Skip to main content

Onlangs KPN Veilig ingeschakeld en  voor de eerste keer in pakweg 30 jaar blijkt mijn mailadres gehackt.  Blijkbaar toch minder veilig dan je zou verwachten….

Opnieuw instellen van een wachtwoord blijkt óók een drama….

Wat nu?

Waarom is het wachtwoord opnieuw instellen "een drama"?


Mailprogramma nam het niet automatisch over. Mailaccount uitgeschakeld en weer ingeschakeld, nieuw wachtwoord ingevoerd en nú werkt het weer wonderbaarlijk!

 


Hallo @Dirkvanl ,

Goed om te lezen dat je probleem inmiddels opgelost is. Om toch even verder in te gaan op je eerste bericht: als je mailadres ‘gehackt’ is, dan betekent dat niets meer of minder dan dat je wachtwoord in handen van derden gevallen is. De oorzaken daarvan kunnen divers zijn: het kan zijn dat het een makkelijk te raden wachtwoord was, het kan zijn dat je je wachtwoord ook op andere sites gebruikt is en daar een hack geweest is, het kan zijn dat je per abuis eens ingegaan bent op een phishingbericht, het kan zijn dat er in het verleden op je pc een stukje malware gestaan heeft die de wachtwoorden op je systeem gevonden heeft, etc etc. In de meeste gevallen zaken waar KPN Veilig totaal niets aan kan doen om te voorkomen.

Ik ben zeker van mening dat de KPN Veilig software prima zijn werk doet, evenals de meeste concurrenten die er op de markt verkrijgbaar zijn. Het hebben van goede beveiligingssoftware geeft echter nooit een 100% garantie dat je altijd veilig bent. Er is namelijk 1 hele belangrijke factor op de pc waar de software vrijwel geen invloed op heeft, en dat is de gebruiker van de pc. Belangrijk is dus, zelfs als je goede beveiligingssoftware op je pc hebt staan, dat je als gebruiker nog steeds alert bent op wat je doet, waar je je gegevens invult, wat je installeert, etc.


Beveiligingssoftware bied geen enkele beveiliging tegen kwaadwillenden die met het juiste wachtwoord ergens op in loggen. Zo ook niet bij eenmail account. 


...