Skip to main content

Ik heb een abonnement op Ziggo Sport Totaal, met daarin de kanalen Ziggo Sport 1 t/m 6. Nu lees ik op TotaalTV dat Ziggo via Ziggo Sport Totaal GO ook de kanalen Ziggo Sport 7 t/m 11 gaat gebruiken. Kan ik hier via mijn TV+ ontvanger ook gebruik van maken?

Hallo @Metal Henkie 

 

Via de app zo te zien wel, KPN heeft dat in juni al aangekondigd: https://www.kpn.com/beleef/blog/dit-verandert-ziggo-sport-totaal.htm

Die app kan je ook op je TV+ ontvanger gebruiken, ik neem aan dat je dat al doet? https://www.kpn.com/entertainment/ziggo-sport-kijken


Die aankondiging had ik even gemist, bedankt voor de tip. Ik kijk Ziggo Sport Totaal nu via de zenderlijst, maar begrijp dat ik voor de extra kanalen dus de app moet installeren?


Die extra kanalen zijn alleen via de app te zien.

Je moet de app blijkbaar nog wel zelf installeren, van de website:

Ga naar 'Apps' en kies de 'Ziggo GO TV' app bij 'Aanbevolen door KPN'

 

 


De extra kanalen zijn alleen met de Ziggo Sport Totaal app. Die hebben ze niet beschikbaar voor smart-tv's en streamingbox als de TV+ ontvanger. 

Maar... die app Ziggo Sport Totaal, alleen voor Android en iOS smartphone en tablet, ondersteunt chromecast. En de tv+ box heeft dat ook. Dus via je telefoon of tablet kun je het casten.

De app Ziggo GO TV heb je niet nodig. Daarin is alleen het gratis aanbod. En zo'n account hoef jij niet te maken met abonnement op het pakket. 

Via kpn kun je wel een gratis account maken voor de Ziggo Sport Totaal app. Niet te verwarren met Ziggo Sport Free.


Dit is de Ziggo GO app. De extra kanalen worden aangeboden via een andere app. Dat is de Ziggo Sport Totssl App.  En KPN klanten kunnen tot heden nog niet inloggen bij deze app voor tablet en smartphone.

 


Hoi @TvG2016 

Niet inloggen met de kpn gegevens. Maar wel een gratis account voor maken met behulp van die gegevens. 

Ik heb al paar jaar gratis account door mijn Ziggo Sport abonnement bij kpn.

http://go.ziggosporttotaal.nl

Zie hier

 

https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/2017/09/07/ziggo-sport-go-nu-ook-bij-ziggo-sport-abonnement-bij-kpn/


Een zeer omslachtige manier die zelfs binnen KPN niet in alle delen van het bedrijf bekend is. 


Eenmaal gemaakt valt die omslachtigheid wel mee @TvG2016 . Bovendien blijf je ingelogd op de app. Ik heb al sinds maart 2021 het Ziggo sport pakket bij KPN in combinatie met gebruik van de Ziggo Sport GO app op mijn telefoon.

Het kan sinds 9-2017

 


OK, via de TV+ Box is het dus niet via een app te bekijken?
Staat het dan fout op de website of is de Ziggo GO TV app iets anders dan de Ziggo GO app?
Beetje misleidend als het enige verschil in de app naam TV is, dat valt toch nauwelijks op.
 

Op de pagina https://www.kpn.com/entertainment/ziggo-sport-kijken staat dit:

 

en op de pagina https://www.kpn.com/beleef/blog/dit-verandert-ziggo-sport-totaal.htm staat dat het met de Ziggo GO app te bekijken zou moeten zijn:

 


Hoi @GeSp .

Ziggo GO en Ziggo GO TV zijn feitelijk dezelfde. Alleen is de versie zonder TV mobiel en met TV voor smart-tv's en streamingapparaten.

Ziggo GO (TV) voor tv kijken provider Ziggo. En ook voor de 3 Ziggo Sport Free kanalen. 

Deze app zit op de TV+ box en bij kpn dus alleen geschikt met het beperkte Free abonnement. 

 

Heb je echter het volledige Ziggo Sport pakket bij kpn dan is de Ziggo GO TV app niet nodig. Je kijkt dan de 6 lineaire kanalen via de TV ontvanger en KPN TV+ app.

Voor die 6 EN de kanalen vanaf 7 maak je een account op ziggosport.nl. met dat account log je in op de Ziggo Sport Totaal app en kun je de extra kanalen casten naar bijvoorbeeld de TV+ ontvanger. 

Ziggo Sport heeft geen app voor Android-TV, Apple TV, Firestick, Tizen of WebOS. 

Er is alleen een app voor smartphones en tablets met Android en iOS. Met chromecast ondersteuning. 


Hoi @PeterG 

 

OK duidelijk, als je het op je TV wilt zien dan helaas alleen via chromecast.

Jammer dat het niet duidelijker op de website staat.

Hopelijk voor @Metal Henkie nu ook duidelijk dat het alleen via chromecast kan en niet via de Ziggo GO TV app zoals ik ten onrechte dacht.


Bedankt allen voor het reageren en de uitgebreide uitleg. Het is mij nu duidelijk hoe een en ander werkt, inderdaad behoorlijk omslachtig. Ik begrijp ook uit de diverse verhalen dat deze extra kanalen alleen gebruikt gaan worden voor voetbal. En aangezien daar mijn interesse niet ligt, laat ik het maar aan mijn voorbij gaan. Ik heb Ziggo Sport Totaal alleen voor Indycar en Nascar.


7 tot en met 11 kúnnen ook voor andere sport gebruikt. Echter in het verleden werden die ook alleen voor Formule 1 gebruikt en sinds het per 2022 naar Viaplay is gegaan tot op heden niet meer. Bij Formule 1 werden ze ingezet voor o.a. de boordcamera's van enkele rijders en statistieken.
7 tot en met 11 gaan ingezet worden voor La Liga (sp), Serie A (It) en UEFA. Allemaal voetbal inderdaad.

Vanaf 12 kunnen er een onbeperkt aantal (ongenummerde) streams toegevoegd worden. Met dus uitsluitend UEFA voetbal.


Reageer