Skip to main content

Beste Erwin,

Ik heb een simkaartje gekocht en geactiveerd en laten plaatsen in ons alarmsysteem. Volgens de KPN heb ik recht op gratis € 2,50 beltegoed en nogmaals € 7,50. Ik heb het netjes via mijn KPN aangevraagd maar zie helaas de gratis beltegoeden niet verschijnen in totaal beltegoed. Het saldo is € 2,45 ( wat ik ook vreemd vind want ik heb in de winkel € 5,00 betaald). Nu zie ik wel dat ik kan bellen naar Saldo 1266 echter dit kaartje zit niet in een telefoon maar zoals ik eerder schreef in ons alarmsysteem. Mijn vraag is dan ook hoe wordt de door KPN gratis beloofde beltegoed bijgeschreven. Ik zie graag uw reactie tegemoet. Fijne avond. Mvg. Wim.

admin: eigen topic aangemaakt ivm ander onderwerp. Oorspronkelijke topic

Hallo @Wim feodor ,

Voor het aanvragen van extra beltegoed moet je drie stappen uitvoeren. Heb je die allemaal gedaan?

(zie pagina Extra tegoed aanvragen voor details)

Stap 1 Aanmaken van een KPN ID

 

Stap 2 Koppelen van product (prepaid nummer koppelen aan KPN ID)

Dat doe je in Mijn KPN, via Producten en dan toevoegen:

 https://mijn.kpn.com/#/producten

 

Stap 3 Aanvragen extra  tegoed  

Vooral stap 3 is belangrijk, daarbij moet je binnen MijnKPN op het woord hier klikken en een formulier invullen.

Tot slot - Let op: Deze €7,50 extra beltegoed wordt niet bijgeschreven bij je standaard-beltegoed, maar als een extra beltegoed. De €7,50 extra beltegoed is bijgeschreven zodra je een sms ter bevestiging hebt ontvangen.

Hoe vraag ik het op?
Als je belt naar *107#  kun je het saldo van dit extra beltegoed opvragen. (Bel naar *101#  om de saldo van je standaard-beltegoed op te vragen). Je kunt het extra beltegoed ook direct inzien in de KPN Prepaid App. De gesprekskosten worden als eerste van je extra tegoed verrekend.

 

Stap 3 is wat lastig te vinden. Je kiest in MijnKPN voor Produkten → Prepaid

Aanvragen extra  tegoed door invullen van een formulier (klik op hier)

Zie de muisaanwijzer in het plaatje (het handje), die staat op hier

 


Goedenavond Noordzee, ten eerste bedankt voor uw reactie. Toch nog wat vragen, teneerste het simkaartje zit ingebouwd in ons alarmapparaat dus ik kan er niet mee bellen en gegevens opvragen. Een sms berichtje aflezen is niet mogelijk. Ik heb het nummer gekoppeld m.a.w. ik zie het staan in mijn KPN , producten etc.

Het saldo is € 2,45 terwijl ik € 5,00 in de kpn winkel heb betaald. Ik bezit twee mobiele kpn abonnementen, kan ik op één of op allebei de smartphones *107# bellen en saldo opvragen van een ander mobiele nummer. Vermeldingswaard is dat ik in mijn kpn bij het prepaid nummer nog geen extra beltegoed te zien krijg. Hopelijk is bovenstaande duidelijk, zoniet dan hoor ik graag van u. Mag ik ook via dit forum mijn mobiele nummers vermelden? Fijne avond. Ik zie graag uw reactie tegemoet. Mvg. Wim.


Jouw mobiele nummers kun je zetten in het forumprofiel. Niet in een bericht. 

Je kunt het saldo niet opvragen via een andere telefoon. 
 
Het aanvragen van het extra beltegoed staat hierboven beschreven. Pas na het succesvol doorlopen van de procedure kun je het extra beltegoed terugvinden. 


