Skip to main content
Beantwoord

Prepaid blokkade. Opgeschort? Kan ik hier nog iets aan doen?

  • 9 August 2024
  • 8 reacties
  • 96 keer bekeken

hoe kan ik zien of mijn geblokkeerde prepaid sim nog te redden is? Ik krijg de melding opgeschort of geblokkeerd. Ik kan niet meer online opwaarderen, wat ik eigenlijk wilde doen maar ik denk net te laat geweest. Hoe kan ik vanuit t buitenland mijn prepaid sim opwaarderen indien online opwaarderen niet mogelijk is? Dankjulliewel 

 

Hallo @Liekeloo ,

Je beltegoed blijft onbeperkt geldig als je één keer in de zes maanden je beltegoed gebruikt door te bellen, sms’en of internetten. Doe je dat niet, dan zal je nummer bevroren en uiteindelijk gestopt worden. 

 

Je kunt jouw nummer redden door een opwaardering. Het bedrag maakt niet uit. Tien euro is ook voldoende. 
 

Vraag een kennis in Nederland om ergens (bv bij een tankstation of supermarkt) een opwaardeerbon te kopen. En dan die code aan jou door te spelen. 

  • Maak een sms met de volgende tekst: scode opwaardeerbon] Opwaarderen(bijvoorbeeld: 123456789123456 Opwaarderen). Stuur de sms vervolgens gratis naar 1266. Je beltegoed wordt direct opgewaardeerd.
  • Bel gratis met de mobiele telefoon die je wilt opwaarderen naar 1244 en kies voor optie 9. Toets de code van je opwaardeerbon in en sluit af met een #. Je prepaid beltegoed is nu opgewaardeerd.

Wacht daar niet te lang mee. Na die zes maanden heb je nog 90 dagen om jouw nummer te redden. Daarna is het nummer definitief weg. 
 

Je kan mogelijk ook online opwaarderen, indien je niet via Ideal kan betalen, kan je ook kiezen voor Paypal of Creditcard

https://www.kpn.com/prepaid/opwaarderen.htm

Maar dat werkt niet altijd bij een schorsing. Een opwaardeerbon werkt altijd. 
 

Verdere info: 

 


Volgens mij kan ik geen SMS meer versturen of ontvangen. Mijn KPN ID is nog wel geldig en ik kan nog inloggen en zie mijn prepaid mobiel nummer maar met de melding dat t is geschorst of geblokkeerd, weet niet hoe lang. Dus ik vraag me af of ik dat nummer nog kan redden lees deblokkeren? Als de SMS niet werkt lukt t ook niet met een opwaardeerbon toch? Of kan een ander mobiel nummer mijn prepaid nummer opwaarderen? Ik woon in t buitenland … 


Nee, je hebt na die zes maanden nog 90 dagen de tijd om op te waarderen. Na die 90 dagen is het nummer definitief vervallen. 
 
In die periode van 90 dagen kun je alleen opwaarderen via een opwaardeerbon. 


Dank jewel voor de reactie. Hoe weet ik of mijn prepaid nummer in de 90 dagen periode is of al daarbuiten? 


Dank jewel voor de reactie. Hoe weet ik of mijn prepaid nummer in de 90 dagen periode is of al daarbuiten? 

Je kan waarschijnlijk nog online waarderen, je moet wel op een betaalmethode klikken, dan wordt het knopje groen. Indien het niet mogelijk is, dan ben je al te laat.

Je kan ook proberen een beltegoed te kopen en dan via *100*1244# opwaarderen.

www.belegoed.nl is een goed adres.


Dank jewel voor de reactie. Hoe weet ik of mijn prepaid nummer in de 90 dagen periode is of al daarbuiten? 

Hallo @Liekeloo 

Wanneer je op je telefoon de app MijnKPN installeert en je bent buiten de 90 dagen dan staat er na inloggen met je KPN account het volgende bij producten, jouw 06 nummer. 

 

Jouw simkaart is niet meer actief, je kunt deze van je account verwijderen.

Prepaid simkaart verwijderen -->


Dank jullie wel voor jullie hulp, er is nog hoop voor mijn prepaid nummer. Ik moet dus een opwaardeerbon iemand laten kopen en die moet mij t nummer doorgeven en dat moet ik via *100*1244# doen maar dan krijg ik “error performing request” . Dus te laat of is dat omdat ik in t buitenland ben? 


Ik denk omdat je in het buitenland zit.  Kan je niet online op de KPN site je prepaid opwaarderen?

 

Edit : online opwaarderen kan https://www.kpn.com/prepaid/opwaarderen.htm

Of je waardeert met de KPN app op

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kpn.prepaid&pli=1

https://apps.apple.com/us/app/kpn-prepaid/id1247813403


Reageer