Skip to main content

Wij hebben internet via KPN en onze webpagina wordt gehost door een andere partij. Wij gebruiken dus mailadressen met onze eigen domeinnaam. Op onze PC's draait Outlook, daar halen we de mails op binnen van de webserver van onze hostingpartij (hoop dat ik het zo goed uitleg).

 

Sinds vorige week zijn de mails die we aan elkaar sturen of aan onze contactpersoon bij de hostingpartij ineens “Undeliverable”. We krijgen de volgende melding:

This is the mail system at host ewsoutbound.kpnmail.nl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

<XXX@onze eigen domeinnaam.nl> failed: host mx1-mailguard.bpweb.net

 (83.223.106.7) said: 554 5.7.1 Your message was rejected as Spam. Please go to  http://www.controlpanel.cc/whitelist/ for whitelist information.  (in reply to  EOD command)

 

Ik heb zojuist KPN gebeld en deze mevrouw gaf aan dat www.controlpanel.cc/whitelist idd van KPN is en ik daar mijn mailadres aan moet toevoegen. Dit heb ik geprobeerd. Ik kreeg een mail van postmaster@dns-systems.net, met een link om op te klikken en mijn verzoek af te ronden. Als ik dit doe kom ik weer op www.controlpanel.cc/whitelist en krijg daar de volgende melding:

Your cannot add a local address to the whitelist. Please contact Support for more information.

 

Hier kom ik dus ook niet mee verder.

Voor de duidelijkheid: mail aan anderen komt dus wel aan.

 

Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit op zou kunnen lossen? Of in ieder geval bij wie / welke partij ik moet zijn om dit op te lossen?

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!

Peggy

@PeggyS 

Het lijkt erop dat jouw domein door iemand gehackt is en daarom email dat vandaar komt als spam wordt beschouwd. Controleer of er misschien niet iemand bij jouw domein is binnengedrongen en van daar uit email verstuurt.

Gebruikt de firma die jouw domein hosts misschien sinds kort een VPN ? Het gebruik van een VPN is ook een goed recept om dit soort berichten te krijgen.


Hoi @PeggyS welkom hier. 

Ik  moet zeggen dat ik hier niet direct alles van weet. Maar het lijkt mij sterk dat je gehackt bent. Dus dat mag je even negeren. Ik heb namelijk even intern contact gehad met een specialist. 

Die controlpanel.cc is niet van ons. Wat wij dus willen aanraden is even contact zoeken met jouw hostingpartij. Zij moeten je verder kunnen helpen. 


Dankjewel Bart,

Uiteindelijk hebben we het met de hostingpartij kunnen oplossen.

We hebben de TLS/SSL Settings aangepast (niet meer de door KPN voorgestelde) en nu werkt alles weer.

Van wie controlpanel.cc nu uiteindelijk is, is me nog niet duidelijk. Ik baal nu dus wel dat de dame aan de lijn zei dat dat van kpn was en ik gewoon m'n emailadres kon invullen (ben daar terughoudend mee ivm spam). Maar ja, dat is nu gebeurd.

 

Wij zijn in ieder geval geholpen. Hartelijk bedankt voor het meedenken.


Van wie controlpanel.cc nu uiteindelijk is, is me nog niet duidelijk. Ik baal nu dus wel dat de dame aan de lijn zei dat dat van kpn was en ik gewoon m'n emailadres kon invullen (ben daar terughoudend mee ivm spam). Maar ja, dat is nu gebeurd

controlpanel.cc is van B&P Interactive LtD ook wel BPweb als ik het goed zag.

 

inetnum:        83.223.106.0 - 83.223.106.255
netname: G-CUST-NB02
descr: B&P Interactive Ltd
remarks: please contact postmaster@bpweb.net
remarks: report abuse to abuse@bpweb.net
country: GB
admin-c: GAT1-RIPE
tech-c: GAT1-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: GYRON-MNT
mnt-lower: GYRON-MNT
mnt-routes: GYRON-MNT
created: 2004-11-26T09:39:43Z
last-modified: 2007-08-21T14:53:15Z
source: RIPE

Dit is dus zeer zeker geen KPN.

Wat wel zou kunnen is dat er gebruik gemaakt wordt van een reseller account, dan zit er tussen BPweb en jou nog een andere partij die de diensten afneemt bij bpweb.


@PeggyS

En dus lijkt het erop dat “controlpanel.cc” eigendom is van "BPweb". Dat bevestigt mijn indruk als ik het eerste reactie in dit topic lees.