Skip to main content

Ik ben best teleurgesteld in KPN . Ik heb  nu 3 nieuwe soundbars geprobeerd Sonos , Bose en Samsung .  de afstandsbediening van KPN werkt daar niet op , je krijgt het geluid daarbij niet geregeld. Ik ben uren  aan het werk gewest met de verschillende specialisten van de diverse merken. Ik ben er nu achter dat het aan KPN ligt en die erkennen het ook .  Een soundbar hoort bij een TV KPN . Ik begrijp niet dat zo'n groot bedrijf gewoon zegt , je tv werkt toch de soundbar staat daar los van . En de fabrikanten van de soundbars zeggen hetzelfde. Je kan toch de soundbar bedienen . Geloof me , ik heb alle codes, hdmi, optisch alles geprobeerd . Hoe kan  dit worden opgelost > 

Ik ben het niet helemaal met je eens dat een soundbar bij de TV hoort. Het voegt zeker wat toe, maar je kunt ook prima zonder. Daarom is het ook niet iets waar wij direct op in zetten. Maar het is vaak wel mogelijk om een soundbar te koppelen. Op kpn.com/hc vind je een lijst met codes om jouw home cinema set aan de afstandsbediening te koppelen.

Ik zit ook even te bedenken hoe ik dit thuis zelf heb gedaan. Ik heb de afstandsbediening niet aan de soundbar gekoppeld, maar alleen aan de TV. Daar verander ik het volume en dan gaat het volume van de soundbar omhoog of omlaag. Ik heb de soundbar aangesloten via HDMI eARC. Heb jij dit ook gedaan? 


@postmen60 

Hoe heb je de soundbar aangesloten?

 

Als je hem aansluit op de HDMI eARC poort van de tv en de tv op externe luidsprekers zet (verschilt per merk hoe je dat moet doen), dan regelt de tv de soundbar. (zet hem aan of uit en volume hoger of lager.

 

Je moet de soundbar los zien van de tv.

Zie het als een set losse luidsprekers die je aansluit op je tv. (eigenlijk is dat wat je ook doet).


Reageer