Skip to main content

Bediening TV+ gids in de war na kiezen "gids" in menu als gids al actief is

  • 5 September 2024
  • 2 reacties
  • 55 keer bekeken

Een bugje:

Als je op een TV+ Box in de gids zit, en dan (per ongeluk) in het menu aan de bovenkant komt, en daar dan OK drukt om in de menubalk weer “gids” te kiezen, dan lijkt de TV+ Box niet meer op navigatie te reageren. Je ziet ook niet dat er een programma in de gids geselecteerd is. Het maakt niet uit of je, voordat je OK drukt op de menuoptie “gids” eerst nog even naar links en/of rechts gegaan bent.

Eenmaal in de war, dan wordt na drukken van pijltje links of pijltje rechts een programma van (altijd) NPO 1 getoond dat (altijd) voor de laatst geselecteerde tijd ligt, en vaak wel zo’n twee uur eerder. (Ga je bijvoorbeeld naar gisteren 12 uur, en daarna naar de menubalk bovenin, en druk je dan OK voor de menuoptie “gids”, en daarna pijltje links of rechts, dan zit je vaak op een programma van gisteren rond 10 uur. Maar niet altijd 2 uur verschil.)

En daarna werkt alles weer.

Andere knoppen dan pijltje links of pijltje rechts lijken niks te doen voor de bediening van de gids. (Bijvoorbeeld: paar keer pijltje omhoog brengt je niet weer naar de menubalk. Of 8 keer pijltje omlaag laat je niet naar de tweede pagina met zenders springen. Ook OK, P+, P-, terug, de groene knop, ⏪️, ⏯️, ⏩️ en de cijfertoetsen doen niks. Nog een keer de “gids” knop brengt je wel terug naar televisiekijken, net zoals vasthouden van “terug”. En de knoppen huisje en “apps” werken ook.)

Geen probleem als je, in plaats van OK, met pijltje omlaag vanuit de menubalk teruggaat naar de gids. (Dan kom je de eerste keer ook weer op de zender in de gids die je aan het kijken bent. Een tweede keer kom je altijd op NPO 1. Chaos.)

Andere menuopties dan “gids” lijken dit probleem niet te hebben.

 

KPN TV+ Box: geen selectie te zien in de gids.

 

HI @Arjan van B, erg bedankt voor de genomen moeite om het hier te plaatsen. Ik heb dit opgeslagen en we nemen het mee! 


Goed gevonden, Arjan! Er staat op de planning voor binnenkort om aan meerdere verbeteringen rondom de gids te werken. Betekent dat we op dit moment even niets aan deze bug doen. Maar dat het wel meegenomen wordt in de werkzaamheden later.


Reageer