Hallo Noordzee, ik heb de hele procedure doorlopen, aanvragen via document extra beltegoed en krijg dan “sms dan gratis het woord SALDO naar 1266” te zien. Maar dat kan ik niet uitvoeren zie uw bovenstaand schrijven. Vandaar dat saldo nog steeds € 2,43 aangeeft. Wat nu te doen? 


De sms is niet nodig om het saldo op te hogen. Het is slechts de methode om het extra saldo te controleren. Alleen kun je dat nu dus niet controleren. 


Hallo Noordzee, u zegt het juist, ik kan het niet controleren. Dus ik blijf het saldo € 2,43 zien mits ik het opwaardeer. Kunt u het niet nazien of extra beltegoed vermeld is?


Nee, dat kan ik niet zien. Als je het echt wilt controleren, dan zul je het simkaartje even tijdelijk in een telefoon kunnen plaatsen. 


Hallo Noordzee, dat antwoord had ik verwacht. Ik zelf kan dat niet doen dat moet ik door een specialist laten doen, het is een behoorlijk ingewikkeld apparaat met diverse code's. Is het niet zo als ik het beltegoed opwaardeer met bijvoorbeeld € 10,00 , ik dan het juiste saldo krijg te zien m.a.w. € 2,43 + € 10,00 + € 7,50 = € 19,93?


Het probleem is dat je de verschillende beltegoeden niet zomaar bij elkaar kunt optellen. 
 

Hierbij de uitleg over de vijf (!) verschillende soorten beltegoed. 
 

 

Om het overzichtelijk te maken hebben we alle tegoeden even voor je op een rijtje gezet. Alle tegoeden zijn in Nederland en de EU te gebruiken.

1. Start beltegoed Dit is beltegoed dat standaard op een KPN Prepaid SIM-kaart staat. Met starttegoed kun je bellen, sms’en en internetten. Het starttegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen. 

2. Extra beltegoed Dit is extra beltegoed dat je ontvangt bij een actie, bijvoorbeeld het ‘extra gratis beltegoed’ wat alle nieuwe KPN Prepaid klanten kunnen aanvragen via MijnKPN. Het extra beltegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen. 

3. Bonus beltegoed Dit is extra beltegoed dat je ontvangt na elke opwaardering van 10, 15, 20 of 30 euro als je het KPN Bonustariefplan aan hebt staan. Je kan het Bonus tariefplan kosteloos aanvragen met de KPN Prepaid App of in MijnKPN. Het bonus beltegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen.

4. Beltegoed Dit is beltegoed dat je zelf opwaardeert via internet of met een opwaardeerbon. Met dit beltegoed kun je bellen, sms’en, internetten, prepaid bundels kopen en servicenummers bellen. 

Al het beltegoed van KPN is onbeperkt houdbaar als je 1x in de 6 maanden belt (niet naar gratis nummers), sms’t, mobiel internet gebruikt (geen wifi) of opwaardeert. Het start, extra- en bonustegoed is niet te gebruiken voor roaming.

5. Bundeltegoed Met bundeltegoed wordt aangegeven het tegoed van een prepaid bundel. De houdbaarheid van het bundeltegoed is afhankelijk van de prepaid bundel. In de meeste gevallen is dit 31 dagen.


Hallo Noordzee, het is mij helemaal duidelijk nu, ik zal het tegoed opwaarderen met € 10,00 en daarna het Bonustarief aanvragen. Waar en hoe kan ik het Bonustarief aanvragen. Graag even een kopie van overzicht zenden op wijze vantwee uur geleden.


Het bonustarief kun je alleen aanvragen via de app. 

Met het Bonustariefplan van KPN Prepaid ontvang je automatisch na elke opwaardering extra bonustegoed. Het Bonustarief is éénvoudig aan te zetten via de KPN Prepaid App.
bron

De KPN Prepaid app is beschikbaar voor Android en iOS.
https://www.kpn.com/prepaid/app.htm


Beste Noordzee, kan ik deze app gewoon op mijn smartphone downloaden, is deze app niet gekoppeld aan het bewuste nummer wat in alarminstallatie zit? 


