Skip to main content

Goedenmiddag,

 

Ik ben al jaren kpn klant maar nieuw met het forum. Ik zit echter met een probleem. 

Ik heb in maart een nieuwe telefoon gekocht, de Oppo Reno 4 z 5g. De eerste tijd werkte alles naar behoren en ik was ook heel tevreden.

Sinds een paar weken heb ik het probleem dat als mijn vrouw mij wil bellen dan kan ik het gesprek opnemen maar dan geeft de telefoon direct aan “oproep beëindigd”. Dit probleem is alleen als mijn vrouw mij belt. Alle andere inkomende oproepen kan ik gewoon opnemen en hier zijn dan ook geen problemen bij. 

Ik heb momenteel precies hetzelfde probleem, zelfde telefoon, alles uptodate en terug gezet naar fabrieks instellingen. Heb je probleem nog steeds?

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic


Goedemorgen @Rinus88! Welkom en leuk om te lezen dat jij je vraag hier stelt!

Gek probleem…. Omdat je aangeeft dat je andere inkomende inroepen wel kunt beantwoorden, vermoed ik dat dit probleem niet aan ons netwerk ligt (anders had je dit probleem met alle inkomende oproepen moeten hebben). Ik ben benieuwd hoe het vice versa gaat: kun jij haar wel gewoon bellen of wordt het gesprek dan ook afgebroken?
Zijn er al stappen die je zelf ondernomen hebt om dit op te lossen? Heb je bijvoorbeeld gecontroleerd of het nummer van je vrouw per ongeluk geblokkeerd is? In deze handleiding lees ik dat je dit kunt controleren via Settings → Privacy → Block & Filter → Blacklist

Ik hoor graag van je!


Ik heb niets meer van je gehoord dus ga ik ervan uit dat je het via een andere weg hebt opgelost. Anders hoor ik het graag!


Hi Shyrin_,

 

Het probleem is nog niet opgelost. Ik heb helaas geen melding gekregen dat er een antwoord was waardoor ik het tussentijds niet kon beantwoorden. Ik kan mijn vrouw overigens wel bellen.


Jammer dat het probleem nog niet opgelost is.

Kun je nog antwoord geven op de vragen die ik 10 mei gesteld heb? En willen jullie ook eens testen of zij niet te bereiken is, als zij haar simkaart in een ander toestel plaatst?


Ik heb de telefoon terug gezet naar fabrieksinstellingen, de zwarte lijst gecontroleerd ook op de telefoon van mijn vrouw, nummer verwijderd en opnieuw toegevoegd onder een andere naam. Ik kan haar zonder problemen bellen.


En ook getest of dit probleem meeverhuisd in een ander type toestel: dus haar simkaart in een ander toestel en dan proberen om naar jouw nummer te bellen. Volgt er dan ook de melding “oproep beëindigd”? Jullie bellen beiden ook via KPN? Wil je de mobiele nummers in jouw Forum profiel noteren, dan kijk ik of netwerktechnisch alles goed staat.


Excuus, ja we hebben ook de simkaart van mijn vrouw ook in een andere telefoon gehad en weer geprobeerd. Ik zal de nummers in mijn profiel zetten. We bellen beide via KPN. 


Hartelijk dank voor jullie gegevens. Netwerktechnisch staat alles voor beide nummers goed.

Nog één laatste check: kan jouw vrouw jou wel of niet bereiken als zij jou anoniem belt: zij toetst de code #31# en daarna jouw telefoonnummer en vervolgens op bellen: wordt de oproep dan ook beëindigd, nadat je opgenomen hebt? Geef je ook het tijdstip door, waarop jullie dit getest hebben? Als ook dit niet werkt, laat ik er een specialist naar kijken.


Ik heb de laatste check uitgevoerd. Mijn vrouw heeft mij gebeld met #31# voor het invoeren van mijn nummer, Ik zie het belletje wel binnen komen maar als ik dan opneem is het onmiddellijk oproep beëindigd. Dit hebben we getest om 14:45.


