KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

@Lisa  Misschien handig om te weten dat na het uitzetten (knop achterkant) en dus opnieuw opstarten het weer sneller werkt. Dus toch cache volgelopen?

Het uitzetten en weer opstarten van de ontvanger is niet 'veel werk', maar het lijkt mij niet geheel de bedoeling dit wekelijks te moeten doen.

Je kan er ook een tijdklok tussen zetten zodat de ontvanger uit gaat van 03u00 tot 03u15 , dan heb je iedere dag een verse start en [misschien] minder ergernis.

Reputatie 7
Badge +10

@Lisa  Misschien handig om te weten dat na het uitzetten (knop achterkant) en dus opnieuw opstarten het weer sneller werkt. Dus toch cache volgelopen?

Het uitzetten en weer opstarten van de ontvanger is niet 'veel werk', maar het lijkt mij niet geheel de bedoeling dit wekelijks te moeten doen.

Je kan er ook een tijdklok tussen zetten zodat de ontvanger uit gaat van 03u00 tot 03u15 , dan heb je iedere dag een verse start en [misschien] minder ergernis.

@jc-1954 Bedankt voor het advies. Ik zal kijken wat ik er mee doe 🙂

Wat een miezerige compensatie trage interactieve tv 1 zielig filmpje geef mij gewoon het ESPN pakket tot 28/2 en probeer dan niet mijn pluspakket er af te halen.

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Reputatie 6
Badge +3

gister kon ik niet terugkijken pauzeren terugspoelen

vandaag na herstart foutcode 561

na instructies gevolgd nu in beperkte modus STB-ufa-03

#hethoudtnietopnietvanzelf

 

@Marcia_  @Erik_  @Jasper @Alexandra 

 

Reputatie 2

Deze melding is eigenlijk niet meer dan dat je ontvanger geen verbinding met ons heeft. Bij meer dan 90% van de gevallen is dit iets in het thuisnetwerk maar het kán ook iets buitenshuis zijn. In het laatste geval zal dit aan onze kant doorgegeven moeten worden via de juiste kanalen om dit op te laten lossen. Dit probleem lost zichzelf niet vaak op en het zou dan ook zonde zijn als je op een oplossing gaat zitten wachten terwijl het goed op te lossen is.  
Daarnaast lijkt het niet specifiek met deze softwareupdate te maken te hebben. 

Mocht je de melding dus vaker blijven krijgen wil ik je aanraden een eigen topic hiervoor aan te maken.

Hetzelfde geldt voor het pauzeren, opnemen en terugspoelen

Euh, heeft m.i. toch echt met de laatste firmware update te maken. Na deze update trad nl het probleem op dat live tv pauzeren niet meer werkt. Er is gewoon verbinding mey KPN want tv en opnames bekijken gaat wel. Ik vermoed dat update een groot beslag op het geheugen van de decoder legt waardoor er met pauzeren te weinig ruimte over is om te bufferen. Ik (en anderen) heb het probleem overigens ook bij het topic over live pauzeren gemeld. Maar tot nu toe geen reactie van KPN. Hopelijk wordt het snel opgelost!

Reputatie 6
Badge +4

Ik werd tot mijn verbazing vandaag gebeld door KPN ivm traagheid van de tv ontvanger. Er is logging aangezet om te kijken waar het fout gaat. Heb 3 keer via whatsapp berichtje gestuurd vanmiddag dat tv gids traag was.

Is vanavond ook nog paar keer gebeurt maar ga niet in de avond iemand whatsapp berichtjes sturen. Doe ik ook niet bij familie of vrienden.

Benieuwd of ze iets vinden, heb zo mijn twijfels maar niet geschoten is altijd mis. Tv ontvanger deed wel zijn best, laadtijden rond de 3-4 seconden vandaag.

Reputatie 2

Ik lees: “22 januari 2021
Extra kijkplezier! Tot en met 28 februari 2021 kan iedereen gratis 8 zenders uit het Pluspakket bekijken en aankomend weekend ook naar alle ESPN Compleet-kanalen,…..

