Skip to main content

In een ander topic schreef @Erik_:

… we werken aan een nieuw type afstandsbediening voor de TV+ Box. Die gaat wel naast de huidige afstandsbediening te koppelen zijn.

Is hier meer informatie over? Zoals geplande datum, ondersteunt-ie ook weer infrarood voor bediening andere apparaten, en wat is het verschil met de huidige afstandsbediening?

Het nieuwe type is toch bedoelt voor senioren? Met minder en grotere knoppen dacht ik?


Ik ben héél benieuwd naar het antwoord van Erik. Persoonlijk vind ik de huidige combi van tvbox en bijgeleverde afstandsbediening geen onverdeeld succes. Ik schreef hierover o.a. in dit bericht


Google tv in welk jasje dan ook leent zich heel goed om met de bijgeleverde afstands van je tv merk,provider of Google zelf te bedienen, kwestie van wennen. Je hebt letterlijk maar een paar toetsen nodig,.…

Voor het gemak neem je er  gewoon een los toetsenbordje, evt met trackpad bij. Ik heb een Logitech K400 liggen.


Google tv in welk jasje dan ook leent zich heel goed om met de bijgeleverde afstands van je tv merk,provider of Google zelf te bedienen, kwestie van wennen.

We dwalen af, maar bij een (oude) Samsung waarmee ik HDMI CEC getest heb deed P+/P- het niet eens, en had ik Samsung’s “stop afspelen” knop nodig om de startpagina te openen. Ja, ook daar kun je aan wennen. 😅 En koppelen van een Google Chromecast remote lukte mij niet. (In ieder geval niet als de KPN L8 ook gekoppeld was.)


Ah, alwetende @Erik_ schreef begin juli elders:

Vanuit KPN kan ik aangeven dat er inderdaad gewerkt wordt aan een nieuwe, simpelere, afstandsbediening, maar ook die heeft meer dan de 5 knoppen die je zus nu gewend is. Plus dat nog niet duidelijk wanneer die nieuwe afstandsbediening dan beschikbaar zal zijn.

Benieuwd of die nare Netflix en Disney+ knoppen dan ook opgeofferd worden. En zoeken en de malle Google Assistent.


Hallo @Arjan van B, de info die je hebt verzameld is correct. Meer is echter niet bekend. Zodra we weer weten over de look and feel en design en functionaliteiten
lees je het uiteraard op het forum! 

 


Voor toekomstige lezers: ik heb het antwoord van @Jeroen_dB niet zelfs als “Beste antwoord” gekozen. Dat is het namelijk ook niet.


@Erik_ en @Jeroen_dB, als KPN nog bezig is met het ontwerp: volgens mij zou het fijn zijn als de auto-repeat voor de knoppen wat minder agressief is. En liefst geen auto-repeat voor de cijfertoetsen? Ik zie dat sommigen die motorisch wat minder controle hebben consequent te lang drukken, en dan krijg je bijvoorbeeld de verkeerde zender. Of wordt het bij “OK” te snel gezien als “long press”.


Voor toekomstige lezers: er is meer bekend, maar KPN deelt het nog niet. Maar er is dus hoop!


Vandaag (twee) nieuwe TV+ boxen ontvangen (voor slaapkamer zelden en woonkamer standaard).

Tot heden beschikten mijn echtgenote en ik ieder over ‘n afstandsbediening.

Als er nu geen twee AB-en te koppelen zijn aan dezelfde TV+ box, dan gaan we er functioneel fors op achteruit!  Bovendien geen ondersteuning voor een goed huwelijk.

Ik ga de hele zending retourneren. Dan maar “oude techniek”.  (De nieuwe lay-out op scherm vind ik ook niet geweldig; maar smaken verschillen)


Ik ga de hele zending retourneren. 

Dat kan volgens mij niet. Over een paar weken worden de oude ontvangers gedeactiveerd heb ik wel eens ergens gelezen.


Het ding is te bestellen.

 


@Komma hoe gaat het nu met uw ontvangers? Gebruikt u nog steeds de oude?


Het ding is te bestellen.

 

Daar is ie dan! 😀

Ik ben heel benieuwd hoe gebruikers deze nieuwe AB gaan ervaren. Ik ga straks het topic in de kennisbank lezen.

Opvallend punt vind ik wel dat de prijs van deze Comfort+ lager is dan de ‘gewone’ AB in de webshop van kpn… (https://apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/zoeken/?q=afstandsbediening)


Inderdaad @Katana321 ,

Maar er zitten ook minder knoppen op, dus minder mogelijkheden. Precies genoeg voor de doelgroep. 


