Skip to main content

Elek maand moet ik de factuur van Yellobrick uit mijn spambox halen. Waarom kan ik deze afzender niet als veilig markeren? Elke keer weer geef ik zelf aan dat deze mail geen spam is!

Gr

Michel

Hoi @Michel Va, welkom bij ons op het forum. Dat klinkt inderdaad als een mail die je niet in je spambox wilt vinden! Het aangeven dat het geen spam is wat je doet is een goede stap, daar leert de spamfilter van.

Zou je jouw forumprofiel ook volledig kunnen invullen, met aanvullend jouw e-mailadres en het bewuste adres van Yellowbrick bij 'Persoonlijke opmerkingen’? Dan kunnen we ook kijken of er aan onze kant iets over te zien is.


Hoi @Michel Va, ik zag dat je me een privébericht hebt gestuurd om aan te geven dat je je profiel hebt ingevuld. Ik zie alleen jouw e-mailadres en het Yellowbrick e-mailadres staan. De rest van jouw gegevens nog niet, kan je die er nog aan toevoegen? Ik heb de volledige gegevens nodig om mee te kunnen kijken.


Dank je voor de gegevens @Michel Va. Ik heb er met een specialist naar gekeken. Zou je een van de bewuste mailtjes van Yellowbrick via de Webmail kunnen opslaan (als een *.eml bestand) en daarna als bijlage versturen naar abuse@kpn.com? Dan kunnen zij met de bewuste mail kijken of het vrijgegeven kan worden.