Skip to main content

Goedemorgen, sinds afgelopen donderdag hebben wij KPN glasvezel met Box 12. Op de IPads en Apple telefoons werken alle websites, maar de Windows systemen worden op sommige websites geblokkeerd. Dit betreft juist voor werk en studie belangrijke websites waar we op moeten inloggen, en ironisch genoeg ook inloggen.kpn.nl. Vu.nl. is een ander voorbeeld van een site die het niet doet. Kunnen onze IP adressen geblokkeerd zijn en waarom? Of heeft iemand een tip waar het aan zou kunnen liggen? 
melding: het duurt te lang voordat xxx reageert.  Err_conmection_timed_out.

Hoi @Ellllen, welkom! Als jouw iPads en iPhones op je eigen wifi zitten, dan is het in ieder geval geen IP blokkade. Want dan verbinden deze apparaten vanaf hetzelfde IP adres als je Windows systemen. Connection timed out meldingen geven aan dat het je browser niet gelukt is om de verbinding met de server te maken waar de website op draait. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

 

Probeer in eerste instantie een andere browser, om uit te sluiten dat het probleem zit in je huidige browser. Als het met een andere browser wel lukt om te verbinden, dan heb je wellicht een plug-in of extensie in je huidige browser die in de weg zit bij het verbinden.

Lukt het met een andere browser ook niet, controleer dan of je een VPN actief hebt. Dat kan er ook voor zorgen dat internetverkeer trager gaat, waardoor time-out meldingen kunnen ontstaan. Is er inderdaad een VPN, zorg dan dat je die uitzet op de momenten dat je hem niet echt nodig hebt.

 

Kijken naar de verbinding is dan de volgende stap. Als bovenstaande dingen niet hielpen, kun je dan wat meer vertellen over hoe de Windows apparaten verbonden zijn met je Box 12?


Bedankt voor je reactie Erik_. Het bleek om een instabiele verbinding te gaan. Herstarten van het glasvezelkastje door de stekker eruit te trekken en twee minuten te wachten, heeft alle problemen verholpen, ook de Philips Hue bridge, die eerst ook geen verbinding kon maken met internet, doet het nu gewoon.Â