 

Tot heden beschikten mijn echtgenote en ik ieder over ‘n afstandsbediening.

Als er nu geen twee AB-en te koppelen zijn aan dezelfde TV+ box, dan gaan we er functioneel fors op achteruit!  Bovendien geen ondersteuning voor een goed huwelijk.

 

@Komma 

Je kunt nu jouw huwelijk redden! 


Precies genoeg voor de doelgroep. 

Ik lees dat de “bron” knop nu wat langer ingedrukt moet worden, dat is slim. Maar ik denk dat de agressieve auto-repeat (vooral op de cijfertoetsen) en long-press (waarmee onverwacht allerlei extra opties getoond worden) onveranderd zijn. Dus deze nieuwe afstandsbediening lijkt vooral bedoeld voor mensen die minder uit TV+ willen halen, in plaats van voor mensen die moeite hebben met de knoppen van de witte afstandsbediening? 🤔

 

Opvallend punt vind ik wel dat de prijs van deze Comfort+ lager is dan de ‘gewone’ AB in de webshop van kpn…

Geen Netflix, Disney, zoekknop, gekleurde knoppen, opneemknop en afspeelknoppen meer. 🤑 (Wat ik, behalve misschien voor die eerste drie, een onbegrijpelijke keuze vind. Ook voor navigatie van 24 uur achteruit/vooruit en terug naar “nu” in de gids met die afspeelknoppen.) Of jammer dat er niet veel meer programmeerbare knoppen zijn.

Terugspoelen kan sinds een recente update trouwens met de pijltjestoetsen:

Beter gedrag bij voor- of achteruit spoelen bij lang indrukken van pijltje naar rechts of links. Je spoelt nu met een snelheid van 32x voor- of achteruit. Dit is met name voor de nieuwe afstandsbediening van belang.


Toen ik in de pilot mijn BT-muis aangesloten had op de tv+ box, was de bediening van het tv+ menu ineens zoveel beter, logischer en sneller. Ik had daarom gedacht/verwacht/gehoopt dat op deze nieuwe AB iets van een tracking ball zou zitten. Jammer dat dat niet zo is.


@Erik van KPN, ik lees in je Kennisbankartikel:

De eigen keuzeknop instellen

...

Standaard is er nog geen functie ingesteld.

 

Maar de screenshot lijkt aan te geven dat Zoeken standaard (en “aanbevolen”) is?

 

(En als ik het toch over uitleg van de afstandsbedieningen heb: volgens mij kan de uitleg van “bron” wel uitgebreider. Want na indrukken van “bron” gaan de pijltjes en OK ook via infrarood naar de televisie. Het lampje brandt dan ook rood, in plaats van groen. Dit stopt na een tijdje, en direct nadat je OK gedrukt hebt.)


Ik snap eigenlijk ook niet waarom de vooruit/achteruit/play/pause knoppen weg zijn.

Die streaming knoppen er af is prima. Die gekleurde knoppen weg is ook best.  Die microfoon knop had van mij ook weg gemogen.

Zelfs de cijferknoppen weg had ik nog wel iets gevonden om over na te denken. Maar de vooruit/achteruit/play/pause knoppen snap ik echt helemaal niets van. Lijkt wel alsof KPN eigenlijk niet wil dat we programma's opnemen ofzo?


@Nick83 

Er zijn genoeg klanten die nooit iets opnemen. En dan zijn die knoppen overbodig. 
 

De doelgroep van deze comfort-afstandsbediening is de groep klanten die zo eenvoudig mogelijk TV wil kijken zonder toeters en bellen. 


De doelgroep van deze comfort-afstandsbediening is de groep klanten die zo eenvoudig mogelijk TV wil kijken zonder toeters en bellen. 

Waarom willen die überhaupt TV+? 🤔


De doelgroep van deze comfort-afstandsbediening is de groep klanten die zo eenvoudig mogelijk TV wil kijken zonder toeters en bellen. 

Waarom willen die überhaupt TV+? 🤔

Of ze het willen of niet, iets anders (voor nieuwe klanten) is er niet meer.


iets anders (voor nieuwe klanten) is er niet meer.

Digitenne. Ziggo. Ik zou het wel weten als ik geen behoefte had aan terugkijken of opnemen.


De doelgroep van deze comfort-afstandsbediening is de groep klanten die zo eenvoudig mogelijk TV wil kijken zonder toeters en bellen. 

Waarom willen die überhaupt TV+? 🤔

Omdat KPN ze geen andere keuze bied? Nieuwe klanten in ieder geval al niet. Bestaande klanten kunnen bij hun oudere abonnement blijven, maar dat is vaak duurder.


Reageer