Skip to main content

Ik heb sinds een paar uur ineens geen mobiel netwerk meer. Als ik naar mobiel netwerk ga bij instellingen staat er fout. Als ik dit aanklik staat er vervolgens dat er een update vereist is om mobiele data op deze iphone te gebruiken. Ik kan alleen niet de update downloaden omdat ik dan weer een melding krijg dat ik geen internet heb. 
Ik heb de telefoon al opnieuw opgestart, simkaart eruit gehaald en in andere telefoon doet de sim het gewoon. Simkaart van de andere telefoon doet het in mijn iphone ook niet. Iemand de gouden tip om dit op te lossen?

Hallo @MelanieV 

 

Misschien kan je wel updaten als je de telefoon via WiFi verbind?


Heb ik geprobeerd. Ik ben verbonden met de wifi maar dan krijg ik nog steeds de melding dat ik geen internet heb.


Dan helpt hopelijk een reset van de netwerkinstellingen, je kan dan gelijk stap 7 op deze pagina uitvoeren:

https://support.apple.com/nl-nl/HT204051


Dankje, ik heb het geprobeerd maar het heeft helaas niet geholpen. Netwerk doet het nog steeds niet. De gewone updates kan ik wel downloaden via de wifi maar software blijft aangeven geen internet. 


Je zou nog kunnen kijken bij de toestelhulp, daar staat afhankelijk van welke iOS je hebt ook een procedure om via iTunes de carrier settings (KPN internet instellingen) opnieuw erop te zetten.

https://www.kpn.com/service/mobiel/problemen/toestelhulp.htm#!/devices//apple

 

Hopelijk gaat dat dan wel werken anders kan je contact opnemen met Apple support, misschien dat die een oplossing hebben.


Wat staat er bij ‘instellingen’ ‘mobiel netwerk’ ‘Mobieledatanetwerk’ ?

Daar moet bij beiden staan bij APN ‘internet’