Skip to main content

Het hele forum staat er al vol mee. de wel bekende 3010 foutmelding wanneer je de smartwatch wil koppelen aan je esim (multisim) 

Na 20 minuten met iemand van KPN telefonisch contact te hebben gehad en niet heel veel verder ben gekomen nu op deze manier. (al ben ik bang dat ik hier ook niet verder ga komen gezien al de topics waar nog geen oplossing is geweest, maar ik laat mij graag verrassen)

De dame van de klanten service heeft mij trouwens hartstikke goed geholpen. en kon mij vertellen dat ik 5 dagen moest wachten en dat het dan waarschijnlijk wel werkt. nu heb ik sterk mijn twijfels hierbij gezien ik dit nergens terug kan vinden van iemand op het forum. maar dit kan ik fout hebben en hoor ik graag of dit het geval is. 

Ik zou graag mijn smartwatch willen gebruiken met Multisim. (Samsung watch 6 LTE) Echter krijg ik zoals velen de 3010 foutmelding. 

Nu zou een oplossing kunnen zijn een topic die ik via Reddit heb gezien. Echter ben je hier een QR code voor nodig. is er op een of andere manier de mogelijkheid om een QR code van je esim te ontvangen? 

Want dit lijkt mij de enige manier om ervoor te kunnen zorgen dat ik multisim op mijn watch 6 LTE krijg. 

Ik ben heel benieuwd of we hier wel verder komen. 

Goedemorgen @AmazinqNL, bedankt voor jouw bericht en welkom hier op onze Community :)

Enorm zuur dat het activeren van de Multisim zoveel voeten in aarde heeft maar goed dat je dit ook via deze weg aankaart. In eerste instantie wil ik je vragen om dit artikel op onze Kennisbank over Multisim eens door te nemen; misschien staat hier nog iets tussen wat de oplossing zou kunnen zijn! Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, laat me dit dan ook vooral weten zodat ik naar een andere oplossing voor je kan gaan kijken. Zie je bevindingen sowieso graag tegemoet!


Hallo @Jan van KPN 

 

Helaas heeft het artikel op de kennisbank niet geholpen.
Ik lees wel dat sommige mensen contact hebben gehad met een specialist en het hierna wel gelukt is.

Nu is natuurlijk mijn vraag hoe kom ik met een specialist in contact om dit probleem op te lossen?


Goedemorgen @AmazinqNL en dank voor de terugkoppeling :)

Het beste kun je in dat geval even bellen met het gratis nummer 0800 0402 (en geef vervolgens aan dat je graag een medewerker wenst te spreken) zodat men een ticket voor je aan kan maken. De technische dienst zal dit dan verder oppakken!


Reageer