Skip to main content

Sinds deze week heb ik enorme problemen in de avond met internet snelheid van KPN. Betaal voor een 200mb lijn waarvan er minimaal 135 moeten kunnen binnen komen bij mij thuis. Overdag meet ik bekabelde speedtest wisselend van 50 tot 120. Bijna altijd rond een uur of half 9 gaat de verbinding naar 3,6 mbps en upload naar 899,5.

ik heb nog nooit problemen gehad. Bekabeling is nieuw aangelegd 1.5 jaar geleden. Tv, sonos, ps4 en itv is aangesloten op de bekabeling. Deze snelheid wordt gemeten zonder dat er andere dingen gebeuren zoals downloaden of netflixen.

 

meerdere malen al gebeld, werd aangeboden om nieuwe modem te sturen, maar lijkt me erg vreemd verhaal….dat dit aan de modem ligt?

 

wie kan mij helpen? Of moet overstappen naar een ander bedrijf?

Inmiddels een goede medewerker aan de lijn gekregen. Krijg vandaag een nieuwe modem en als service ook een switch omdat de modem waarschijnlijk minder poorten heeft.

 

Ben benieuwd.


Helaas werkt de nieuwe modem ook niet naar behoren en heb ik in de avonden nog steeds last van traag internet. Zie hier diverse speedtesten:

 

Nogmaals dit is op de kabel. Geen enkel ander apparaat aan. Geen downloads, geen uploads. Hooguit een laptop waar web whatsapp open staat.

 

Vandaag zou er een monteur bellen (gister op vrijdag ingepland, voor zaterdag tussen 12 en 14.00). Natuurlijk niks vernomen dus zelf opgebeld. Krijg ik te horen dat er op zaterdag geen monteurs bellen.

 

Schiet mij maar lek hoor. Gaat er iemand nog iets fixen?

 

 

 


Opgezegd.


Hoi @Eindbaard, welkom op het KPN forum. De snelheid die  je in de avonduren haalt is volgens de speedtest op de PS4 niet denderend nee! Daarvoor was het modem al vervangen begrijp ik, maar zonder resultaat. Ik vind het jammer om te lezen dat je daarna hebt besloten om het abonnement op te zeggen :slight_frown:  Ik weet niet of ik verschil had kunnen maken in de situatie, maar ik zou het graag geprobeerd hebben. Als je je bedenkt, of als we iets anders voor je kunnen doen weet je ons te vinden. 


hi @Jasper 

 

Er is een monteur geweest, maar het probleem schijnt ergens in een update te zitten. Ik heb 14 dagen bedenktermijn. Dus hopelijk wordt het binnen die tijd opgelost :)


Dat hoop ik ook @Eindbaard! Wat voor update het zou kunnen veroorzaken is me niet helemaal duidelijk, maar als je jouw forumprofiel invult met je adresgegevens kan ik kijken wat ik daarover kan zien :slight_smile:


Dat hoop ik ook @Eindbaard! Wat voor update het zou kunnen veroorzaken is me niet helemaal duidelijk, maar als je jouw forumprofiel invult met je adresgegevens kan ik kijken wat ik daarover kan zien :slight_smile:

Done 


Dank voor de gegevens! Daarmee ben ik gaan kijken en er wordt zo te zien goed naar gekeken. De monteur die is geweest heeft genoteerd dat hij dingen in de pairbonding aansluiting wilde laten nakijken en resetten, dat is nu nog bij de specialisten in behandeling. Daarmee is het in goede handen gelukkig, hopelijk is er snel een update over. Ik zal het voor je in de gaten blijven houden.


Hoi @Eindbaard, ik zie dat er een nieuwe monteur is ingepland, voor de 26. Ik hoop dat de snelheid in de avonduren dan verbeterd kan worden! Laat je weten wat de uitkomst is van dat bezoek?