Skip to main content
Beantwoord

iTV online in Spanje werkt niet goed

  • 26 September 2022
  • 25 reacties
  • 259 keer bekeken

Normaliter erg tevreden over de producten van KPN maar dit is echt zo niet KPN

 

Even voor de beeldvorming. Sta op camping in Spanje. En heb een router in de voortent.

Twee keer de helpdesk gebeld( 20 min wachttijd) 1e keer weer in de wacht gezet waarna de verbinding werd verbroken( de dame leek al niet te snappen wat mn probleem was.)

De 2e keer werd de verbinding haperig en viel weg( komt door 3G) als je dan als helpdeskmedewerker al mijn gegevens hebt bel je me toch terug….( dat heet meedenken en service verlenen, zeker als je weet dat mensen 20 minuten in de wacht hebben gehangen)

Maar weer naar topic…… nog steeds geen TV via KPN……

Wel Netflix/Videoland/Disney/Prime enz enz

En gelukkig een vader met Ziggo Go abbonement……

KPN ga je zaakjes eens op orde maken op ITV gebied. Betaal ervoor en ontvang niks nada nakkes…..

 

En wellicht kunnen de helpdeskmedewerkers eens terug bellen als de verbinding uitvalt…

 

Admin: afgesplitst en eigen topic voor je aangemaakt

Hi en welkom @Robert Toeter.

Ik lees dat online tv kijken vanuit Spanje niet lukt en daar frustratie bij komt kijken. Rot dat je hier last van hebt, goed dat je het aankaart. 

Er zijn meer klanten die problemen ondervinden bij tv kijken vanuit Spanje. Daarom loopt er een onderzoek bij onze Technische Dienst. Het is alleen lastig in kaart te brengen voor ze, onder andere omdat mensen er vaak maar even op vakantie zijn. Ik speel ook jouw gegevens graag naar ze door, zodat ze dit mee kunnen nemen in het onderzoek.

Als je dat wilt, vul je dan jouw forumprofiel zo volledig mogelijk in? Daarbij wil ik ook graag weten vanaf welk (of welke) apparaat je dit ervaart. Waar je precies tegen aan loopt, en wat daar in Spanje jouw IP adres is. Vul dat laatste ook maar in je profiel in, in verband met je privacy. Dan neem ik het mee naar de specialisten.


Hi en welkom @Robert Toeter.

Ik lees dat online tv kijken vanuit Spanje niet lukt en daar frustratie bij komt kijken. Rot dat je hier last van hebt, goed dat je het aankaart. 

Er zijn meer klanten die problemen ondervinden bij tv kijken vanuit Spanje. Daarom loopt er een onderzoek bij onze Technische Dienst. Het is alleen lastig in kaart te brengen voor ze, onder andere omdat mensen er vaak maar even op vakantie zijn. Ik speel ook jouw gegevens graag naar ze door, zodat ze dit mee kunnen nemen in het onderzoek.

Als je dat wilt, vul je dan jouw forumprofiel zo volledig mogelijk in? Daarbij wil ik ook graag weten vanaf welk (of welke) apparaat je dit ervaart. Waar je precies tegen aan loopt, en wat daar in Spanje jouw IP adres is. Vul dat laatste ook maar in je profiel in, in verband met je privacy. Dan neem ik het mee naar de specialisten.

Ik heb eea ingevuld en  hoop dat jullie er wat aan hebben.
Ik ben tot 6 oktober nog hier.

Voor de technische dienst . Ik zie het volledige menu. En als ik dan een programma selecteer om te kijken komt het in beeld met de pauze knop en de vooruit en achteruit (30 sec vooruit en 30 sec achteruit) verder gaat de uitzending niet spelen


@Robert Toeter Dankjewel voor alle informatie! Ik heb het doorgezet naar de Technische Dienst voor het verder helpen van het onderzoek. Mocht ik in de komende dagen iets horen, wanneer jij daar nog verblijft, dan laat ik het je weten. Excuus voor het ongemak! Verder ga ik er vanuit dat het weer werkt zoals het hoort mocht je nog eens in het buitenland online tv willen kijken. 


Ben inmiddels weer thuis en eigenlijk best een beetje bedroefd dat ik iets, waarvoor ik uiteindelijk ook betaal, niet kan gebruiken en dit probleem al veel langer bekend is.

Het is niet een probleem van vandaag of gisteren. Al ruim een jaar zijn de problemen dus kennelijk bekend. Van een organisatie als de KPN mag ik gewoon meer verwachten…….


Probleem gelijk aan voorgaande meldingen . Verblijf in de zomer in een appartement op Mallorca alles wat ik doe op internet geen probleem behoudens met de app KPN interactive tv . Beeld valt herhaaldelijk weg krijg dan een cirkel die blijft draaien dan weer even beeld terug dat na enkele seconden weer wegvalt. Mijn zwager heeft Delta en dat werkt goed ra ra hoe kan dit. Ben benieuwd naar het antwoord want dit probleem is niet van vandaag of gisteren. Een trouwe klant


Yo KPN……!!!!

