Skip to main content

Nu is het zo dat je een dagbundel van 10mb krijgt bij een abonnement met onbeperkt internet. Heb je meer nodig dan kan je een bundel van 2mb kopen tegen een prijs van €0,00. Dat betekent dus dat je dagelijks moet inloggen en 5 handelingen doen als je 20mb verbruikt per dag. Dit is voor de klant een onzinnige actie en ik zie dit als klantonvriendelijk.

Onbeperkt zou in Nederland onbeperkt moeten zijn, zonder extra dagelijkse handelingen.

Mijn vraag zijn er meer mensen die dit ook zo zien?

Zo ja, zouden we gezamenlijk richting KPN kunnen reageren om ons standpunt meer kracht te geven?

Dag @Geen12 het is net als bij onbeperkt spareribs eten. Het is onbeperkt maar je moet iedere keer een rib bestellen.  Het mobiele netwerk heeft niet de capaciteit voor onbeperkt internet zoals jij het zou willen.  Er is geen provider die dat doet. 


Vast internet is inderdaad onbeperkt en zonder extra handelingen. Waarom kan dit dat ook niet voor een router met een mobiel simkaart?

 


Vast internet is inderdaad onbeperkt en zonder extra handelingen. Waarom kan dit dat ook niet voor een router met een mobiel simkaart?

Omdat het mobiele netwerk daar helemaal niet op berekend is. 

Als het onbeperkt had geweest zonder die extra handelingen, dan zou je mensen krijgen die tv zouden gaan kijken via 4G en zo. En ander intensief gebruik. Gamen bijvoorbeeld. Dat kan het mobiele netwerk helemaal niet aan. Dat zou hopeloos vast lopen.

Overigens is het officieel niet eens toegestaan om een simkaart van een 06 nummer in een router te gebruiken. Voor een router hoort u een simkaart met een 097 nummer te gebruiken. Daarbij is het niet mogelijk om een onbeperkt abonnement af te sluiten. In ieder geval niet bij KPN. 

https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/telecommunicatie/telefoonnummers/telefoonnummers-gebruiken/06--en-097-nummers-voor-spraak-en-data