Skip to main content

Teletekst lijkt de laatste tijd minder goed te werken. Oproepen van pagina’s is geen probleem. Bekijken van sub-pagina’s soms wel. Ontvanger lijkt (on)regelmatig te druk met ‘iets’ dat ie een sub-pagina overslaat. Je ziet het ook aan de klok, hij slaat (on)regelmatig 1 of 2 en een enkele keer zelfs 3 seconden over. Als er op zo’n moment net een sub-paginawissel is, dan moet je wachten tot ie weer rond geweest is. Dat duurt bij 10 sub-pagina’s al snel een kleine 4 minuten. Niet handig dus.

Probleem is op beide ontvangers. (1 Arris VIP 2952 en 1 Arris VIP 2952V2)
Software opnieuw installeren heeft geen enkel effect.

 

Dit klopt, sinds NOS Teletekst een nieuw systeem in gebruik heeft genomen. Via de ontvangers, maar ook via DVB-T loopt het niet meer lekker.

Teletekst van andere zenders, zoals bv tv West, Omroep Gelderland, ARD, ZDF geen enkel probleem.

https://nos.nl/artikel/2496244-nos-teletekst-kan-weer-jaren-door-met-komst-nieuw-systeem

 


Dit beeld herken ik ook. TV via Ziggo DVB-C geeft ook een stotterig beeld te zien, blijft af en toe op 555 staan om vervolgens weer door te gaan… ‘t werkt dus nog niet vlekkeloos


Dáár had ik nog niet aan gedacht. Ik wist dat men dat systeem had vervangen, maar dat dit hierop effect zou hebben was ook niet zomaar 1-2-3 bij me opgekomen.Ik heb net bij NPO een vraag hierover gedropt. Ben benieuwd wat zij zeggen.

Wel apart dat klantenservice geen flauw idee heeft waar ze moeten zoeken. Hier heeft iedereen dus ‘last’ van, dus  het lijkt me sterk dat ik de eerste beller erover was.


Dito ervaring hier. 3 x DVB-T2, en via m'n Arris 2952 thuis en Arcadyan 2260 op vakantie adres.

Maar 90 % van dat ik NOS TT gebruik is via de app in m'n telefoon en via http://nos.nl/teletekst .


Heb je nog wat van de npo vernomen @Gepetto42 ?


Nope.
Het is nu wel op hun site dat “Vanwege grote drukte zal het langer duren voordat je antwoord krijgt op vragen via het contactformulier. Onze excuses voor het ongemak.”
Een maand + een dag (na 21-12) vind ik écht wel lang genoeg om te wachten. Ik heb er nog maar eens een berichtje achteraan gestuurd. Zo van: “Hoe lang denken jullie dat het nog duurt?”


Het werkt gelukkig wel prima via de apps voor telefoons, tablets en die voor Android-TV. 

Ook de webversie gaat goed http://nos.nl/teletekst

Android 

https://play.google.com/store/search?q=nos+teletekst&c=apps

Via DVB-T2 en KPN TV werkt het wat haperend. Dat is ook zo bij Ziggo DVB-C. Ook de gekleurde toetsen doen vaak net niets. 

 


Is er inmiddels een reactie van NOS ontvangen?   Er is ondertussen weer ruim een maand verlopen en de haperingen zijn er nog steeds. Naast de in de vorige berichten gemelde constateringen valt ook op dat in het groene paginanummer veld (rechts naast NOS-TT) het opzoeken van de gevraagde pagina stopt en 0FF een aantal seconden getoond wordt, voordat het zoeken doorgaat. Dit is vooral als net naar een NPO zender is geschakeld en meteen teletekst wordt opgeroepen. 
Heeft KPN zelf ook bij NOS contact hierover?


Dit is ook via andere providers het geval. Veel geklaag ook in een topic op de Ziggo Community.

En via Digitenne. Het NOS deel wordt niet door de kpn verzorgt. 

Via lineaire kanalen zijn er die vertragende effecten met o.a. OFF in beeld.

Via de apps (Android, iOS, Android-TV, Google-TV) en website http://nos.nl/teletekst werkt het echter super.


Nope, geen enkele reactie. We zijn nu ruim 2 maanden onderweg. Ook op de website is er niets over te vinden. Ze hebben kennelijk het idee dat alles perfect werkt.

Ik heb er nog maar een mailtje achteraan gestuurd. Misschien ga ik dat wel elke dag doen in de hoop dat er ooit iemand reageert.

Misschien dat KPN ons hier idd wat kan melden, geen idee hoe je ze hier kunt porren, zodat ze reageren. 🤔


Dit doet zich voor sinds de NOS het teletekstsysteem heeft vervangen. Helaas is de vertraging inherent aan het nieuwe systeem, dus dit zal waarschijnlijk blijvend zijn. Het is mij echter niet duidelijk waarom deze vertraging nodig is. Dat zou de NOS wel moeten kunnen uitleggen, lijkt mij.


Maar weer even net wat gepubliceerd. Al eerder maar nu weer:

zie http://breedbeeldweetjes.wordpress.com 

Als hier de Samsung (dvb-t2 npo) of de Sony in de slaapkamer (Digitenne module) een minuut of 3 tot 5 aan staan is het wel snel. Die hebben allebei een geheugen voor 1000 teletekst pagina's. Gewoon even wachten dus en niet meteen na aanzetten van de tv TT gebruiken.

Wat mij opvalt: als ik de KLEUR toetsen gebruik duurt het lang voordat zo'n pagina er is. Toets ik gewoon het pagina nummer in dan ie er direct. Bijvoorbeeld vanaf 500 naar 101 (rood).

 

Maar zelf gebruik ik het eigenlijk alleen nog via de app in de smartphone en, als ik erachter zit, via http://nos.nl/teletekst . Want dan hoeft de tv niet aan. En als ie al aan staat hoef ik niet van het programma/zender af waar ik naar kijk.

In de woonkamer wordt de nieuwe TV+ box gebruikt met een Android-TV app voor teletekst. Niet die van de NOS, maar eentje met TT van zo'n 40 Europese zenders. TEXT TV

Ook via de app voor Android-TV / Google-TV werkt NOS TT overigens retesnel.

Conclusie: als het ontvangstapparaat een goed TT geheugen heeft is het net zo snel als de app. De Arris en Arcadyan ontvangers hebben bij mijn weten een beperkt pagina geheugen. Dus dan moet je steeds wachten.


@Piet van der Vooren Dat het iets met het nieuwe Teletekst-systeem te maken had, hadden we 2 maanden geleden al vastgesteld. Het oude systeem was stokoud en je mag verwachten dat een nieuw systeem, met moderne technologie het e.e.a. met twee vingers in de neus afhandeld. Niet dus.
IK snap ook niet dat ze het oude systeem opgedoekt hebben. Ergens staat dat ze al eens problemen hadden met de een of andere Windows-update. Zo’n TT-systeem kan uitstekend leven zonder internet en heeft als ie het eenmaal doet eigenlijk nooit geen update meer nodig.
Ik durf te wedden dat ze weer voor Windows als OS gekozen hebben, onder bijv. Linux krijg je zo’n stotter alleen met veel moeite en op een 386 pas voor elkaar.

@PeterG Dat bufferen van TT-pagina’s doet jouw TV. Los van KPN. Mijn KPN-ontvanger doet dat niet, iig niet op die manier. Nadat ik rond lunchtijd m’n boterhammen eet, koffie drink en TV kijk, pakweg een 45 min bij elkaar, daarna heeft ie nog steeds dezelfde stotter.