Goedemorgen Wim, 

Ja hoor, dat is mogelijk. Je kunt dat nummer toevoegen aan de MijnKPN app. 


Beste Noordzee, Goedemiddag,

Dank voor alle informatie. Ik kom later eens bij u terug inzake nieuwe aansluiting in ons nieuw gekocht appartement. Ons appartement wordt momenteel gebouwd en oplevering vindt in mei/april plaats. Loze leidingen worden aangelegd enkel de KPN moet dan nog juiste kabels leggen. Ik heb dit al eerder met uw collega Erwin besproken.

Fijn weekend en hopelijk tot later.

Nogmaals dank.

Met vriendelijke groeten.

Wim.


Prima. 👍En graag geholpen natuurlijk…..


Prima. 👍En graag geholpen natuurlijk…..

Ik wil nogmaals bevestigen dat ik uitstekend en deskundig geholpen ben. Hopelijk zal dat ook straks bij verhuizing het geval zijn.


Beste Noordzee,

Ik kom nog even terug betreffende uw schrijven over de prepaid app. De app vraagt om een 06 nummer in te vullen want dan krijg ik een verificatiecode toegezonden. Deze heb ik nodig om de app te activeren.

Ik kan dit niet doen want de sms code wordt gezonden naar het nummer waarvan het kaartje in het alarmsysteem bevindt.  En als ik mijn gewone mobielnummer invul dan krijg ik tezien dat dit geen KPN prepaidnummer is. Dat klopt want dit is een abonnementsnummer. 


Dan niet het abonnementsnummer intypen, maar een echt telefoonnummer.   

Check ook eens dit topic van vandaag waarin iemand anders gebruik maakt van de Prepaid-app : 

 


Goedemiddag Noordzee, u bedoelt met het echte nummer het nummer van de simkaart welke in het alarmsysteem bevindt. Naar welk nummer gaat het sms bericht? Het nummer van de prepaidkaart is 12691194. De sms code wordt dan toch naar dat nummer gezonden. Indien dit het geval is dan kan ik de code niet aflezen omdat zoals ik eerder zei dat het kaartje in het alarmsysteem bevindt.

 


Klopt. Maar het vullen van een 06-nummer in de MijnKPN-app heeft niet te maken met het verzenden van een SMS-bericht.  Dat was voor het aanvragen van het bonustarief van belang. 

 

Het bonustarief kun je alleen aanvragen via de app. 

Met het Bonustariefplan van KPN Prepaid ontvang je automatisch na elke opwaardering extra bonustegoed. Het Bonustarief is éénvoudig aan te zetten via de KPN Prepaid App.
bron

De KPN Prepaid app is beschikbaar voor Android en iOS.
https://www.kpn.com/prepaid/app.htm

 


Beste Noordzee, de app vraagt vul de laatste 8 cijfers van uw mobiel nummer in. Na het versturen ontvangt u binnen enkele minuten een verificatiecode via SMS. Deze heeft u in de volgende stap nodig om de app te activeren. Er wordt een verificatiecode naar dit nummer gestuurd.

Ik kan hier niets mee want nogmaals het simkaartje zit in een alarmsysteem en niet in een telefoon dus ik kan niets aflezen.


Ok, dan houdt het op. 

Dan blijft het tijdelijk plaatsen van het simkaartje in een mobiele telefoon de enige oplossing.  


Ik zal de systeembeheerder een keer vragen om het kaartje te verwijderen en even in een mobiele telefoon te plaatsen. Weet u hoelang de aanvraag blijft gelden?


Nee, gewoon opnieuw aanvragen nadat het kaartje is verplaatst. Doe dat zo spoedig mogelijk Er valt nu op dit moment niets meer over te melden.