Skip to main content

Beste forumleden,

Ik ben op 6 januari klant geworden van KPN met de verwachting snel mobiel internet te krijgen, maar helaas ben ik teleurgesteld over de huidige situatie.

Na de portering van mijn nummer heb ik gemerkt dat de internetverbinding thuis aanzienlijk traag is. De snelheid varieert tussen 40-70 Mbits download en 5-20 Mbit upload binnen mijn huis met packetloss en hoge ping. Via mijn oude provider had ik makkelijk 6-8x zoveel download en 10-15x zoveel upload. Om dit geheel te compenseren, ben ik genoodzaakt om overal binnenhuis WiFi te gebruiken, wat niet mijn initiële verwachting was bij het afsluiten van het unlimited abonnement. Tot overmaat van ergernis is het nummer van mijn partner een week later ook naar KPN geporteerd. precies dezelfde problemen.

Ik heb reeds contact opgenomen met crmts@kpn.com m1257454224] en zij hebben aangegeven dat er niets gedaan kan worden om de situatie te verbeteren. Ook is mij een kleine korting aangeboden, maar eerlijk gezegd stelt dit weinig voor in vergelijking met de problemen die ik ervaar.

Ik begrijp dat het mobiele ontvangst op mijn postcode (6537RV) volgens KPN normaal is, maar de huidige internetprestaties zijn verre van bevredigend. Een simpele blik op een dekkingskaart en ik begrijp onmiddellijk wat de oorzaak is : KPN masten staan gewoon verder weg.

Ik hoop dat jullie met mij kunnen meedenken en mij vertellen wat voor opties ik nog heb.

 

Met vriendelijke groet, 

C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puur uit interesse waarom gebruiken je liever geen wifi thuis? 


Hoi @MrC. 

Welkom op het forum van KPN.

Ik heb eens voor je meegekeken, maar kan niets anders concluderen dat het bereik van het 4G en 5G netwerk van KPN goed tot optimaal is op de opgegeven postcode.
In de volgende woonwijken van Nijmegen is die zelfs optimaal te noemen:

  • Kerkenbos
  • Tolhuis
  • Meijhorst
  • Dukenburg
  • Aldenhof
  • Weezenhof

Wat ik jouw en je partner aanraad, is om even de netwerkinstellingen in jullie smartphone volledig te resetten, zodat eventuele fouten en resten van de vorige provider eruit gehaald worden.
Vervolgens worden dan automatisch de juiste (KPN) instellingen weer ingeladen.

Hiermee los je vaak de meeste problemen op.
 

Hierbij het stappenplan om de netwerkinstellingen te resetten:

 

Heb je een iPhone:

Ga naar 'Instellingen’ > 'Algemeen' > 'Zet over of stel apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook mobiele instellingen en eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.         

 

Heb je een Android toestel:

In de meeste gevallen kun je de optie voor het resetten van netwerkinstellingen vinden bij Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten > opties-symbool > Netwerkinstellingen resetten, of bij Instellingen > Mobiele netwerken > Stel gegevens opnieuw in.

 

Daarnaast heb je met 5G een betere indoor dekking dan met 4G, dus mochten jullie smartphones het 5G netwerk ondersteunen, zet dan deze optie op aan.

Laat vervolgens even weten, of mijn adviezen hebben geholpen!


Hoi @MrC. 

Ter aanvulling, de KPN zendmasten staan op de volgende (dak-)locaties:

  • Paramedisch Kennis- en Behandelcentrum De Doekenborg, Dukenburg, Nijmegen
  • Meijhorst, Dukenburg, Nijmegen
  • Hoogspanningsmast Sportpark Staddijk Noord, Nijmegen
  • Winkelcentrum Dukenburg, Nijmegen

Dus er staat zelfs een KPN zendmast op steenworp afstand van postcode 6537RV

Dit geldt voor zowel het 4G als het 5G netwerk van KPN, dus je zou bij wijze van spreken vol bereik moeten hebben op deze postcode.


@Michel.uit.Arnhem  hartelijk dank voor uw aanvulling. Dat er zendmasten in de buurt staan is een vanzelfsprekendheid. Nijmegen Dukenburg is een dicht bewoond gebied en elk van de big 3 hebben her en der wel wat apparatuur in de nabije omgeving. Ik ben het niet met je eens dat 6537RV een optimaal ontvangst zou moeten hebben want dat heb ik thuis simpelweg niet. Met KPN simkaart heb ik gewoon een brak verbinding. Knal ik een Odido simkaart erin haal ik probleemloos 300Mbits+ download en 200+ mbits upload ten alle tijden.

Ter illustratie de afstanden tot 6537 RV van de KPN masten.

  • (2KM) Paramedisch Kennis- en Behandelcentrum De Doekenborg, Dukenburg, Nijmegen
  • (1.2KM)Meijhorst, Dukenburg, Nijmegen
  • (0,5KM)Hoogspanningsmast Sportpark Staddijk Noord, Nijmegen
  • (0,6KM)Winkelcentrum Dukenburg, Nijmegen

Verder stel ik het helemaal niet op prijs dat er keer op keer weer naar telefoon instellingen gewezen wordt, dit is absoluut niet relevant ik heb verschillende toestellen op stock en custom firmware geprobeerd.


 

 

 

Zojuist maar weer een speedtest gedaan:

65,6 Mbps download en 4.23 Mbps upload.

Naja ik lijk wel terug te zijn gegaan van glasvezel naar DSL met mijn migratie naar KPN Mobiel.


Hi @MrC. en welkom op het forum! 

Begrijpelijk dat je hier verbaasd van opkijkt als het zo verschilt met de snelheden bij je vorige provider. 

Als je al met de mobiele specialisten contact hebt gehad en daar uit is gekomen dat er geen verbetering in zit, dan kan ik hier ook niets meer aan toevoegen. 
De korting die door hen is aangeboden is dan alles wat mogelijk is en meer mogelijkheden zijn er dan niet. 

Puur uit interesse waarom gebruiken je liever geen wifi thuis? 

Hier ben ik ook benieuwd naar. Helder dat je andere verwachtingen had bij de internetsnelheden van het mobiele netwerk, maar wellicht kunnen we wat de wifi betreft nog meedenken. 


Hoi Sanne, 

Dank voor je bericht. 

Erg jammer dat er gewoon niks mogelijk is. 

Eigenlijk is het een figuurlijke middelvinger van KPN. 

Deal with it, of gebruik maar WiFi. 

Je bent een beetje aan de Goden overgeleverd als je een Mobiele abonnement afneemt. Kan goed uitvallen,  of niet     in mijn geval..........  En dan kan je helemaal niks meer behalve je abonnement uitzingen. 

​​KPN adverteerd met beste netwerk van Nederland en dit is gewoon DIK en DIK ondermaats bij mij. Hoe je het ook went of keert,  65 Mbits / 5 Mbits upload bij de  Unlimited abonnement welk verkocht wordt als 300 Mbits is gewoon niet acceptabel. 

 

Als ik betaal voor mobiel, dan moet het netwerk ook acceptabel zijn.  Ik moet niet hoeven te juichen dat er überhaupt een verbinding is....

 

Met 3g kon je ook prima WhatsAppen en videobellen... Daar moet ik nu maar blij mee zijn.....   Of nog beter volgens andere KPN gelieerde forumgenoten : Gebruik gewoon WiFi joh..... 

Pfffff 


Haal je die meetresultaten buiten de deur of binnen in huis @MrC. 

Indien buiten de deur is er iets niet goed.

Indien binnenshuis, gewoon VoWifi aanzetten.

Â