Skip to main content

De Experia Wifi van binnen tot buiten. Lees hier alles dat je wilt weten over de Experia Wifi.

Specificaties Experia Wifi

Poorten

2x 1Gbps ethernetpoorten

Knoppen

WPS (zijkant)

Hiermee kun je apparaten verbinden met de wifi zonder het wachtwoord te hoeven invullen. Druk 2 seconden op de WPS knop. Je hebt dan twee minuten de tijd om je apparaat via WPS te verbinden

 

Wifi

802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11a, 802.11ac

Mesh

Ja.

Aangesloten op een Box 12 of V10A werkt de Experia Wifi mee in de mesh.

Aangesloten op een V10 neemt de Experia Wifi de wifigegevens over en zet daarna de wifi op de V10 uit. Voor een mesh netwerk heb je in dat geval minimaal 2 Experia Wifi's nodig.

Manier van aansluiten Bekabeld aansluiten op modem

 

Lampjes van de Experia Wifi

Power

Groen: apparaat is goed opgestart.

Groen, knipperend: apparaat is aan het opstarten.

Oranje, knipperend: software update is bezig.

Rood: er is tijdens het opstarten een probleem ontstaan. Herstart of reset de Experia Wifi. 

Uit: Experia Wifi is uit.

WiFi

Groen: wifi van de Experia Wifi is aan, maar er is nog geen verbinding met het modem gemaakt.

Blauw: Experia Wifi heeft verbinding gemaakt met het modem.

WPS

Groen: als er een goede wifi verbinding via WPS is opgebouwd zal het lampje 2 seconden groen branden en dan uit gaan.

Oranje, knipperend: de Experia Wifi is aan het zoeken of er een ander apparaat is waarop ook WPS is geactiveerd om verbinding mee te maken.

Rood, knipperend: er is een fout opgetreden, het is niet gelukt om een WPS verbinding te maken.

Verbinding

Groen: er is een wifi apparaat met de Experia Wifi verbonden.

 

Experia Wifi resetten

Druk de resetknop achterop de Experia Wifi ongeveer 10 seconden in. Laat los als alle lampjes zijn gaan branden. De Experia Wifi gaat zich nu resetten, dit duurt enkele minuten.

 

Inloggen op de Experia Wifi

Als je Experia Wifi is aangesloten op een Box 12 of V10A, dan is inloggen op de Experia Wifi zelf meestal niet nodig. In die gevallen is namelijk je modem de baas. De Experia Wifi neemt de instellingen over zoals die op de Box 12 of V10A zijn ingesteld. Wil je die wijzigen? Pas dit dan aan in de Box 12 of V10A, of gebruik de KPN Thuis App.

Is je Experia Wifi aangesloten op een V10, of op een ander (niet-KPN) modem, dan kun je in loggen op de Experia Wifi om de instellingen aan te passen.

 

Open de webinterface

Open een internetbrowser en ga naar192.168.2.151.

Vind je de webinterface voor je Wifipunt niet op dat adres? Dan kun je inloggen op de webinterface van de Experia Box (192.168.2.254). Daar kun je het IP-adres van je Wifipunt vinden. Dit IP-adres kan je vervolgens gebruiken om in te loggen op de webinterface van je Experia Wifi.

Een andere manier is om naar de Netwerkomgeving in Windows te gaan. Daar zie je een lijst met alle aangesloten Wifipunten. Dubbelklik op een ervan, je wordt dan automatisch naar het hoofd Wifipunt gebracht.

Windows netwerkomgeving

Log in op de webinterface van de Experia Wifi

Log in op de webinterface met de vooraf ingevulde gebruikersnaam en het admin password. Deze staat op de sticker achterop je Experia Wifi.

  • Heb je meerdere Wifipunten en wordt het wachtwoord niet geaccepteerd? Zorg dat je het Wifipunt pakt dat blauw knippert.
  • Heb je al een keer eerder ingelogd? Dan heb je zelf een wachtwoord aangemaakt. Weet je dat wachtwoord niet meer? Reset dan je Wifipunten. Dit doe je met het resetknopje achter op het apparaat. Daarna kun je het wachtwoord weer gebruiken dat op de sticker van het blauw knipperende Wifipunt staat.

 

Instellingen aanpassen van je Experia Wifi

 

Het aanpassen van instellingen in je Experia Wifi is alleen nodig als deze verbonden is met een V10 of een niet-KPN modem.

 

Is je probleem nog niet opgelost, of je vraag nog niet beantwoord? Gebruik de zoekfunctie voor oplossingen van andere gebruikers. Kom je er niet uit, maak dan gerust een eigen topic aan.

 

Heb je feedback op de inhoud van dit Kennisbank artikel? Of heb je andere ideeën, opmerkingen of vragen over de Kennisbank? Laat het ons weten in ons Feedback op de kennisbank topic.