Skip to main content

Internet en WiFi erg slecht wifi valt steeds weg duurder abonnement internet gepakt steeds problemen 2 WiFi versterkers bij kpn erbij gekocht nog niks WiFi manager geprobeerd en internet test krijg bericht dat internet vanuit kpn naar modem problemen heeft dit probleem gaan we oplossen druk je op probleem oplossen kom je bij servicetool geen diensten en dat was doet verder niks 

Hallo @merl ,

Heb je SuperWifi gekocht? 
 

Zet die punten niet te ver van het modem vandaan. Het lampje miet groen branden. Hier staat allerlei informatie: 

 

 


Ook al alles geprobeerd werkt niet. Verbinding tussen kpn en modem is niet goed 


Hoi @merl, uit je verhaal wordt me niet helemaal duidelijk wat er nu precies speelt. Je hebt het over Wifi versterkers, en dat het tussen ons en de modem zit? Als het tussen de centrale en het modem zit zullen Wifi versterkers geen verbetering geven, het signaal wat ze krijgen is dan niet voldoende. Kan je concreet uitleggen wat er precies speelt?

Als het makkelijker is om het telefonisch uit te leggen kan dat ook, we zijn bereikbaar op 0800-0402. Een collega kan dan direct met je meekijken naar de verbinding, dat is de snelste weg om het te bekijken.


 


Hallo @merl die weergave is geen meting over bekabeld internet, draadloos meten is zinloos.

 

 


Die screenshots geven inderdaad iets aan over de verbinding tot het modem. Wat precies kan ik daar niet uit opmaken, het is een vrij algemeen scherm. Kan je er meer over vertellen of heb je ons al gebeld? Zoals gezegd is dat de snelste optie in zo’n situatie.