Hartelijk dank. Ik heb bij deze alle informatie doorgestuurd naar een specialist: deze zal binnen maximaal 5 werkdagen contact opnemen. Laat je weten van hoe of wat als je contact gehad hebt?


Ik houd je op de hoogte


Wij hebben precies hetzelfde probleem als ik of mijn zoon naar mijn man bel. Mijn dochter kan hem wel bellen. We bellen allemaal met kpn. Mijn zoon en ik hebben een s10 en mijn dochter een a50. Geen idee of dat er wat mee te maken heeft. @Kpn kunnen jullie bij ons ook nakijken wat het probleem kan zijn?


Het probleem is bij mij nog niet opgelost. Ik heb contact gehad met een specialist die de zaak weer heeft doorgezet naar een volgende afdeling. Wanneer ik een oplossing heb dan zal ik die hier neerzetten.


Heel graag!


Hier ook precies hetzelfde probleem (oppo Reno z 4) met meerdere personen. Ik kan die personen dus wel bellen, maar als zij mij bellen wordt het gesprek direct beëindigd. Onlangs alles teruggezet naar de fabrieksinstellingen, maar dat maakt eigenlijk geen verschil. Met voorgaande toestellen heb ik hier geen problemen mee gehad. Ik hoor ook graag als er een mogelijke oplossing is!


Kunnen jullie elkaar wel via Whatsapp bellen, Rinus? Dan heb je i.i.g. vlpg een workaround.

Via whatsapp kan je zowel 'normaal’ als videobellen.


Ik heb het probleem ook, dat ik mijn dochter niet kan bellen.

In het verleden ging dat wel. Wat kand dit zijn?

 

Via WhatsApp lukt het overigens wel.


Anoniem lukt ook niet. Via WhatsApp kan wel.


Raar hoor! Zal het aan Oppo toestellen liggen?


Voor mij hetzelfde probleem. Alles geprobeerd. Ook ik kan het gesprek wel aannemen van mijn vriend maar deze wordt dan meteen beëindigd en hij krijgt dan mijn voicemail. 

Heb het alleen bij hem. Zelfde woonadres en beiden abonnement Kpn. 

Verder kan iedereen mij gewoon bellen. Ik kan hem ook bellen. Ik heb het sinds een paar weken. Ik heb de  Oppo Reno 4Z 5G. De eerste maanden werkte het toestel prima. 


Het probleem is bij mij nog niet opgelost. Ik heb contact gehad met een specialist die de zaak weer heeft doorgezet naar een volgende afdeling. Wanneer ik een oplossing heb dan zal ik die hier neerzetten.

@Rinus88, wat heb je afgesproken met mijn collega? Binnen welke termijn zou je een terugkoppeling ontvangen? Ik zal sowieso om een statusupdate vragen bij de specialist.

@Leonie89, @Ernie-oet-Daam  en @TJS64: jullie kunnen al een aantal stappen doorlopen om het één en ander uit te sluiten: hebben jullie dat al gedaan? Ik zet de vragen even op een rij:

  • Beller A belt naar B, gesprek wordt opgenomen en vervolgens geeft het toestel aan, dat de oproep beëindigd is. Is dat ook zo als B naar A belt?
  • Controleer of het nummer op een blokkeerlijst staat. Het verschilt per toestel, dus check (online) de handleiding van je toestel. (een voorbeeld: Settings → Privacy → Block & Filter → Blacklist. 
  • Toestel uit/aan?
  • Wat als je anoniem belt naar het nummer; wordt de tegenpartij dan wel of niet bereikt? Hoe kun je anoniem bellen: toets de code #31# en daarna het telefoonnummer en vervolgens op bellen: wordt de oproep dan ook beëindigd, nadat je opgenomen hebt?
  • 5G uit zetten zodat je toestellen 4G gebruiken.
  • VoLTE uitzetten of aanzetten als deze uit stond.
  • Simkaart in een ander toestel getest? Wordt de tegenpartij dan wel of niet bereikt?
  • Toestel teruggezet naar fabrieksinstellingen en daarna getest met bellen?
  • Van welk type toestel maak je gebruik?
  • Bij welke provider zit de tegenpartij en van welk type toestel wordt er gebruik gemaakt?

