Skip to main content

Hallo helpdesk medewerker KPN. 
Ik krijg van een bepaalde afzenders geen mail meer binnen, niet in inbox op computer, niet in spambox, niet in webmail. De verzenders krijgen ook geen foutmelding. Eerder (ik denk tot juni ongeveer) kwamen hun mails naar mijn adres wel aan? 

 

Wat kan ik/kunnen we doen?

 

mvg Karli

Hoi @Karli1, dat is gek inderdaad. Je zou verwachten dat de mail of bij jou in de spam komt of dat de afzender een foutmelding (550 5.0.0 bijvoorbeeld) krijgt, maar beide is niet het geval dus? Weet je of de verzenders allemaal vanaf eenzelfde domein versturen (bijvoorbeeld allemaal @gmail.com of @hotmail.com), of komt het van verschillende adressen? En kan jij wel naar hen mailen?


Hallo @Jasper, nee over algemeen niks geen foutmeldingen of in de spam. Ze mailen vanaf hun een eigen zakelijke domeinnamen en privedomeinnamen, ik kan niet zien welke hosts erachter zitten bij hun, moet ik dat navragen? Mijn mails naar hen komen wel aan, antwoorden van hen komen dan niet aan bij mij en directe mails van hen ook niet. Niet meer dus he, want voor de zomer nog wel en niemand heeft iets veranderd?


Het hoort niet spontaan te veranderen, het kan zijn dat er iets is gewijzigd of dat bijvoorbeeld een spamfilter iets oppikt en het daardoor niet wordt verzonden en/of ontvangen. Bij de spamfilter zou de verzender over het algemeen een bericht terug moeten krijgen met de 550 5.0.0. melding die ik al noemde, maar die krijgen zij blijkbaar niet. Zou je jouw forumprofiel volledig kunnen invullen, met aanvullend bij "Persoonlijke opmerkingen” enkele van de e-mailadressen waarmee je dit ervaart? Dan kunnen we kijken of daarmee iets te zien is.


Hallo @Jasper Ik heb het erin gezet. Zou iemand anders de ontbrekende mails binnen halen/hack? Ik weet niet hoor, geen idee maar dat schiet door mijn hoofd. In ons huishouden ook niemand anders die deze e-mailadressen gebruikt...


Dank je @Karli1! Ik denk niet dat iemand anders die mailtjes kan binnen halen, dan zou je niet verwachten dat alleen de mailtjes van 1 specifieke afzender worden gepakt. Ik heb de adressen doorgegeven aan een specialist, met de vraag wat hij hierover kan zien. Ik kom er op terug!


Hier ben ik alweer @Karli1, ik heb een reactie van de specialist. Hij heeft gekeken of deze berichten aan onze kant worden tegengehouden en dat is niet het geval. Ze lijken gewoon bezorgd te worden bij jou, maar jij krijgt ze niet dus. Zou je in de Webmail voor me kunnen kijken of er mogelijk filters of (forward)regels zijn ingesteld voor dit specifieke adres? 


Hoi @Jasper ik wist niet dat dat kan en zou niet weten hoe, dus ik heb dat niet ingesteld. Maar ik heb gekeken bij filter regels en daar staat niets in/aan. Er staan ook geen emailadressen bij geblokkeerde verzenders. dussss

 

mvg Karli


Dank je voor het checken @Karli1, de mail moet ergens blijven, het gaat niet in rook op. De vraag is dus waar de mail blijft, de specialisten gaan er nog een blik voor ons op werpen!


Ik heb weer een terugkoppeling gekregen @Karli1! De mailberichten zijn terecht, als je inlogt in de Webmail moeten ze te vinden zijn in de Spamfolder. De reden hiervoor is dat het DKIM-ondertekening van de afzender niet geldig is en daardoor wordt het gezien als ongewenste mail. Dat is een controle waarmee de echtheid van een mail kan worden gecontroleerd en als die niet goed is wordt een mail automatisch naar de Spamfolder verplaatst. 

Om dit te voorkomen zal de verzender de DKIM-ondertekening moeten aanpassen, wij kunnen dit niet veranderen. Zij kunnen dit of zelf wijzigen of contact opnemen met hun hostingpartner zodat zij mee kunnen kijken.


@Jasper  Joh!! Technisch! Wat is nou een DKIM ondertekening nou weer? Maar dan zullen andere kpn mai;gebruikers haar mail ook niet ontvangen toch? Ze heeft daar nog nooit iets over gehoord en is soort van een digibeet, dus of dat gaat lukken en of ze daar zin in heeft omdat ik blijkbaar de enige ben die de mail niet ontvangt zal me benieuwen. Ik heb het idee dat zij het zo voelt als dat het probleem bij mij ligt. Zo van: “Heb je nou alweer mijn mail niet ontvangen? Wat vreemd iedereen krijgt mijn mail wel en jij niet.”  Maar ik zal het in ieder geval aan haar doorgeven. Overigens is zij dus niet de enige waar mails (af en toe) niet aankomen bij mij, dus ik hou het in de gaten als ik weer zo’n opmerking krijg en zal die dan aan deze topic toevoegen. Dankjewel tot zo ver dan. :-)


Met andere kpnmail e-mailadressen zal hetzelfde moeten spelen inderdaad. De DKIM-ondertekening wordt nog niet door iedereen even streng gecontroleerd, waardoor het bij andere providers mogelijk nog wel doorkomt. Als iedereen strenger wordt zal de verzender dit bij meer geadresseerden gaan merken, als de ondertekening nu aangepast wordt zal dat haar in de toekomst ook helpen.


Hallo @Jasper Wat is toch nog steeds vreemd vind is dat haar laatste bericht van 31 oktober niet in de webmail spam te vinden was. Ze heeft dat bericht dus uiteindelijk naar mijn gmail moeten sturen. Haar eerdere mail van 28 september vond ik toen wel terug in de webmail spam. Dus ik het het idee dat er nog iets niet helemaal klopt. Maar even kijkende het gaat en anders kom ik er nog op terug. groeten, Karli.