 

Kan iemand uitleggen waar en hoe ik die gratis films uit het Pluspakker (waar ik niet op geabonneerd ben) kan zien?

Ben nogal Corona-moe. 

Reputatie 6
Badge +3

Iemand belang bij een code voor een film? Ik gebruik de mijne niet.

Reputatie 7

Ik werd tot mijn verbazing vandaag gebeld door KPN ivm traagheid van de tv ontvanger. Er is logging aangezet om te kijken waar het fout gaat. Heb 3 keer via whatsapp berichtje gestuurd vanmiddag dat tv gids traag was.

Is vanavond ook nog paar keer gebeurt maar ga niet in de avond iemand whatsapp berichtjes sturen. Doe ik ook niet bij familie of vrienden.

Benieuwd of ze iets vinden, heb zo mijn twijfels maar niet geschoten is altijd mis. Tv ontvanger deed wel zijn best, laadtijden rond de 3-4 seconden vandaag.

Ha, dat is tof! 

 

Ik lees: “22 januari 2021
Extra kijkplezier! Tot en met 28 februari 2021 kan iedereen gratis 8 zenders uit het Pluspakket bekijken en aankomend weekend ook naar alle ESPN Compleet-kanalen,…..

 

Kan iemand uitleggen waar en hoe ik die gratis films uit het Pluspakker (waar ik niet op geabonneerd ben) kan zien?

Ben nogal Corona-moe. 

Het gaat niet om films, @kareldussel, maar om zenders. Deze staan t/m 28 februari in je gewone zenderoverzicht erbij. Het gaat om de volgende zenders:

MTV Music (kanaal 20)

Eurosport 2 (kanaal 36).

Nick Toons (kanaal 52)

Nick Jr. (kanaal 53),

Nick Music (kanaal 54)

Comedy Central Extra (kanaal 71)

Discovery Science (kanaal 83)

Animal Planet (kanaal 85)

Er zouden vanaaf 19januari updates komen voor de trage TV kastjes van kpn maar heb tot op heden nog steeds niks ontvangen? Begin die trage tv en service een beetje zat te worden na 3maanden... gaat er nog wat van komen of niet?

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Reputatie 5
Badge +2

Nieuwe firmware is beter, maar het blijft een knullige zooi. (nog lang niet wat het vroeger was)

Tijd tussen invoeren van 2 digits is nog steeds te kort, gids gaat niet meteen dicht bij verlaten, van H-gids naar V-gids krijg je eerst een lege pagina, bij bladeren in gids krijg je nog steeds alle tussenliggende pagina’s te zien,.…

Krijg je een sullig mailtje ‘Dank voor Uw geduld...”. Alsof iemand ooit een keus had… :rage:
Gratis een film kijken als beloning is ook wel heeeel erg magertjes na alle rampspoed die we hebben moeten meemaken. (daarbij kijk ik ook nooit films, dus heb daar niets aan)

Reputatie 7
Badge +7

@Erik_  Eerder liet ik hier weten dat ik nog een lijstje had met bugs/wensen. Tot nog toe had ik die niet gepost maar hier komt ie.

Punt 1 en 2 zijn (kleine) bugs. Punt 3 en 4 zijn langgekoesterde wensen.

  

1.Als een serie is afgelopen en je hebt de laatste aflevering verwijderd en je gaat daarna meteen naar Geplande Opnames dan zie je niet staan “naam serie + 0 afleveringen”. Je ziet die serie + “0 afleveringen” pas staan nadat je het menu hebt afgesloten en opnieuw hebt opgestart.

2.Als je in de gids een serie-opname programmeert waarbij op dat moment een paar afleveringen van die serie in de gids zichtbaar zijn, dan zie je niet meteen de R staan bij de komende afleveringen. Pas nadat je even vooruit of terug bent gegaan in de gids, wordt de R zichtbaar bij de komende afleveringen.

