Skip to main content

Wij hebben een internet kabel getrokken naar een kantine op een groot erf vanuit ons huis. Nu willen we graag in die kantine ook WiFi. Wat moeten we hiervoor aanschaffen? De kabel zit nu rechtstreeks aangesloten op de computer en in huis op de experiabox.

Ok. De kabel doet het dus? Welke router heeft u? U heeft nog geen versterkers? 


Ja computer werkt prima. Alleen kunnen we daar niks met iPad of iets om momenteel alle bijeenkomsten te volgen. 
Router is de v10 en geen WiFi versterkers in huis 


Welkom bij ons op het forum @Nadine20.. De kabel naar de kantine werkt dus begrijp ik. Wat je dan nodig zult hebben is een access point die daar ook een nieuw Wifi netwerk uitzendt. Daarvoor zijn heel veel merken en modellen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de Experia Wifi (die zet de Wifi van de Experia Box V10 uit, dus dan heb je er 2 nodig. 1 voor in huis en 1 voor in de kantine). Je kunt ook voor een ander merk kiezen, dan maak je een tweede Wifi netwerk en blijft de Experia Box ook uitzenden. Daarvoor heb je maar 1 apparaat nodig, waarmee het goedkoper kan zijn :slight_smile:


Hallo Jasper bedankt voor de reactie. Wel een vraag hoe groot is het bereik. We wonen op een boerderij met een groot erf. De kantine is dus we een stuk van het huis vandaan. Maakt dat nog uit met de experia?


Dat bereik maakt niets uit. Het internet gaat via de kabel naar de kantine, daar sluit u het accespoint in de kantine op aan. Dat dit dan buiten het bereik is van de Experiabox maakt niets uit, het internet komt immers via de kabel.