Skip to main content

Mail m.b.t. reserveringen en inleverattenties van mijn bibliotheek worden wel verzonden maar worden niet zichtbaar in webmail en mijn emailadres. Het gaat om xxxx  Zij verwijzen naar kpn-service.

admin: e-mail adres verborgen ivm privacy

Hallo @Willem Meier 

Weet je of de bibliotheek een foutmelding krijgt? Een zogenaamd “bounce” bericht?

Als dat een bericht is met de code 550 5.7.1 5.0.0 Mail rejected duidt dat meestal op een blokkering doordat het KPN spamfilter de mails van de afzenders beoordeelt als spam.

Neem dan contact op met KPN Abuse, de beheerder van het spamfilter. Die afdeling kan dit onderzoeken en zo nodig het filter bijsturen. Ze zijn bereikbaar via e-mail:  abuse@kpn.com 


De bibliotheek heeft geen bounce bericht ontvangen voor betreffende mails. Opvallend is dat sommige type berichten , zoals zelf-service-berichten (wat heb ik geleend of ingeleverd) wel doorkomen maar automatisch gegenereerde berichten over inlerattenties en klaarstaande reserveringen niet doorkomen. Ik zit een beetje tussen twee 'betonblokken’ in.

Bedankt overigens voor je eerste suggestie Ruud.

Maar hoe nu verder?

Groeten, Willem


Maar hoe nu verder?

Dat weet ik op dit moment ook even niet. Je zit idd tussen twee automatische ‘kampen’. Mogelijk zijn er wel bounce berichten, maar ziet de automaat bij de bibliotheek ze niet. Maar het kan ook wat anders zijn.


Hoi @Willem Meier, welkom bij ons op het forum. Als een deel van de berichten wel doorkomt en een deel niet is dat wel gek. Ze komen allemaal vanaf hetzelfde adres, wat je in je bericht had staan? We hebben die verborgen i.v.m. privacy, het is niet verstandig om e-mailadressen en andere gegevens openbaar op internet te zetten. Zou je jouw forumprofiel ook volledig voor me kunnen invullen, met bij 'Persoonlijke opmerkingen’ het e-mailadres waar jij de berichten wel of niet op ontvangt? Dan kunnen wij meekijken of we er meer over kunnen zien. 


Hoi @Willem Meier, ik heb nog geen reactie van je gezien en op je profiel zie ik de mailadressen nog niet staan. Mochten we nog met je mee kunnen kijken, dan horen we het graag :slight_smile:


Ha Jasper, ik waardeer het dat je meekijkt.

De voortgang is als volgt:

  1. Contact met Bibliotheek zit bijna vast, er heerst frustratie over KPN-muur. Heb zelf opgegeven dat hun emails altijd moeten doorkomen op webmail en probeer ze zover te krijgen dat ze testmails sturen. Actie loopt nog.
  2. Nieuw probleem is weigering van emails uit het domein van mijn bridgeclub door KPN (erg onhandig want ik zit in de organisatie). Krijg volgende foutmelding:
    Action: failedStatus: 5.7.1Remote-MTA: dns; mx.kpnmail.nlDiagnostic-Code: smtp; 550 5.7.1 Mail rejected.
    Heb ook hier aangegeven op webmail dat emails altijd moeten worden doorgegeven. Dit werkt soms wel maar anderen die mij proberen te benaderen krijgen altijd foutmelding.
  3. Het wordt allemaal veel te technisch voor mij en wat ik mis aan KPN-zijde is een postmaster die me door de problematiek heenhelpt. Voorheen kon je KPN direct benaderen maar tegenwoordig vind ik die niet meer.

Algemeen vind ik het verontrustend dat email via KPN niet meer betrouwbaar werkt. Ik mis direct contact met een deskundige aan KPN-zijde.

Hoop dat je me verder kunt helpen.


Probeer de mail bij wijze van test eens naar een gmail adres te laten sturen. Log vervolgens op de pc of laptop in op gmail, zoek de betreffende mail op. Klik vervolgens op Origineel weergegeven. 

Dan zie je dit:

Bij SPF, DKIM en DMARC moet PASS staan. Als daar FAIL staat, dan is dat de reden dat een mail door KPN als spam aangezien word.


De 550 melding doet inderdaad vermoeden dat iets in de mail door de spamfilter wordt opgepikt. En dat heb je naast de bibliotheek nu dus ook met een adres van de bridgeclub @Willem Meier? Zou je het e-mailadres van hen waar je dit bij merkt ook aan je profiel kunnen toevoegen, waar je jouw adres ook hebt gezet? Dan laat ik beide adressen tegelijkertijd nakijken.


Ha Jasper,

Dit lijkt de goede kant op te gaan qua expertise. Bedankt hiervoor.

Ik heb de twee emailadressen opgenomen in mijn profiel. Voor bridge geldt dat alle kpn-adressen van clubgenoten worden geblokkeerd.

Hoor graag hoe dit kan worden opgelost.


Dank je voor alle adressen @Willem Meier, ik heb ze doorgegeven aan de specialisten. Zodra ik een reactie van hen hem zal ik het hier met je delen! :slight_smile:


Ik had sneller een reactie dan ik had verwacht. Bij de mails van de bridgeclub was er iets wat door de spamfilter werd opgepakt, dat is nu vrijgegeven en al hun mails zullen nu weer bij jou aan moeten komen. Die spamfilter werkt voor alle KPN-adressen, dus dat zal voor de clubgenoten ook moeten helpen :slight_smile:

Bij de berichten van de bibliotheek hebben de specialisten ook gekeken, maar daarbij wordt aan onze kant niets opgepakt of tegengehouden. Dat lijkt dus mis te gaan aan de kant van de bieb zelf, daar zullen zij naar moeten kijken.


Je oplossing voor de bridgeclub wordt doorgegeven naar domeinbeheerders en zal ongetwijfeld tot resultaat leiden, anders laat ik het verder weten. Bedankt hiervoor.

Met betrekking tot de bibliotheek ben ik iets nieuws op het spoor gekomen. Ik heb in het verleden de app KPN-secure geïnstalleerd op mijn smartphone en daar verder weinig naar gekeken. Nu ik die app heb verwijderd (er was een conflict met mijn antivirusprogramma AVG) kwamen in een keer alle emails van de bibliotheek in één bulk beschikbaar, inclusief de ontbrekende emails. Ik hoop dat daarmee dit conflict is opgelost.

Hoe dit technisch in elkaar zit snap ik uiteraard niet, maar een vraag hierbij is:

Kan de app KPN-secure mailtjes wegvangen vóór WEBmail?

Mochten er nog problemen optreden kom ik hier graag op terug. Bedankt voor de geboden hulp

 


Dat is een oplossing die ik ook niet had zien aankomen, KPN Veilig doet niets met mail voordat berichten in Webmail komen. Dat is puur de spamfilter die aan onze kant actief is, los van KPN Veilig. Met AVG ben je ook goed beschermd, maar als er twee beveiligingen op een apparaat staan kunnen ze soms ruzie met elkaar krijgen. Gelukkig is alle mail nu weer terecht!

Graag gedaan, als we nog iets voor je kunnen doen dan horen we het graag van je.