Skip to main content

De modem knippert steeds blauw en dan weer even stilstaan op groen, als de trein langs komt hapert het beeldĀ 

@sylly35Ā lijkt op een los contact. Heb je al eens gekeken of er ergens een los schroefje is welke je kan aandraaien. Controleer ook even of de stekkertjes goed in de daarvoor bestemde poorten zitten. Kijk dan gelijk ook even of de lipjes nog aan het stekkertje zit. Als zoā€™n lipje afgebroken is kan het zo maar zijn dat het stekkertje loopt te jutteren wanneer de trein voorbij komt.Ā 


Wat is de verbinding naar de buitenwereld ?
Koper (DSL) of glasvezel.
Of heel misschien zelfs digitenne ?


DSL / koper


Juist, dat zat er in, DSL is gevoelig voor van alles, itt glasvezel.

Het beeld valt even weg ? Dat lijkt dan niet op een herstartend modem dat zou langer duren, of ?
( wie vult aan ? )

In geval van een trein, die veroorzaakt stromen door de grond rond de rails, de stroom loopt van de bovenleiding door de trein naar de rails. Die zijn weer verbonden met de aarde middels pennen in de grond.
Met een beetje pech heeft dat invloed op de (verouderende) kabels naar je modem.
In principe is het signaal symmetrisch, de 2 koperdraden zijn in elkaar gedraaid en daar door niet gevoelig voor invloeden van buiten af, dan wel de stoorsignalen heffen elkaar op.
Maarrrr, als de kabel niet zo jofel meer is, beschadiging, vocht dan wordt het anders.

Maw, er zal iemand moeten komen kijken en meten, om te zien of er iets aan te doen is, een ander aderpaar bv.

O ja, kijk eens in je modem, middels een webbrouwser, om te zien wat er gebeurd, hoe dat gaat dat kan iemand anders beter uitleggen, of een verwijzing geven naar een uitleg, hier ergens op dit forum staat het wel.
Ā 


Hallo @sylly35, ergens treedt er dus een storing op. Waar en hoe de storing optreedt zal onderzocht moeten worden. Je kunt het beste bellen met de klantenservice op het gratis nummer 0800-0402. Een medewerker kan dan direct de lijn uitmeten en mede daardoor dan richting een oplossing gaan werken.Ā