Skip to main content

Toevallig gemerkt dat een bericht, lokaal ontvangen op de desktop, niet te vinden is in webmail. 
In dit geval gaat het om een POP3 account. 
Bij dat protocol worden e-mailberichten niet op de mailserver bewaard, nadat ze zijn opgehaald door het desktop mailprogramma. 
Is het denkbaar dat als een mailbericht niet lang genoeg op de mailserver staat, dit bericht dan niet beschikbaar wordt in de webmail voorziening?
Welke (KPN) expert heeft voor mij een verkalring? 

Als jouw desktop mailprogramma via POP de mails ophaalt, zijn ze direct van de mailserver verdwenen. In webmail zijn ze dan ook meteen niet meer beschikbaar, daarmee kijk je op de server. Dit kan je voorkomen door in de POP instellingen in jouw desktop mailprogramma aan te geven dat de mails ook op de server moeten blijven staan. Dat kan ook voor een instelbare tijd (bijv. 28 dagen).

Voorbeeld: Outook 2019

 


@BTPGNL 

Heb je bij jouw emailprogramma ingesteld dat dat POP account een kopie van de email op de (KPN) emailserver moet bewaren ? Zo nee, dan staat die email niet meer op de KPN emailservers.

Zo ja, dan kan er nog iets anders aan de hand zijn. De sorteerfunctie van de KPN webmail werkt niet goed. Als je op afzender sorteert dan lijkt het erop dat er op naam gesorteerd wordt maar in feite wordt echter op het emailadres van de afzender gesorteerd.