Skip to main content

KPN Veilig Netwerk Thuis: netwerkbeveiliging met ESET

  • 14 May 2024
  • 0 reacties
  • 1025 keer bekeken
KPN Veilig Netwerk Thuis: netwerkbeveiliging met ESET

De diensten van KPN Veilig beschermen je nog beter tegen online gevaren. ESET Thuis beschermt alle apparaten in je huis die verbonden zijn met het KPN-internet. Dankzij de slimme netwerkbeveiliging van ESET zijn al je thuisapparaten veilig. 

 

Wat is KPN Veilig?

De diensten van KPN Veilig beschermen je nog beter tegen online gevaren: 

  • F-Secure virusscanner en beschermt jouw apparaten (laptop, mobiel, tablet) tegen onveilige websites, apps en mogelijk schadelijke content
  • 1Password zorgt ervoor dat je je wachtwoorden en betalings- en inloggegevens veilig kunt opslaan.
  • ESET Thuis beschermt alle apparaten die met de KPN internetverbinding bij je thuis verbonden zijn. Met deze slimme netwerkbeveiliging van ESET worden al je apparaten in huis beveiligd. 
  • Met Cloudopslag van Google One kun je jouw bestanden veilig online opslaan.

 

Wat is ESET Thuis?

ESET Thuis garandeert de veiligheid van alle apparaten die met je thuisnetwerk zijn verbonden. In het netwerkbeveiligingssysteem van ESET vind je allerlei handige functies voor je netwerkbeveiliging. Zo stel je zelf in welke websites je wel of niet wil bezoeken en zorg je dat je apparaten veilig verbinding maken met het internet. Op die manier ben je nog beter beveiligd tegen websites met schadelijke software.

 

Voordelen van ESET Thuis

  • Schadelijke inhoud blokkeren
    Blokkeer schadelijke inhoud per categorie, zoals alcohol, tabak, religie of websites voor volwassenen.

  • Lijst met geblokkeerde websites
    Je kan websites toevoegen of verwijderen van de lijst met geblokkeerde websites. Zo voorkom je dat je surft naar een schadelijke pagina.

  • Malwarefilter
    Met het malwarefilter voorkom je dat je websites bezoekt met schadelijke software.

  • Phishingfilter
    Met het phishingfilter voorkom je dat gevoelige persoonlijke informatie, zoals aanmeldgegevens of creditcardnummers in handen komen van criminelen.

 

Hoe werkt ESET Thuis?

Dit systeem maakt gebruik van DNS, wat fungeert als een soort adresboek voor het internet. Vooral voor slimme apparaten is dit fijn, want daar kun je geen beveiligingssoftware op installeren.

DNS werkt als volgt: wanneer je een webadres zoals www.google.com invoert, zoekt DNS naar het daadwerkelijke internetadres van die site. Dit is vergelijkbaar met hoe je een telefoonnummer opzoekt in een telefoonboek. Voordat je de site bezoekt, controleert ESET Thuis of de website veilig is. Als een website als schadelijk bekend staat, blokkeert het systeem de toegang. Hierdoor kom je niet op gevaarlijke sites terecht.

Een slim apparaat is ook verbonden met het internet en doet daarom ook DNS verzoeken om te kijken waar het apparaat de betreffende informatie moet ophalen. Als deze een verbinding wil maken met een malafide server, blokkeert ESET Thuis dit.

Dit is een essentiële beveiligingsmaatregel die jou en je apparaten beschermt tegen malware tijdens het surfen op het internet.

 

Wat kan ik allemaal instellen met ESET Thuis?

  • Het malwarefilter
  • Het phishingfilter
  • Het filter voor ongewenste informatie
  • Het blokkeren van categorieën als volwassenen, religie, alcohol of tabak
  • Tijdsschema instellen wanneer categorieën moeten worden geblokkeerd
  • URL's toevoegen of verwijderen aan de lijst met geblokkeerde websites
  • URL's toevoegen of verwijderen aan de lijst met toegestane websites
  • Controleren of een URL veilig is
  • De beveiligde zoekfunctie aan- of uitzetten

 

Beheer ESET Thuis

Je kunt alle instellingen beheren via de ESET Thuis Portal. Je wijzigt de instellingen het makkelijkste met de MijnKPN app

  • Log in met je KPN account
  • Ga naar ‘Internet’
  • Daar klik je op ‘Meer opties bekijken’
  • Ga daarna naar ESET Thuis

 

Liever inloggen op je pc of laptop? Log dan hier in op de portal.

 

ESET Thuis bestellen

Je kunt KPN Veilig Netwerk Thuis toevoegen aan jouw abonnement via MijnKPN:

Bestellen

Voor de actuele prijs en meer informatie kun je terecht op onze website: ESET Thuis: netwerkbeveiliging

 

Veelgestelde vragen

Op welke apparaten werkt ESET Thuis?