3.De blauwe knop (sprong van 5 minuten) is handig. Echter, ik vind de keuze van de tijdseenheid van 5 minuten niet handig als je de blauwe knop wilt gebruiken om reclame te skippen. Reclames zijn meestal rond de 8 minuten. En dan is 1x blauwe knop te weinig en 2x blauwe knop is te veel. Het gevolg is dat ik toch best veel moet spoelen. Voor mij zou een tijdseenheid van 4 minuten fijner zijn, want dan zit ik met 2x blauwe knop een heel eind goed. Maar nu kan ik mij voostellen dat dit voor iedereen anders is. Het zou m.i. daarom een welkome aanvulling zijn als bij de instellingen de tijdseenheid van de blauwe knop aan te passen zou zijn.

4.De tijdweergaves in de informatiebalk zijn niet consistent. Bij de meeste handelingen zie ik links de totaaltijd staan en rechts de resterende tijd. Echter, als ik in een opname moet doorspoelen zie ik rechts niet meer de resterende tijd maar de spoelsnelheid. De resterende tijd is nergens te zien. Ik vind dit nog steeds lastig en kan er maar niet aan wennen. Ook niet na meer dan een half jaar het “nieuwe menu” gebruikt te hebben…
Ik zou dus heel graag zien dat bij het doorspoelen de resterende tijd rechts zichtbaar blijft. De spoelsnelheid is natuurlijk ook belangrijk maar kan wellicht bóven de tijdbalk geplaatst worden.

@Erik_  Aanvullend verzoek:

5.Als ik een opname afspeel en wil weten op welk moment ik in die opname zit, klik ik op “pijltje omlaag”. Links zie ik dan de totaaltijd en rechts de resterende tijd. Waarom zie ik dan bij de cursor niet de tijd waarin de opname of de cursor dan is? Dat mis ik echt. Het verzoek is dan ook om dit toe te voegen.

Reputatie 7

Dank, @Katana321! Punt 1 t/m 4 heb ik inmiddels doorgegeven. We doen dit wekelijks om het een beetje overzichtelijk te houden voor de iTV mensen, dus punt 5 nemen we volgende week mee :thumbsup_tone1:

Reputatie 2

Ondanks de langverwachte update naar 4.113.201 ervaar ik toch regelmatig vastlopen, of erg traag reageren van het tv menu…. reset heeft niet geholpen....

Nieuwe firmware is beter, maar het blijft een knullige zooi. (nog lang niet wat het vroeger was)

Tijd tussen invoeren van 2 digits is nog steeds te kort, gids gaat niet meteen dicht bij verlaten, van H-gids naar V-gids krijg je eerst een lege pagina, bij bladeren in gids krijg je nog steeds alle tussenliggende pagina’s te zien,.…

Krijg je een sullig mailtje ‘Dank voor Uw geduld...”. Alsof iemand ooit een keus had… :rage:
Gratis een film kijken als beloning is ook wel heeeel erg magertjes na alle rampspoed die we hebben moeten meemaken. (daarbij kijk ik ook nooit films, dus heb daar niets aan)

Nee, de prijs kwaliteitverhouding is ver te zoeken bij KPN. En inderdaad "bedankt voor uw geduld" is een erg vreemde verwoording. 

Toen we glasvezel kregen was er nog keus tussen providers. Nu eigenlijk niet meer. Alles wordt opgeslokt door KPN maar is niet veel andere keus. Ben in 9 jaar 4 maal van provider gewisseld zonder over te stappen. Telkens waren het fusies en overnames en uiteindelijk dus KPN

En de code voor de film is vooral erg mager omdat het nog allemaal oude films zijn ook nog.

Dan weet ik voldoende  bedankt voor de snelle reactie ik ga wel opzoek naar een andere provider dan ga niet nog langer met dit gezeur zitten.

Reputatie 7
Badge +20

Ik lees: “22 januari 2021
Extra kijkplezier! Tot en met 28 februari 2021 kan iedereen gratis 8 zenders uit het Pluspakket bekijken en aankomend weekend ook naar alle ESPN Compleet-kanalen,…..

