Skip to main content
Beantwoord

Opwaarderen via website lijkt fout te gaan, toch worden bedragen afgeschreven

  • 16 July 2024
  • 2 reacties
  • 16 keer bekeken

Opwaarderen via de prepaid app lijkt eenvoudig, maar blijkt lastig en duur. Als alles ingevuld is en machtiging tot betaling ingediend wordt,  krijg ik de boodschap ongeldig adres volgens Safari. Een paar keer opnieuw proberen totdat wel bevestiging komt, dan wordt niet een keer maar voor alle pogingen samen de som van de bedragen afgeschreven. Er is geen weg terug, de KPN helpdesk kan niets doen of teruggeven en het totale bedrag is slechts tot januari 25 geldig. De grote systemen kunnen het niet eenduidig verwerken en de beleefde geduldige consument betaalt 

Ai, dat is natuurlijk niet wat je van ons mag verwachten, @Tom013. Je geeft aan dat het bedrag meerdere malen is afgeschreven, ondanks de foutmelding in safari. Is het beltegoed van alle bedragen die zijn afgeschreven wel toegevoegd aan jouw totale beltegoed? Zo niet, dan wil ik je adviseren om even langs een KPN winkel bij jou in de buurt te gaan. Neem dan jouw afschriften mee. Mijn collega kan deze dan controleren en eventueel extra tegoed toekennen.

Mocht het wel zijn toegeschreven, dan is er in dat opzicht in ieder geval niets aan de hand. Het beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je deze eens in de 6 maanden gebruikt of opwaardeert. Dus stuur jij over 2 maanden een sms of bel jij met iemand, dan wordt de houdbaarheid weer met 6 maanden verlengd. Gebruik je jouw prepaid langer dan 6 maanden niet, dan wordt het tegoed bevroren. Je kan dan nog wel gebeld worden, bellen naar gratis nummers en opwaarderen. Om je beltegoed weer vrij te maken, moet je het binnen 90 dagen na de bevriezing opwaarderen.

Goed, hoe kunnen we dan voorkomen dat het opwaarderen weer mis gaat? Allereerst kun je een andere browser proberen. Ook kun je na de eerste keer opwaarderen (ook als je een foutmelding krijgt) je saldo controleren om te kijken of de opwaardering is gelukt. Je kunt jouw saldo opvragen via de KPN Prepaid app, via sms (sms het woord "SALDO' naar 1266) of door naar *101# te bellen voor beltegoed of *107# voor extra tegoed.


Bedankt voor je reactie - de onbeperkte geldigheid van het tegoed bij gebruik bleek niet direct vanwege de melding: “Dit tegoed is geldig tot januari 25”. 

Overigens, ook na elke poging tot opwaarderen (en de boodschap van Safari bij betaling “ongeldig adres”) gaf de prepaid app geen respons, ook niet na updaten en vervangen. Maar goed - voorlopig voldoet het saldo weer.


Reageer