Skip to main content

Waarom ontvangen wij in de gemeente Peel en Maas geen omroep Venlo. Deze gemeente heeft veel oud-inwoners van de gemeente Venlo. U zal deze mensen klanten?] een groot plezier doen. Veel inwoners net als wij] hebben een dubbele kabelaansluiting KPN en ZIGGO. Wij zijn enige jaren van ZIGGO naar KPN gegaan. De kwaliteit van glaskabel van KPN is uitstekend, alleen missen wij omroep Venlo.

Het zou mij niet verbazen, als u met een goede publiciteit kenbaar maakt dat in deze gemeente ook omroep Venlo in het regiopakket komt, meer mensen naar KPN zullen overstappen!

Met vriendelijke groet, Wil Seelen. 

 

Admin: afgesplitst en eigen topic voor je aangemaakt

KPN geeft lokale omroepen alleen door in het voor hen toegewezen (postcode) gebied. Voor omroep Venlo is dat alleen de gemeente Venlo en geen gemeentes daarbuiten.

TV kanaal en radio kanaal via internet https://omroepvenlo.nl/kijk-en-luister . KPN gaat geen extra (buma/stemra) kosten maken voor al die lokalen als ze gratis te krijgen zijn. Echter niet gratis voor kpn…

Het radio kanaal is mogelijk wel te ontvangen. Ze zenden via de ether alleen uit via FM via 96,9 Mhz. En natuurlijk zoals eerder vermeld via internet.


Waarom kan en heeft Ziggo deze zender wel in hun pakket? 

Wat moeten wij in de gemeente Peel en Maas met de zender van de gemeente Gennep?


Waarom kan en heeft Ziggo deze zender wel in hun pakket? 

Wat moeten wij in de gemeente Peel en Maas met de zender van de gemeente Gennep?

KPN en Ziggo zijn twee verschillende providers die elk hun eigen voorwaarden hebben. KPN doet precies wat de Mediawet voorschrijft. 
 

Is omroep Venlo voor jou onmisbaar, dan kun je via internet kijken of je stapt over naar Ziggo. 
 

https://omroepvenlo.nl/kijk-en-luister

Wat betreft Gennep: Mogelijk betalen zij KPN voor een extra stukje verspreiding. Maar daar zal hier geen bevestiging op volgen vanuit KPN zelf. Zie die zender als een extraatje. 


Dat komt door de opbouw van het net van Ziggo. Via DVB-C is de centrale distributie voor een groot gebied. Daar zitten dan alle lokalen voor dat gebied in. Ziggo heeft er dispensatie voor. Die geldt niet voor kpn.

Maar ook zij filteren op postcode voor de Mediabox XL, Next en Next mini. Als je nu overstapt naar Ziggo krijg je omroep Venlo derhalve ook niet op hun Next mini. En als Ziggo over enkele jaren ook helemaal over is op IPTV zal het helemaal hetzelfde zijn als bij kpn w.b. lokale omroepen.

Odido geeft nog steeds álle lokale omroepen landelijk door. Dat kunnen ze doen omdat ze onder de 200.000 abonnee's zitten, dan mag het nog. Maar ja, ook zij zullen eens moeten gaan filteren volgens de mediawet.

Meeste zekerheid om het te kunnen zien is via de website van in dit geval omroep Venlo.


Reageer