Skip to main content

Hallo! Opwaarderen via sms (plus bedrag en code) lukt mij al vanaf oktober niet meer. Ik wil op vakantie wel op die manier opwaarderen. Staat er iets uitgeschakeld of is 1299 buiten gebruik? 

 

Admin: eigen topic aangemaakt

Wat moet ik doen om hulp te krijgen op dit forum? 


Hoi @Heina, welkom op het forum. Je krijgt hier hulp, maar het is geen chat. Daardoor kunnen reacties langer duren. Als je sneller hulp wilt is het beter om ons te bellen (0800-0402). 

Het opwaarderen via sms lukt al een tijdje niet dus, ook voor vakantie niet. Lukt het wel via andere wegen om op te waarderen? Werkt het nummer zelf ook nog wel? Wij zien niet wat jij ziet, wij weten alleen wat jij ons vertelt. Kan je er meer over vertellen?


Sorry Jasper! Je hebt gelijk. Het is even wennen zo'n forum.

Ja ik kan op alle manieren gewoon opwaarderen. Maar de manier met een sms sturen naar 1299 (Plus bedrag en pincode) lukt vanaf september of oktober niet meer. Ik krijg geen sms meer terug dat het beltegoed succesvol is opgewaardeerd. En het wordt ook niet bijgeschreven bij het beltegoed, of afgeschreven van mijn bankrekening. Contact met de klantenservice gehad. Ik had een 4 cijferige pin, die is nu veranderd. Maar nog krijg ik geen respons op mijn sms. 


Gelukkig wordt het bedrag ook niet afgeschreven van je bankrekening, dan dat was het nog vervelender. Ik weet zo niet wat er misgaat, ik zie dat je al een 06-nummer op je forumprofiel hebt staan. Is dat het bewuste 06-nummer? Zou je het simkaartnummer er ook aan kunnen toevoegen (bij 'Persoonlijke opmerkingen’) en een seintje geven als je dat hebt gedaan? Dan kan ik kijken wat ik erover kan zien.


Dank je wel voor je reactie! Ja het is gelukkig geen vervelender probleem als dat het nu even niet werkt. Ik heb het Simnr toegevoegd in het profiel. Fijn dat je er naar kijken wilt. Dank


en ja sorry dat is het mobiele nummer waar het om gaat….


Dank je voor de gegevens @Heina, ik zie dat er op de 24e wel 2 opwaarderingen gedaan zijn, beide van 1 cent. Dat is een gek bedrag als beltegoed. Er staat niet bij hoe de opwaardering precies was gedaan, het lijkt of via sms, online of via de MijnKPN app gedaan te zijn. Heb je toen via een van deze opties geprobeerd op te waarderen? De 24e was ook de dag dat je dit topic aangemaakt hebt, het zou kunnen zijn dat er wel iets gebeurde, maar niet alles.


Hoi Jasper! Dank voor je support. Ik heb de 24e twee keer een cent betaald! Klopt. Dat was omdat ik de pincode gewijzigd heb in een 5-cijferige code. (contact met de Klantenservice, zij dachten dat de 4 cijferige pin het probleem was) De tweede keer was niet nodig geweest, maar in de stress dat het nog niet goed ging met de sms, heb ik hem nog een keer gewijzigd. Die cent die je dan (ter controle)  moet betalen wordt op je beltegoed gestort. (Via de online opwaarderen kan ik ook gewoon opwaarderen.)

Ik had “MijnKPNapp”gedownload om te kijken of dat wel werkte. Ook niet dus. Daarna de App weer verwijderd. De hulp van de klantenservice was uitstekend, maar helaas kwam de sms nog niet over. Ten einde raad ben ik gaan googelen en kwam ik het forum tegen. Ik hoop het zo tussen de bedrijven door op te kunnen lossen, omdat dit op een tijdstip kan dat het mij ook uitkomt. Plus dat je met de klantenservice bellen al een half uur aan het knokken bent voor je iemand te spreken krijgt. Als je dan iemand krijgt, wordt je wel zeer fijn geholpen. Ik denk dat er misschien weer ergens iets geactiveerd moet worden door KPN, of dat 1299 niet meeer functioneert. 


Ah natuurlijk, daarvoor wordt inderdaad ook 1 cent in rekening gebracht. Daar had ik even niet bij stil gestaan. 

Naast het opwaarderen via de app en sms zijn er meer mogelijkheden, ze worden hier beschreven: Prepaid opwaarderen. Lukt het ook niet via de dat formulier? Als het via die weg ook niet lukt lijkt het niet specifiek een probleem met de sms-optie te zijn, maar een breder iets.


Ja dat formulier werkt ook. Alleen de sms functie niet


Duidelijk @Heina. Dan gaat er specifiek iets mis bij de sms en niet bij de rest. Wat precies is voor mij ook niet te zien, dus ik heb een verzoek naar de specialisten gestuurd om met ons mee te kijken, 


Helemaal top! Thnx!


Beste Jasper, Vandaag met de technische specialist contact gehad. Het blijkt dat mijn SMSC(-centrale)nummer niet goed staat. We konden dat nr met geen mogelijkheid veranderen. Het is misschien te ijten aan een update van de telefoon. Ook de telefoondocter hier in het dorp kon me er niet mee helpen. Voorlopig moet ik slikken dat het niet werkt. Ik zal na iedere update het proberen te veranderen. Voorlopig heb ik de KPNpre-paidapp gedownload en daar lukt het nu wel mee. Ik laat het voorlopig hierbij. Mij welgemeende grote complimenten voor jou en de specialistenafdeling voor het blijven proberen het goed te krijgen. Een onopgelost mysterie waar niemand schuld aan heeft en niemand wat aan kan doen. Heel erg bedankt!


Graag gedaan, helaas is het blijkbaar een dieper probleem wat we niet konden oplossen. Het is iets anders dan ik had verwacht ook moet ik bekennen. Gelukkig is het nu wel bekend en kan je er rekening mee houden.

Hopelijk kan het na een update van het toestel alsnog een keer worden aangepast!