Skip to main content

Hallo specialisten,

 

Wij staan al jaren op een camping in Ossendrecht en hebben daar tot sowieso 20 maart 2023 heel goed KPN 5G ontvangst gehad. Altijd het maximale aantal streepjes ontvangst.

Sinds eind maart is het ontvangst gedaald naar 1 streepje op 3 verschillende iPhone’s en op 1 Netgear Nighthawk M2 mobiele router.

Wanneer ik kijk naar de KPN zendmasten  staat er 1 zendmast hemelsbreed 1400 meter bij mij vandaan.

https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl/maps/zendmasten

 

Kan het zijn dat KPN nieuwe software in de zendmast heeft geplaatst of dat er een zendmast uitstaat in omgeving van postcode 4641 SR?

Hoi @mvgils, ik heb meegekeken, ik zie dat de dekking niet al te goed is. Bedankt voor het melden. Ik heb meteen melding gemaakt bij de Technische Dienst. Binnen 5 werkdagen zullen ze contact met je opnemen. Hoor graag weer van je als er contact is geweest. 


Hallo @Bart_Z hartelijk dank voor je reactie en inspanning dusver. Heeft KPN mijn 06 nummer waarop ik bereikbaar ben? Geniet verder van het paasweekend.


Ja, bereikbaarheidsnummer doorgegeven. Hoor graag als er contact is geweest. 


@Bart_Z ik ben gistermiddag gebeld door KPN. Er is een zendmast in storing, er wordt gewacht op een nieuw onderdeel. Zodra deze binnen is wordt de zendmast gerepareerd. 


Dat kon ik niet achterhalen. Maar verklaart wel het slechte bereik. Hopelijk is het onderdeel snel binnen en kan de mast gerepareerd worden. 


@Bart_Z donderdag 13 April komt KPN de zendmast repareren 


Dat is mooi snel dan, top!


@Bart_Z kpn monteur lijkt geweest te zijn. Ontvangst is weer goed, SpeedTest geeft weer de ‘juiste’ snelheid weer.


Helemaal super! Bedankt voor de terugkoppeling.

Mocht er nog eens weer iets zijn, dan hoor ik het graag.


@Bart_Z ik ben iets snel geweest met erg positief antwoorden. Ontvangst op de iPhone varieerd van 2 a 3 strepen. Op de netgear nighthawk m2 is ook niet maximaal ontvangst. Tv kijken via de kpn app hapert soms nog.

kan het zijn dat de werkzaamheden nog niet zijn afgerond?


Dat is zeker mogelijk hoor! Ik zou voor de zekerheid nog even wachten tot morgen. Grote kans dat het dan wel weer een stuk stabieler is.


Nadat de mast is geplaatst heeft deze even tijd nodig zodat deze weer optimaal is afgesteld. Dit kan variëren van een dag tot soms wel een paar weken, maar kan ook zijn dat nog niet alles afgerond is. Heb ik geen zicht op. Dus hopelijk snel beter, zo niet laat het dan weten. 


@Bart_Z KPN storingsdienst heeft mij vandaag gebeld. De werkzaamheden van afgelopen donderdag zijn afgerond. Signaal kwaliteit is verbeterd maar nog niet goed. TV kijken via internet hapert. De storingsdienst gaat intern eea bekijken en belt mij terug op 24 april. Ondertussen ook een KPN speedtest gedaan, de jitter en uploadsnelheid is nog niet goed genoeg. Hier wordt door KPN ook naar gekeken.


Vaak moet een mast nog goed afgesteld worden als daar het een en ander aan vervangen is. Of dat nu ook het geval is durf ik niet te zeggen, daar weet de storingsdienst meer van. Ik ben benieuwd hoe het er de 24e voor staat.