ESET Thuis werkt op alle apparaten die op jouw thuisnetwerk zijn aangesloten en verbinding maken met het internet. Dus ook bepaalde smarthome hardware.

 

Moet ik ook nog een antivirus programma gebruiken?

Dat raden wij zeker aan! Hoewel je met ESET Thuis goed beveiligd bent tegen schadelijke websites, kan een antivirusprogramma helpen bij het tegenhouden van schadelijke bijlagen of andere online gevaren. Tip: met F-Secure ben je ook tegen andere gevaren beschermd.

 

Ik gebruik nu het gratis malware filter van KPN. Waarom zou ik ESET Thuis gebruiken?

ESET Thuis biedt meer mogelijkheden en bescherming dan het gratis malwarefilter van KPN. Als je ESET Thuis gebruikt, dan hoef je het gratis malwarefilter niet meer te gebruiken.

 

Waarom werkt ESET Thuis niet?

Er zijn verschillende redenen waar ESET Thuis niet werkt. Controleer de zaken hieronder:

  • Controleer of je verbonden bent met je thuisnetwerk. ESET Thuis werk niet als je verbonden bent met je mobiele netwerk.
  • Controleer de browser instellingen en de instellingen van jouw besturingssysteem. Vanwege specifieke veilig browser instellingen van de webbrowser of van het besturingssysteem kan ESET Thuis niet altijd zijn werk doen.
  • Een bepaalde webbrowser veroorzaakt het probleem. Soms kunnen extensies/plugins of een verouderde browser voor problemen zorgen.
  • ESET Thuis werkt niet als je zelf de DNS instellingen hebt aangepast. Controleer dus of je de standaard KPN DNS gebruikt.
  • ESET Thuis werkt niet samen met VPN. Wil je ESET Thuis gebruiken, zorg dan dat je VPN is uitgeschakeld.
  • Je gebruikt iCloud Private Relay op Safari browser (iPhone, iPad of Mac). Wil je ESET Thuis gebruiken? Zorg dan dat deze optie is uitgeschakeld.

 

Wat doe ik als mijn tv of ander apparaat niet meer werkt?

Controleer in het beveiligingsrapport welke website(s) wordt geblokkeerd. Voeg deze website toe aan de veilige lijst en kijk of dat het probleem oplost. Ook kan het blokkeren van de categorie 'overig' voor problemen zorgen. Deblokkeer deze categorie om te zien of dit het probleem oplost.

 

Hoe kan ik geblokkeerde websites bekijken, wijzigen of toevoegen?

Bekijk geblokkeerde websites in de MijnKPN app. Je vindt alle opties bij Internet en Meer opties bekijken. Kies voor ESET Thuis Dan open je de portal. Ga in de portal naar 'Beveiligingsrapport.' Je kan de websites ook weer verwijderen uit het Beveiligingsrapport.

Zie je een geblokkeerde pagina nog niet in de lijst? Soms kan het een paar minuten duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Ook helpt het opnieuw starten van je browser of het verwijderen van cookies of cache in de meeste gevallen.

 

Wat doe ik bij de melding: verbinding is niet privé of gegevens worden gestolen?

Als een website door ESET Thuis wordt geblokkeerd, kan je deze meldingen in je browser tegenkomen. Hiervoor zie je een zogenaamde ‘blockingpagina’ van ESET. Bezoek je een pagina die begint met ‘https’ dan krijg je eerst een blockingpagina van je browser te zien.

Zie je daar een waarschuwing en krijg je de keuze of je door wil gaan naar de ESET Thuis blockingpagina? Dan kan je ervoor kiezen om daarna de website toe te voegen aan je lijst met toegestane websites.

Als de browser de keuze niet geeft, dan moet je handmatig in de portal de URL toevoegen aan de lijst met toegestane websites.

 

Ik kan sommige websites niet bezoeken, hoe los ik dit op?

Het kan zijn dat de website die je bezoekt niet veilig is. Is dit niet het geval? Ga dan naar de portal om te zien of de website in een categorie valt die wordt geblokkeerd. Ook kan het zijn dat de website op de lijst met geblokkeerde websites staat.

Het kan gebeuren dat je op een gesponsorde link hebt geklikt in Google. Als je deze categorie hebt geblokkeerd, blokkeert ESET Thuis de hele pagina. Vink hiervoor de categorie Online advertenties aan of uit.

 

Is je probleem nog niet opgelost, of je vraag nog niet beantwoord? Gebruik de zoekfunctie voor oplossingen van andere gebruikers. Kom je er niet uit, maak dan gerust een eigen topic aan.

 

Heb je feedback op de inhoud van dit Kennisbank artikel? Of heb je andere ideeën, opmerkingen of vragen over de Kennisbank? Laat het ons weten in ons Feedback op de kennisbank topic.