die iets gezien heeft. Neem aan dat zijn volgende oplossing (tijdelijk) een fritzbox instaleren wordt aangezien hij dit gezegd heeft.

 

Ik kan zelf wel een modem er achter plaatsen maar ik neem een dienst van KPN af en zij hebben deze te leveren en zonder extra kosten voor mij waarbij nog maar afgewacht moet worden of het dan werkt. Een stroomleverancier zegt toch ook niet we leveren maar je moet zelf een meter plaatsen. Ik ga daarom ook overleggen met mijn rechtsbijstand over eventuele gerechtelijke stappen en stappen die ik nu kan ondernemen zoals bv het intrekken van de machtiging van KPN vanwege het niet leveren van de diensten waarvoor ik betaal. 

 

Dit is nu al bezig vanaf januari en al die tijd heb ik netjes betaald voor iets wat ik niet kreeg.


@Wayasti Precies, vandaar mijn opmerking over de FRITZ!Box hierboven. Onafhankelijk van welk modem je hebt, hoort je verbinding tussen het modem en ons netwerk stabiel te zijn. Wat rot dat dit al zo lang speelt. 

Hoe vaak gebeurt het dat je verbinding wegvalt? En wat ervaar je dan precies, valt de verbinding dan weg op alle apparaten? Verandert er dan iets aan de lampjes op het modem? Ik zie overigens ook een melding als ik je gegevens opzoek, dat er een monteur ingepland staat op 20 september, is dat bij je bekend?


@Alexandra alle apparaten vallen dan uit en op de modem is dan te zien aan de lampjes dat die geen verbindi4ng meer heeft. Als je wacht dan hersteld de verbing zich weer maar tegenwoorig wachten we niet zo lang meer en resetten de modem als we merken dat internet op de computers weg is.

 

Dat de monteur 20 september weer komt wist ik niet wel dat die weer terug zou komen omdat afgelopen vrijdag de verbinding weer 2x weg viel en ik dit doorgegeven heb. De monteur liet weten dat die mij vandaag bericht zou geven wanneer die terug kwam. Wat alleen weer jammer is dat is dat je dan weer een week verder bent en zo gaat het de hele tijd waardoor het steeds langer blijft duren.

 

De verbinding valt zeker enige keren per week uit op wisselende tijden, soms gaat het een paar dagen goed om dan zo een paar keer per dag uit te vallen.  


@Alexandra En gisteren niets gehoord van de monteur zelf ondanks dat hij dit had toegezegd. 


@Wayasti Oke, dat maakt de situatie ook voor mij duidelijk. Dit zijn inderdaad echt dingen die door een monteur (of onze Technische Dienst) opgelost moeten worden. Dat kan ik helaas niet zo van afstand voor je oplossen - anders had ik dat natuurlijk gedaan. 

Ik vermoed dat de monteur tussen zijn huidige planning door contact met je opneemt, en vermoed dat 't daardoor later dan eerst bedoeld is geworden. Ik verwacht dat hij alsnog snel contact met je opneemt om je verder op de hoogte te stellen. Dan weet je via mij alvast wanneer de volgende afspraak ingepland staat. 


@Alexandra staat er toevallig ook een tijd bij want heb gisteren geen sms ontvangen met een tijd


Hi @Wayasti, ik zie dat de afspraak verplaatst is naar 27 september. Daarom heb ik navraag voor je gedaan.

Er staat inderdaad een melding open bij een specialist binnen onze Technische Dienst. Zij houden jouw verbinding in de gaten, om te controleren of de verbinding nu goed werkt. Zij zetten, als slag om de arm, een afspraak in het systeem, maar het kan zijn dat die verplaatst wordt. Dit doen ze omdat ze dan na een bepaalde periode willen controleren of je verbinding goed meet. Ik begreep dat de specialist al aangegeven heeft dat je niet thuis hoeft te blijven voor de afspraken, want ze nemen zelf contact met je op wanneer dat nodig is. Mocht je dat niet weten, dan bij deze. 

Lang verhaal kort; de specialist neemt contact met je op zo gauw er iets moet gebeuren, als er vragen zijn of als het opgelost blijkt te zijn.


@Alexandra hij is vanmorgen geweest en heeft de modem wederom omgeruild er zit nu een fritzbox achter om te kijken of die het probleem oplost. Mocht dit niet het geval zijn zal er extern gekeken worden aangezien verder alles goed is.


We zijn nu 2 maanden verder en ik ben van niet blij naar pissig qua stemming gegaan. Niet alleen is de storing nog steeds niet verholpen maar ook zegt de monteur nog eens steeds afspraken af. Als dit zo doorgaat dan wissel ik echt van provider want ik betaal niet voor niets de hoofdprijs voor mijn internetverbinding omdat ik de snelste verbindings optie heb. Als Delta hier glasvezel had gehad dan was ik al weg geweest want deze service is echt beneden alle peil.