Hoop vragen, wat helpt om het één en ander uit te sluiten!

@TJS64 Heb jij ook een andere simkaart aangevraagd? Ik lees in een ander topic dat dit voor hen de oplossing geweest is, misschien het proberen waard:
 

 

Wij hebben precies hetzelfde probleem als ik of mijn zoon naar mijn man bel. Mijn dochter kan hem wel bellen. We bellen allemaal met kpn. Mijn zoon en ik hebben een s10 en mijn dochter een a50. Geen idee of dat er wat mee te maken heeft. @Kpn kunnen jullie bij ons ook nakijken wat het probleem kan zijn?

@EvelineF Je hebt al een eigen topic geopend, lees ik. Heb je de tips van mijn collega ook uitgeprobeerd?


@Shyrin_ @Rinus88 @EvelineF @Leonie89 @TJS64 @Kpn 

Hier mijn bevindingen van A: Samsung S20 en B: Oppo A15.

Van A naar B gaat over, maar bij opnemen verbreekt de verbinding. 

Van B naar A geen probleem.

Toestel aan/uit en anoniem bellen maakt geen verschil.

Beiden toestellen draaien op het 4g netwerk van kpn.

Via WhatsApp kan ik wel van A naar B bellen. 

Alles wat mogelijk is heb ik geprobeert, behalve dat ene wat het probleem kan oplossen. Ik werk zelf ook voor kpn, maar kan het probleem niet oplossen. Alles 'lijkt' goed te staan binnen kpn. Mijn vrouw heeft een C: Samsung A20, ook van kpn, maar heeft dit probleem niet.

Het heeft altijd goed gewerkt, dat is het vreemde van alles.

Ik hoop dat dit snel wordt opgelost, van dit is vervelend. 

Ik blijf de reacties volgend.


Bedankt voor je bevindingen @Ernie-oet-Daam! En als je 4G uitschakelt en over gaat om 3G? En heb je de simkaart in een ander toestel getest? Wordt de tegenpartij dan wel of niet bereikt?

Tot wanneer heeft het goed gewerkt? En werkt het niet meer sinds bijvoorbeeld een update van het toestel? Tip is om de simkaart te vervangen (in een ander topic was dit de oplossing) of te wachten totdat ik een terugkoppeling krijg van de specialist van onze technische dienst. Zodra ik een terugkoppeling heb, deel ik het hier in het topic!


Hallo,

Ik heb alles gedaan nu en ook een nieuwe simkaart aangevraagd. Eerst oude sim overgezet in m'n vorige toestel en dat werkte gewoon dus dacht dat het niet aan sim kaart zou liggen. Toch maar aangevraagd omdat ik het ook niet meer wist. Nieuwe simkaart zelfde probleem. Na heel veel instellingen opnieuw gecontroleerd te hebben heb ik het automatische 3g 4g 5g netwerk teruggezet naar automatische 3g en 4g netwerk. Ook dat werkte niet. Uiteindelijk naar 2g en 3g netwerk en tien kon ik zijn komende oproep aannemen. Dit is toch wel heel vreemd dat je een toestel hebt voor 5g. Al is dat hier waarbij woon nog niet echt aanwezig. Maar 4g heeft het altijd gedaan met vorig toestel. Maar dat ik nu helemaal terug moet naar 2g en 3g vind ik wel heel vreemd. Moet dan toch een storing van KPN zijn? Als dit toestel afgelopen maanden prima werkte op automatisch 3g 4g 5g. Ik hoor graag meer! Hoop dat dit opgelost wordt.