Skip to main content

Kan het startscherm van mijn Philips tv met de kpn afstandsbediening niet op HDMI (1) krijgen

Hallo @Ltv ,

Doe de TV eerst even uit. Probeer daarna de HSMI-kabel in een andere HDMI-aansluiting. Krijg je dan wel verbinding met de KPN-ontvanger?

 


met de kpn afstandsbediening niet op HDMI (1) krijgen

Wat probeer je, en wat gebeurt er? En lukt het je wel met de Philips afstandsbediening?

Als je de KPN afstandsbediening goed gekoppeld hebt voor jouw televisie, dan werkt bij veel televisies het “bron” knopje van de KPN afstandsbediening. Bij de TV+ Box is dat linksonder.

Bij sommige televisies kies je de volgende ingang uit de lijst door meerdere keren op dat “bron” knopje te drukken totdat de gewenste ingang actief is. En bij de TV+ Box (en misschien ook bij andere ontvangers) worden na drukken van “bron” tijdelijk ook de pijltjes en “OK” naar je televisie gestuurd, zodat je die kunt gebruiken om de gewenste bron te selecteren en activeren. Je ziet dan bij indrukken het rode lampje branden (ofwel: via infrarood naar televisie), in plaats van het groene lampje (voor bluetooth naar de TV+ Box). Dit gedrag stopt na korte tijd, en ook zodra je “OK” gebruikt hebt om een bron te kiezen.

En in ieder geval bij de TV+ Box: het codewoord om automatisch de juiste ingang te kiezen is “HDMI CEC”. (“EasyLink” in Philips-speak.)


Bedankt Arjan gaan we opvolgen.