Skip to main content

Een mail van een fietsbedrijf via info@.. komt in de spam box op de server met [dkim].

Bij instellingen op de server heb ik dit mail adres aangegeven als altijd veilig. Toch blijft het in de spam box terecht komen.

Waarom werkt dit niet?

Goede vraag, @Harm-Ineke! De melding die bij het spambericht wordt gegeven, DKIM, geeft al aan wat het probleem is. DKIM is een beveiligingstechniek.  Deze geeft aan dat een e-mail onderweg tussen verzenden en ontvangen niet is aangepast. Hiervoor moet de verzender dit instellen op zijn e-mailserver. Onze mailserver controleert dit dan bij ontvangst. Als het goed ingesteld staat, dan slaagt de mail voor de toegangscontrole en is er niets aan de hand. Maar, het kan ook niet goed gaan. Meestal gebeurt dit als de verzender DKIM niet goed ingesteld heeft. De mail faalt dan de toegangscontrole. We laten de mail dan wel doorgaan naar jouw mailbox, maar zetten hem in de spam. Met dan de markering ndkim] zodat jij weet dat wij niet kunnen garanderen dat de mail veilig is. 

Jij kunt hier niets aan veranderen. Dus het markeren van de afzender als veilig helpt niet. De enige die hier wat aan kan doen is de verzender zelf. 

 

We hebben een topic met meer informatie hierover.

Wat je eventueel zou kunnen doen is een mail naar hun terugsturen. Met daarin dat dit gebeurt met hun mails naar KPN mailadressen. Het fietsbedrijf kan contact opnemen met onze Abuse afdeling op abuse@kpn.com. Die kan hen dan helpen met wat ze zouden moeten aanpassen in hun instellingen/manier van verzenden.