 

Ik zitr er hard aan te denken om mijn machtiging bij de bank in te trekken van kpn gezien het feit dat ze niet leveren waar ik voor betaal


@Wayasti Ja dit is weer een van die Topics waar klanten die door KPN naar dit forum worden verwezen snel zullen beslissen dat KPN het niet wordt. 

Internet is gewoon een snelweg. Maar als je niet aan de snelweg woont, dan is het verbreden van jouw tuinpad geen oplossing om meer snelheid te krijgen. En daar staat hier van alles over. Een gemiddelde monteur (ik bedoel hier niet mee bijvoorbeeld “Ik Hussel” die meer ingangen heeft bij KPN) kan hier direct normaal heel weinig mee doen. Die zijn LAN (local area network) deskundigen. 

Het makkelijkste is, om eerst even naar een andere KPN klant bij jou in de straat te lopen om te vragen of die ook jouw problemen ervaren. (Als die Ziggo hebben, dan gaat het op een zogenaamde andere topologie.)

Hebben je buren niet die problemen met KPN, dan ligt het dus toch aan jouw tuinpaadje (alles achter de router). Hebben ze dat wel, dan is het gewoon een probleem met de buiten telefoonbekabeling  (wat voor soort dat ook is) van KPN en kan @Alexandra dat aanhangig maken 


@dommeke Het is een jaar goed gegaan tot ze hier in de straat aan het graven zijn geweest van kpn netwerk. Die beweren hoog en laag dat de lijn goed is, terwijl hier in huis alles goed is want alles is vervangen al dan niet 3x. Dus tja nadeeltje van gescheiden familieleden van kpn en concurrentiebeding waar ze voor in de gaten worden gehouden. KPN had nooit geprivatiseerd moeten worden.

 

Daardoor mag de specialist (waarvan er maar 1 per regio is) niet in de kast van kpn netwerk die nog geen 10 meter van mijn woning af staat. Want daar moet iemand van knp netwerk bij zijn


 

 

Daardoor mag de specialist (waarvan er maar 1 per regio is) niet in de kast van kpn netwerk die nog geen 10 meter van mijn woning af staat. Want daar moet iemand van knp netwerk bij zijn

Ik zet hier even de link naar @Ward_ , die is zeer bevlogen en kan mogelijk iets voor jou betekenen.  


Een aanvulling de specialist apte me net en hoopt dat het met netwerkwerkzaamheden die afgelopen nacht hier in de buurt waren is opgelost. Hij weet dus ook totaal niet waar het aan ligt. Ik heb het hem gezegd en bij deze ook de klantendienst die hier mee hoort te kijken. Ik geef kpn nog 1 maand om het op te lossen daarna ga ik kijken naar wettelijke stappen die ik kan en zal ondernemen aangezien ik nu voor iets betaal wat ik niet krijg. En de manier waarop hier mee omgegaan wordt mij niet aanstaat.

 

Ben helemaal klaar met de wijze waarop hier mee om gegaan wordt of beter gezegd niet mee omgegaan wordt. Helemaal als er al gehoopt wordt dat het opgelost is door werk van anderen dat laat gewoon zien dat er geen flauw vermoeden is wat het kan zijn en dit nog lang niet op een ‘normale’ manier opgelost kan worden


@Wayasti Ik vind het jammer om te horen dat 't nu, een paar maand verder, nog niet opgelost is. Goed dat je het aankaart natuurlijk, en ik begrijp goed dat de ergernis daardoor oploopt.

Ik heb je gegevens er nog eens bij gepakt. Ik zie dat er gisteren een nieuwe melding aangemaakt is bij onze specialisten. Ik verwacht dat deze binnen enkele werkdagen opgepakt wordt, dat gebeurt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 5 werkdagen. Mijn collega's nemen contact met je op en helpen je verder om dit uit te zoeken en op te lossen. Ik hoop dat de oplossing nu vlog gevonden wordt, zodat je verbinding eindelijk weer werkt zoals het hoort.


@Alexandra ik val al een paar maanden onder een specialist maar die kan de oorzaak ook niet vinden waardoor hij volgens mij ook steeds afspraken afzegt. Zo zou hij gisteren komen maar er liep een afspraak uit zei hij waardoor hij nu dinsdag komt. Voor mij is het steeds waarschijnlijker dat de oorzaak in het netwerk zit  omdat het begon nadat zij in die ca. 10 mtr die tussen mijn woning en de patchkast zit zijn gaan graven en met de kabels bezig zijn geweest. Zij zeggen echter dat de lijn goed is maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien alles hier in de woning wat met de aansluiting te maken heeft al minimaal 1x vervangen is, inclusief alle bekabeling van mijzelf.