Gebeurt er nog wat met de klachten of schuiven we lekker onze winterslaap in en kunnen we volgend jaar weer iet ontvangen waar we voor betalen?

Andere providers hebben wel een werkend systeem…..Misschien eens op de koffie daar.
Besef me dat ik redelijk populair bericht plaats maar de vraag is wel heel serieus…..!!!

Voor je het weet is het weer zomervakantie


Goedemorgen @C de Kok  @Robert Toeter, dank voor deze signalen beide. Ik begrijp dat hetzelfde probleem nog speelt. Ik heb dit aan de specialisten voorgelegd en gevraagd naar de status. Ik kom er bij jullie op terug zo gauw ik meer weet.


We hebben nog even Alexandra…..

Maar het moet wel eens opgelost gaan worden want anders wordt het een beetje lachwekkend als je ziet hoe lang de klachten al worden genoemd…

 

En als t nou gewoon niet lukt wees daar dan duidelijk in en verkoop dit product dan niet


@Robert Toeter  @C de Kok Goedemorgen. Nee hoor, ik wil graag benadrukken dat er aan gewerkt wordt. Het is alleen heel gecompliceerd om, ook door het gebruik van het netwerk en verbinding van buitenlandse providers, het precieze pijnpunt te vinden. 

Zodoende heeft onze Technische Dienst nu een testopstelling gemaakt om verder onderzoek te doen. Als een van jullie zich in het buitenland bevindt of heen gaat, dan hoor ik dat graag. Laat het me weten en geef me dan ook meteen door wat je IP adres daar is, dan speel ik dit terug naar de specialisten.


Dank je voor je update Alexandra.
Ik wacht af.
Ik ben helaas volgend jaar september pas in september en hoop dat een dan werkt.
Ik had je graag verder geholpen. Maar er zullen best veel pensionado’s in Spanje zitten op dit moment. Wellicht is een oproep onder de “ pensionado’s” een idee……..

Succes


Beste Alexandra,
We zijn nu weer aanbeland op het moment dat ik op vakantie ga naar wederom Spanje
Kun je ons al duidelijkheid geven of een en ander opgelost is. 
De techneuten zouden een testopstelling maken

Quote:
Goedemorgen. Nee hoor, ik wil graag benadrukken dat er aan gewerkt wordt. Het is alleen heel gecompliceerd om, ook door het gebruik van het netwerk en verbinding van buitenlandse providers, het precieze pijnpunt te vinden. 

Zodoende heeft onze Technische Dienst nu een testopstelling gemaakt om verder onderzoek te doen.”

Dus we zijn nu bijna een jaar verder maar eigenlijk lees ik nog steeds dezelfde klachten.
Even voor de zekerheid jullie website bekeken want wellicht bieden jullie het niet meer aan. 
Maar ik lees: “In heel de EU online tv-kijken met de iTV app”

Ik lees dat je met een VPN abonnement het probleem kan omzeilen. Gaat dit dan aangeboden worden door KPN?

Ik ben benieuwd naar hetgeen er inmiddels aangepast is.

Ik hoor graag van je……

​​​​​​​Met vriendelijke groet


@Robert Toeter Ik kan me voorstellen dat deze vraag nu weer boven komt. Ik weet dat er afgelopen najaar, toen we het er hier in je topic over hadden, onderzoek naar gedaan is. Ik weet niet wat daar nu de laatste status van is, dus die vraag leg ik ze voor. En zo gauw jij in Spanje bent, probeer het vooral. Ik hoor graag wat je bevindingen zijn.


Beste Alexandra,

Groeten vanuit Spanje…..En je begrijpt het wellicht wel. We kunnen niks nada ontvangen.
Dus dit jaar weer teleurgesteld in KPN v.w.b het ontvangen van televisie in het buitenland.

Nu zullen er voldoende mensen zijn die zeggen;” wat maakt het uit, je bent toch op vakantie”
Maar waar het mij eigenlijk om gaat is dat ik al jaren betaal voor iets wat niet werkt. En dat gaat tegen mijn eerlijkheidsgevoel in. Ik zie dat ik niet de enige ben gelet op alle klaagschriften.

En o ja, voor ik het probeerde heb ik eerst de Ziggo Go app op de wifi geprobeerd en die werkt perfect.

Sorry als ik ietwat zeurderig klink. Jij kan er wellicht niets aan doen. Maar de KPN heeft jou in deze thread naar voren geschoven……

Ik ben benieuwd naar de reactie van de KPN.


@Robert Toeter Hi Robert, de groeten terug vanuit inmiddels licht mistig Nederland! 

Hè, jammer om te horen dat 't niet werkt. Ik begrijp je reactie en de teleurstelling, en goed dat je het aankaart. Ik ga er verder voor je mee aan de slag. Klopt het IP adres nog, dat in je forumprofiel staat? Het gaat om je huidige IP adres dat je nu in Spanje gebruikt. Dat heb ik nodig om opnieuw hiermee aan te kloppen bij de specialisten.


Op de router staat

 

LAN MAC:AC-15-A2-8E-D5-A8

WAN MAC:AC- 15-A2-A2-8E-D5-A9

 

s/n 22A0Q3003042

 

succes er mee…..

