Skip to main content

Ik heb onlangs een Galaxy A53 gekocht, en mijn ‘slapende’ nummer weer geactiveerd. Ik had een nieuwe SIM kaart ontvangen (uw brief van 9-3-2022), en deze geactiveerd.

In uw winkel werd ik zeer snel en professioneel geholpen bij de aanschaf. Het overzetten van m’n oude Galaxy A52 leek ook goed te gaan. Alles lijkt nu goed te werken, maar ik kan niet ‘gewoon’ gebeld worden, bellen via Whatsapp werkt wel. Ik heb alle acties uit uw automatische hulp (resetten, etc.) geprobeerd.

Helaas kan ik uw telefonische service al een paar dagen niet bereiken.

Hartelijk dank voor uw hulp!

Hallo @GarmtDijksterhuis 

 

Gaat dit over een abonnement of een prepaid simkaart?
 

Als het een prepaid betreft, als je er 6 maanden nooit mee gebeld (bellen via Whatsapp over WiFi telt daarbij niet mee), een SMS verstuurd of internet (via mobiele data) gebruikt hebt dan wordt de kaart geblokkeerd voor uitgaand gebruik, je kan dan nog wel gebeld worden of een SMS ontvangen.
Als je hem daarna niet hebt opgewaardeerd binnen 90 dagen dan is het nummer definitief vervallen en zal je een nieuwe prepaid aan moeten schaffen.


Hi,

Dank.

Het gaat om een abonnement, en een nummer dat jaren heeft geslapen. De SIM van dat nummer heb ik wel geactiveerd toen ik eerder in 2022 een nieuwe SIM ontving omdat de oude vervangen moesten worden.

Alles werkt, alleen ik kan niet gebeld worden. Ik kan zelf wel bellen.

Onze vrienden van de KPN-helpdesk stonden ook voor een raadsel, het ligt nu bij de ‘Tech’-afdeling, en ik wordt teruggebeld hierover (op een ander toestel...).


Hoi @GarmtDijksterhuis 

 

Hopelijk lossen die het snel op.
Ik ben benieuwd wat de oorzaak dan geweest is, laat dat nog even weten.


Hoi @GarmtDijksterhuis, dat is een gek probleem. Er wordt al door specialisten naar gekeken begrijp ik, ik ga er vanuit dat zij het samen met jou kunnen oplossen.


Hoe kan een abbo "slapend" zijn. Wel betalen, maar niets ermee doen?

Leg eens uit wat de historie en bedoeling is.


Helaas hebben de KPN-specialisten mij nog niet geholpen. Misschien probeerden ze me te bellen :-) 

Dus helaas zit ik met een telefoon die vanalles kan, maar waarmee ik niet gebeld kan worden. Dat was toch ooit het idee van telefonie…

Ik wacht af, en hoop op snelle verbetering.

Over de vraag naar ‘slapend’: Dit schijnt te bestaan, zo verzekerde de KPN me ooit. Ik betaalde niets, maar het nummer blijft wel van mij zonder dat ik het gebruik. Ik heb nu dat oude nummer weer geactiveerd (althans, dat probeer ik...).

 


...

Over de vraag naar ‘slapend’: Dit schijnt te bestaan, zo verzekerde de KPN me ooit. Ik betaalde niets, maar het nummer blijft wel van mij zonder dat ik het gebruik. Ik heb nu dat oude nummer weer geactiveerd (althans, dat probeer ik...).

 

Dat zal het probleem dan wel zijn want ik denk niet dat zoiets een optie is, er wordt wel meer naar gevraagd op dit forum door mensen die een jaar naar het buitenland gaan maar er wordt altijd gezegd dat dit niet kan, het zou dus vreemd zijn als dit bij jouw nummer wel een mogelijkheid was.

Als je dat nummer vanaf een ander toestel belt wat gebeurd er dan, krijg je dan te horen dat het nummer niet bestaat, dat het onbereikbaar is of krijg je gewoon iemand anders aan de lijn?


De beller ziet ‘oproep mislukt', en dat is alles. Ik zie op mijn toestel helemaal niets over gemiste calls of zo.


Zoals je het beschrijft klinkt het alsof het nog wel bij de specialisten in behandeling is. Maar als zij het bewuste nummer bellen is dat niet handig, aangezien je niet gebeld kunt worden.

Ik kan de status van die melding voor je nakijken, mogelijk kunnen we er dan meer over zien. Daarvoor heb ik dan wel gegevens nodig, zou je jouw forumprofiel volledig (postcode, huisnummer, naam en geboortedatum van de contractant, laatste 3 cijfers van de IBAN en het bewuste 06-nummer) kunnen invullen en hieronder een seintje geven als je dat hebt gedaan?


Hoi Jasper,

Ik heb nog een KPN-helpdesk collega van je gesproken, en zag dat het inderdaad nog in behandeling is. Maar dat was voor afgelopen week-end. Het begint nu een beetje lastig geworden niet gebeld te kunnen worden. Dus als je iets kunt doen, heel graag!

M'n forumprofiel: ***, ***, *** ***, **-**-**, ***, 06***)

Alvast dank!

 

Admin: privégegevens naar je forumprofiel verplaatst. Deel privégegevens nooit openbaar op internet


Dank je voor de gegevens @GarmtDijksterhuis, Zoals je ziet hebben we ze uit je bericht gehaald en verplaatst naar je profiel in verband met privacy. 

Met de gegevens heb ik voor je gekeken en de behandeling is zo te zien nog in behandeling bij de specialisten. Ik zie er verder geen details bij staan, de precieze status kan ik niet inzien. Maar het is nog in behandeling dus.


Het begint er nu op te lijken dat mijn telefoonnummer ook niet wordt herkend door bepaalde systemen die ik voor m'n werk nodig heb. Ik vraag bij deze inmiddels graag om enige spoed.

dank,


Op welke manier wordt het nummer niet meer herkend? Zijn het systemen waarvoor een sms'je als verificatie gestuurd moet worden of moet ik er iets anders bij voorstellen?

Ik probeer navraag te doen over de openstaande melding, hopelijk kunnen we daarmee meer duidelijkheid krijgen. 


Ik werd zojuist gebeld! Door de KPN, het issue is opgelost. Er zat een doorschakeling op, naar m'n oude (werk-)telefoon die niet meer actief is. Blij dat het nu in orde is.

Ik vraag me nu wel af waarom zo'n doorschakeling zo moeilijk terug te vinden was.


Goed om te lezen dat het gelukt is @GarmtDijksterhuis! Ik sprak vanmorgen iemand van die afdeling en hij zei dat hij verwachtte dat je in de middag gebeld zou worden. Het lukte nog in de ochtend dus.

Die doorschakeling had ik ook niet verwacht, die was voor mij niet zichtbaar. Het kan zijn dat de doorschakeling er al zo lang op stond dat het alleen in een achterliggend systeem te zien was. Aangezien het abonnement een tijd geslapen heeft, zoals je het noemde, is dat een mogelijkheid in dit geval. De specialisten hebben het in dat systeem kunnen zien, en aanpassen dus 🙂