Skip to main content

Hoe stel ik in gmail in dat niet mijn gmail- maar mijn hetnet-adres (= KPN webmail) leading is? Heb het account wel toe kunnen voegen maar ben nu op mijn (nieuwe) telefoon al mijn mappen kwijt. 

@Miranda van Kuik 

Gebruik je de GMail website of een app ? Welk protocol gebruik je ? POP of IMAP voor dat nieuwe account (op jouw telefoon ?) ?

Wat de werkelijke situatie is bij jouw KPN account kun je zien in de KPN webmail ( https://webmail.kpnmail.nl/mail/logon.asp ) daar zie je wat er nog aan email bij jouw KPN emailaccount staat. Wat staat daar nog aan email ?


Hij staat als POP3 ingesteld in de gmailapp op mijn telefoon. Ik ben geen e-mails kwijt, op webmail staat alles en mooi geordend in mappen.  Dat wil ik ook in de gmailapp op mijn telefoon, maar daar is mijn gmailadres leading, dus geen mappen. Hoe maak ik mij @hetnet-mailadres.leading in de gmailapp?


@Miranda van Kuik 

Kun je de zichtbare volgorde van jouw accounts veranderen in de app ? In mijn emailprogramma heb ik 3 accounts en kan ik de zichtbare volgorde van de 3 accounts veranderen.

Bij POP heb je alleen "lokale mappen” die - qua structuur - totaal anders kunnen zijn dan de mappen zoals in de KPN webmail. Bij POP kijkt een emailprogramma alleen naar de inhoud van “Postvak In” en niet wat er in de andere mappen staat.

Maak een extra (!!!!) account aan dat met IMAP werkt en dat naar jouw KPN emailadres wijst. Dan zie je in de app de exacte structuur van de mappen zoals in de KPN webmail.

Maak ook een extra (!!!) account aan voor jouw GMail account/-adres dat met IMAP werkt. 

Met IMAP hoef je niet bij de KPN webmail of bij GMail website in te loggen om te zien wat er in de spammappen staat.

Ik persoonlijk gebruik naast een IMAP account ook een POP account dat ik als backup gebruik voor alle email die binnenkomt. Dit POP account laat - bij het ophalen van email - altijd een kopie van de email op de KPN emailserver staan.

Email instellingen: https://www.kpn.com/service/ugs/instellen-e-mail-laptop-pc


Hi @Miranda van Kuik, als je rechtsbovenin op je icoontje klikt kun je daar je KPN e-mailadres selecteren. Als je dan de app weer afsluit en weer opstart, zie je dan dat het KPN adres nu als standaard staat? 


Oeps. Ik lees net dat je hetnetmail hebt ingesteld in de gmail app in je telefoon. Dat is wat anders dan wat ik hieronder beschrijf. Maar ik laat het staan voor diegenen die hun kpnmail als POP3 in Gmail zelf hebben ingesteld.

Zelf gebruik ik mijn kpn mail direct in de webmail versie via http://webmail.kpnmail.nl op mijn telefoon. Daar staan dan ook gewoon alle mappen.

Dat vind ik het prettigst. M'n Gmail adres is het enige wat via de Gmail mail app loopt.

 

Dat kan je alleen op de LAPTOP doen. Via de link http://mail.google.com . Dus alleen op apparatuur met MacOS of Windows.

Ga vervolgens via het tandwiel naar ‘alle instellingen bekijken’. Dan ‘Accounts en import’. Daar kun je de standaard instellen.


Reageer