 

Admin: IP adres verborgen ivm privacy


@Robert Toeter Dankjewel voor de gegevens. Ik heb het doorgezet naar onze Technische Dienst voor verder onderzoek, met duidelijke vermelding dat dit voor het tweede jaar op rij speelt. Ze nemen binnen twee werkdagen contact met je op om je verder te helpen. Laat maar weten hoe het verder is verlopen.


Beste Alexandra,

Ik ben vorige week woensdag gebeld door een medewerker van jullie technische dienst.
Ze zouden er naar gaan kijken. En ik werd gevraagd of ik via 4 G wel tv kon kijken.

Maar dat is het probleem. 4G heeft slechte ontvangst, daarom doen we alles op de wifi.

Even voor jou beeld. Ik zit nu Prinsjesdag te kijken op mijn iPad. Via de “geleende” Ziggo app. Dat dan weer wel.
Ik wil tegen jou niet al te zuur doen maar het wordt toch wel eens tijd dat er een en ander opgelost gaat worden. Want uiteindelijk betalen we ook al jaren voor iets waar we geen gebruik van kunnen maken….

Gr Robert 
 


@Robert Toeter Hi Robert, ik begrijp je standpunt. Ze stellen je zulke vragen om dingen uit te sluiten en zeker te weten waar het probleem wel of niet zit. Ik heb even voor je gekeken, de melding bij de Technische Dienst staat nog open en het onderzoek loopt. Zo gauw er meer bekend is, bellen ze je om je op de hoogte te brengen.


We wachten af…..

 

Dank voor je reactie….!


Beste Alexandra,

 

Nog drie dagen en mijn vakantie zit erop. Een heerlijke vakantie zelfs zonder KPN Itv.

 

Want wederom ben ik teleurgesteld in KPN. Jullie kunnen dus niet leveren waar jullie vertellen op de website en waar ik al jaren voor betaal.

Aan jouw vriendelijkheid ligt het niet. 
Maar ik denk dat je mijn teleurstelling kunt begrijpen.

 

1 van de redenen dat ik bij KPN zit is de mogelijkheid om overal tv te kunnen kijken. Daarom ben ik thuis nog niet over gestapt op glasvezel via Delta. Maar nu blijkt dat het niet werkt moeten we maar eens in overweging nemen over te stappen.

Dank voor jouw terugkoppelingen…..


@Robert Toeter Ik vind het jammer om te horen dat er niet sneller een oplossing gevonden is. Dankjewel voor de update. Ik hoop desondanks dat je een fijne vakantie gehad hebt, zo te lezen wel gelukkig. Als ik/we via het forum in de toekomst iets voor je kunnen doen, klop dan gerust aan!


En ja hoor……..!!!!!

Daar zijn we weer…..In Spanje welteverstaan. Zelfde plek en dezelfde shit.
KPN ik kan jullie nog steeds niet ontvangen. Lees alle voorgaande topics er maar weer op na.

Maar kennelijk kunnen jullie nog steeds niet leveren waar ik al jaren voor betaal.
En jullie bieden overal waar je bent de mogelijkheid om TV te kijken.

Eerlijk is eerlijk….Vorig jaar jullie best gedaan en ter goedmaking flesje wijn ontvangen.
Maar ik ben het nu echt een beetje zat. Betalen voor iets wat je niet kunt ontvangen is best raar toch.

En laten we eerlijk zijn…..Al drie jaar aan het klagen en nog geen oplossing….!
Gelukkig hebben we dit jaar weer de Ziggo app van mijn ouders….

Tip vraag een aan hen hoe ze één en ander ingeregeld hebben…..

Een (wederom) niet zo blije klant


Ik kan dit beamen al diverse malen bericht vanwege slechte ontvangst gestuurd en tot op heden is het probleem niet opgelost. Locatie Spanje Mallorca. Waarom andere producers het wel kunnen en kon niet is mijn een raadsel zeker omdat al zo lang speelt. Wees zuinig op je klanten concurrentie slaapt niet.

succes met het vinden van een oplossing

 


@Robert Toeter Hi Robert, ik had toch gehoopt dat 't deze zomer beter zou zijn. Wat rot dat 't niet zo is.

Kloppen de gegevens in je forumprofiel nog? Qua IP adres, apparaten die je gebruikt, en kan je nog toevoegen welke provider je daar in Spanje gebruikt? Dan ga ik er weer achteraan.


Hey Alexandra….
 

Dank je voor je reactie maar weer. Ik had met je mee gehoopt…..

Ik heb de onderstaande gegevens voor je maar als ik de overige reacties weer lees lijkt te een onmogelijke zaak te worden om KPN+ te bekijken in Spanje….. en toch betaal ik daar al jaren voor…..

De gegevens die mij nu bekend zijn

wifi adres ipad is 

8A:96:DF:67:D4:E7

 

IP adres Ipad 192.168.0.102

Router MAC 7C-8B-CA—D7-45-30

 

wifi adres iphone  E6:8A:F8:04:20:86

 

Succes er mee……. Maar ben bang dat “ Hoop” wederom een uitgestelde “ Teleurstelling” wordt……


Reageer