 

Kan iemand uitleggen waar en hoe ik die gratis films uit het Pluspakker (waar ik niet op geabonneerd ben) kan zien?

Ben nogal Corona-moe. 

 

Helaas voor u, is het corona virus ons nog niet moe.

Dus moeten we nog even door de zure appel bijten en hopen dat het vaccin ons straks weer bevrijd. 

Reputatie 5
Badge +2

Dus moeten we nog even door de zure appel bijten en hopen dat het vaccin ons straks weer bevrijd.

Is een vaccin tegen KPN ontwikkeld dan?…  :sunglasses:

Reputatie 1

Vorig jaar in april verhuisd en sinds die tijd problemen met de snelheid van menu tv gids.

Veel gebeld met de klantenservice, maar blijf in een cirkel draaien van resetten, een nieuwe afstandsbediening en weer resetten.

Een monteur aan huis gehad die aangaf dat de laadsnelheid te laag is en dat de oplossing een 4k kastje is met een hogere laadsnelheid.

Bel je hierover, krijg je te horen dat de monteur niet bevoegd is om dit zo maar te adviseren.

Weer het advies om eerst te resetten......etc.   

De up dates van laatst hebben ook niets geholpen. Krijg het gevoel dat de oplossing er best is, zie het advies van de monteur, maar  dat de medewerkers geen ruimte hebben om dit te regelen.

Anderen hier ervaring mee.

Voor ons nog even dan een overstap naar Ziggo

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7

Welk type TV ontvanger heb je?

Reputatie 1

HDM

Reputatie 5
Badge +2

 De foutmelding “Verbinding met zender verbroken, STB-NMC-400” is een foutmelding die aangeeft dat de ontvanger geen verbinding heeft met ons . Dit is vrijwel altijd een individueel issue en is vaak ook gewoon goed op te lossen. Dit staat los van deze update. 

Het is wel frappant dat dit issue de laatste tijd veel meer dan voorheen voor lijkt te komen.

Ook ik heb deze melding vorige week één keer mogen ervaren terwijl ik weet dat mijn thuisnetwerk vlekkeloos werkt.


Er was hiervoor al een separaat topic dat onterecht is gesloten. Zie:

 

Reputatie 4
Badge +1

@Erik_  Eerder liet ik hier weten dat ik nog een lijstje had met bugs/wensen. Tot nog toe had ik die niet gepost maar hier komt ie.

Punt 1 en 2 zijn (kleine) bugs. Punt 3 en 4 zijn langgekoesterde wensen.

  

3.De blauwe knop (sprong van 5 minuten) is handig. Echter, ik vind de keuze van de tijdseenheid van 5 minuten niet handig als je de blauwe knop wilt gebruiken om reclame te skippen. Reclames zijn meestal rond de 8 minuten. En dan is 1x blauwe knop te weinig en 2x blauwe knop is te veel. Het gevolg is dat ik toch best veel moet spoelen. Voor mij zou een tijdseenheid van 4 minuten fijner zijn, want dan zit ik met 2x blauwe knop een heel eind goed. Maar nu kan ik mij voostellen dat dit voor iedereen anders is. Het zou m.i. daarom een welkome aanvulling zijn als bij de instellingen de tijdseenheid van de blauwe knop aan te passen zou zijn.

 

 

 

Mijn voorstel voor punt 3. zou zijn om de tijdseenheid door de gebruiker te laten instellen via TV opties. Default waarde op 4 of 5 minuten. Overeenkomstig de tijdsduur keuze voor de infobalk.

Reputatie 1

Als ik de informatie over de up dates lees geldt dit niet voor de HDM....vallen tussen wal en schip......was anders aangegeven...…

Blijft...waarde........

Reputatie 7

Als ik de informatie over de up dates lees geldt dit niet voor de HDM....vallen tussen wal en schip......was anders aangegeven...…

Blijft...waarde........

Wat bedoel je nu met "de HDM", ik ken geen HDM. Bedoel je wellicht de HMB2260?

Die heeft ook een update gehad.