Skip to main content

Hoe is het mogelijk als je de klantenservice belt dat je elke keer een ander verhaal te horen krijgt. En de storing/probleem met je wifi alleen opgelost kan worden als je €150 investeert.

Woensdag viel ineens met regelmaat mijn wifi/internet verbinding weg. Gebeld probleem lag aan de kpn wifi versterker. Moest hierna de wifimanager uitvoeren die tot mijn verbazing alleen maar iedere keer mijn modem herstarte. Opnieuw gebeld andere medewerker weer mijn verhaal gedaan opnieuw werden er metingen verricht en modem herstart. Conclusie mijn modem heeft een storing moet vervangen worden ze ging dit doorgeven aan KPN? ( Daar bel ik mee) en ik zou extra MB's krijgen op mijn mobiel en terug gebeld worden binnen 2 dagen. Nu zaterdag nog steeds niets gehoord en weer maar gebeld. Antwoord meneer er is geen probleem en mijn collega's hebben u onzin verteld maar voor €150 kunnen we het oplossen en na enige tijd zou het nog maar €100 kosten. Supervisor is niet te spreken volgens hem. Het lijkt wel of je een callcenter belt die provisie krijgen als ze wat verkopen. Denk na jaren vaste klant geweest te zijn misschien toch maar eens over te stappen

 

Admin: eigen topic voor je aangemaakt

Uitval van internet en wifi is niet wat je wil. Kan je omschrijven wat er gebeurt? Welk modem heb je? welke wifi versterker heb je?


Ik heb een experiabox V10 en een arcadyan versterker tot afgelopen woensdag werkte het perfect. Had overal sterke wifi tv en versterker alles is bekabeld aangesloten


Op zich een prima combinatie. De wifi versterker is wel ingehaald door de techniek maar zou het nog prima moeten doen. Wat is er zoal aangesloten op de V10? heb je tv ontvangers van kpn en zo ja zijn die met een kabel aangesloten op de v10?


Ja heb 2 tv ontvangers bekabeld aangesloten. Volgens de eerste persoon van de klantenservice zorgde de versterker voor het onstabiele wifi/internetsignaal. Wat ook klopte heb tot nu toe zonder versterker geen uitval meer gehad. Alleen niet overal wifi meer.


Het zou kunnen maar dan denk ik toch eerder aan een aderbreuk in de kabel of een connector die sluiting maakt. Ik had die combinatie ook maar ben overgegaan naar de experia wifi's.  Dat was een hele goeie stap. Ga nog een keer aan de slag met de wifimanager.  Bij slecht Wi-Fi krijg je er 2 gratis. Doe de wifimanager 2x zorgvuldig.  Mocht je er niet uitkomen dan roep je maar. Doe de wifimanager zonder de wifi versterker die je nu hebt.


Heb ik gedaan. Maar de wifi manager blijft iedere keer het modem herstellen voor betere wifi. En als je dan belt krijg je een verhaal dat je persé naast het modem moet staan en dat dan de snelheid onder de 20Mbps moet zijn anders moet je ze zelf kopen. Snelheid op het gemeten punt waar slecht bereik is zoals de wifimanager aan geeft is onder de 10 Mbps 


Het klopt niet wat de klantenservice zegt. In de eerste instantie zal het modem een ander kanaal proberen. Maar uiteindelijk zal die je door het huis laten lopen om de wifi sterkte overal te kunnen bepalen.  Daarna volgt er een resultaat. Maar ik zou graag wat anders zien.  Kan je inloggen in de v10? Daarna ga je naar status en dan naar geavanceerd.  Van die pagina zou ik graag een screenshot zien. Gewoon om even te kijken wat de snelheid is die binnenkomt. Gaat dat lukken?


 


Mooie snelheid komt er binnen. Als je in de buurt van het modem bent welke wifisnelheid haal je dan met alleen het modem?


35 Mbps


Heb je de herstelknop al gebruikt? Welke snelheid zou je moeten hebben volgens je abonnement?


Ja heb alles al geprobeerd volgens het abonnement 50Mbps.

Normaal heb ik het altijd zo voor elkaar alleen deze keer lukt het niet en als je er verstand van hebt en je belt de klantenservice heb je 1 op de honderd keer geluk dat je iemand treft die met je mee gaat denken zonder iedere keer het modem te herstellen.


Welke snelheid haal je als je bekabeld meet?


Bedraad haal ik 70 Mbps daar hoor je me ook niet over klagen verder. Alleen de wifi en zeker nu steeds meer via wifi gaat werken als je in je huis dingen gaat verbeteren.


Heb je het modem al een keer terug gezet naar fabrieksinstellingen? 


Ja heb echt alles al geprobeerd.


Dan houdt het voor mij wel een beetje op.  Een moderator zal nog reageren.  Misschien dat die nog wat weet. Ik neem aan dat je ook al met een Wi-Fi analyser aan de slag bent geweest om te zien of er veel Wi-Fi signalen in jouw buurt zijn. Zoja dan is een kanaalwijziging nog een optie. 


Heb hem zelfs al op een vrij kanaal gezet maar dat hielp niet. In iedergeval bedankt voor je hulp


Hoi @Jurgen2370, welkom!

Wat fijn om te zien dat @Joep1965 al zo goed met jou heeft mee gedacht, jullie zijn al een heel end gekomen. Ik sluit mij bij Joep aan en vermoed dat jouw probleem met Experia Wifi's wordt opgelost. Nu is de vraag waarom jij er met de Wifi Manger niet uit komt. Ik zou graag met je mee willen kijken naar de resultaten. Wil je voor mij jouw profiel aanvullen met jouw postcode en huisnummer? Dan ga ik voor je aan de slag! Geef even een seintje wanneer je dat gedaan hebt. 


@Hanna_ profiel aan gepast


Hoi @Jurgen2370, bedankt!

Het gekke is dat ik geen meetresultaten van de Wifi manager in kan zien. Normaliter hoort dat wel, ook als de meeting uit eindelijk mislukt. Ik durf het bijna niet te vragen maar zou je voor mij toch nog één keer de Wifi Manager willen doorlopen? De tip is om tijdens de metingen het randje van de wifi op te zoeken/enkel op de plekken te meten waar de wifi snelheid het laagst is, maar tijdens het herstarten naast de Experiabox te gaan staan. Zo komen we er samen wel uit. :blush:


@Hanna_  ik heb net weer tot 4 keer de wifimanager geprobeerd elke keer gaat hij de instellingen aan passen en dan sluit bij herstart de wifi manager af ben 1 keer iets verder gekomen dat ik voor de tweede keer moest meten maar toen was de wifi zo slecht dat ik op dat plek geen wifi meer had en dus de manager weer werd afgesloten. Begin er nu echt een hekel aan te krijgen en denk serieus om over te gaan stappen naar een andere provider


@Hanna_  Weer contact gehad met kpn blijkt een storing in de aansluiting te zitten. Morgen komt er een monteur


Ik ben benieuwd wat daar uit komt. Want als jij bekabeld probleemloos 70 haal dan is een storing in de aansluiting niet waarschijnlijk. Hou je ons op de hoogte?


@Joep1965 @Hanna_ De aansluiting was niet het probleem maar het modem zelf was versleten ,heb meteen een nieuwe versterker laten plaatsen had de monteur toevallig bij nu overal zelfs achter in de tuin minimaal 60Mbps